Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Turun AMK:n opiskelijaryhmä voitti RESTO-tietotaitokilpailun innovatiivisuudellaan

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n opiskelijaryhmä voitti RESTO-tietotaitokilpailun innovatiivisuudellaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 10:38
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n restonomiopiskelijat Minna Aittala, Pauliina Jokela, Laura Lahtovaara ja Nelli Nurmi muodostivat voittoisan Föri-tiimin, joka ylsi kärkeen alan opiskelijoille suunnatussa kansallisessa kilpailussa. Opiskelijat uskovat, että kisassa heidän vahvuuksinaan olivat Turun AMK:n asiantunteva opetus ja oma väkevä tiimityöskentely. RESTO2015 järjestettiin Rovaniemellä 16.–17. huhtikuuta.

RESTO on vuosittain järjestettävä tietotaitokilpailu, jossa restonomiopiskelijat mittaavat osaamistaan liiketalouden sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan alueilla.

Tänä vuonna voiton vienyt Turun AMK:n Föri-tiimi uskoo, että syitä menestykseen on monia: voittoon joukkueen johdattivat innovatiivinen palvelukonsepti, aktiivinen asenne ja kova luottamus omaan tekemiseen. Tuomaristo kehui Föriä myös sen esityksistä ja esiintymisestä sekä kielitaidosta ja positiivisuudesta.

– Käytimme hyväksemme ryhmäläisten eri vahvuuksia, ja tiimityömme toimi loistavasti, vaikka emme juuri tunteneet toisiamme entuudestaan, kolmannen vuoden opiskelijat kertovat.

Vähän aikaa, mutta paljon tekemistä

Tiukassa kahden päivän koitoksessa neljän hengen joukkueet suorittivat kolme tehtävää, joihin aikaa oli varattu vain puolisentoista tuntia.

Kisatehtävinä oli muun muassa yritysimagon esilletuomista ja kehittämistä, asiakaselämyksen laajentamista sekä ravintolakonseptin luominen tuloslaskelmineen. Kokonaisuutta opiskelijat kuvaavat vaativaksi teorian ja käytännön yhdistelmäksi.

– Työ- ja elämänkokemuksesta sekä koulun asiantuntevasta opetuksesta oli kilpailussa valtavasti hyötyä, opiskelijat toteavat ja kiittelevät oppilaitoksen taustavalmennusta.

Ympyrä sulkeutuu

RESTO on alun perin Turun ammattikorkeakoulun palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelman opettajien ideoima kilpailu. Ensimmäinen kilpailu järjestettiinkin Turussa vuonna 2002.

Föri-joukkueen jäsenet ovat Turun AMK:n viimeisiä valmistuvia restonomiopiskelijoita, sillä koulutusohjelma lakkautetaan. Opiskelijat ja yliopettaja Eija Koivisto kuvailevat, että voitto omaan oppilaitokseen on kuin asian saaminen sinettiin.

– Koulutuksemme on ollut huippuluokkaa, Suomen parasta, mutta nyt ympyrä sulkeutuu, he toteavat.

 

Lisätiedot:

Yliopettaja Eija Koivisto, Turun ammattikorkeakoulu, puh. 044 907 4558, eija.koivisto@turkuamk.fi

Opiskelija Pauliina Jokela, puh. 040 757 4799, pauliina.jokela@hotmail.com

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs