Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tuloksellisuus syntyy hyvästä työ- ja palveluprosessista

Tuloksellisuus syntyy hyvästä työ- ja palveluprosessista

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2012 klo 11:28
Julkaisija: KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt

KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen tuloksellisuuskampanjan aluetilaisuudessa Vantaalla 24. huhtikuuta pohdittiin, miten palvelu- ja työprosesseja voitaisiin kehittää sujuvimmiksi. KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt Juko, Kunta-alan unioni, KTN ja TNJ edistävät kampanjallaan tuloksellisuustyötä ja tekevät hyvä käytäntöjä tunnetuiksi.

Tuloksellisuus syntyy johtamisen ja koko henkilöstön yhteistyönä. Palvelu- ja työprosessien toimivuus vaikuttaa käytännössä sekä henkilöstön työhyvinvointiin että tuottavuuteen. Jopa taloudelliset hyödyt ovat laskettavissa, kun työprosessit tehostuvat ja henkilöstön työhyvinvointi paranee. Johtamisella ja esimiestyöllä on suuri merkitys siinä, kuinka tuloksellisuutta edistetään ja prosesseja kehitetään. Prosessien on toimittava arjen työssä, ja niitä on kehitettävä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Erityisen tärkeää tämä on erilaisissa muutostilanteissa.

Kuntauudistuksessa rakenneratkaisut eivät sellaisinaan tuota tavoiteltuja hyötyjä, vaan tarvitaan toimintojen ja toimintatapojen uudistamista. Palvelujen laadun ja vaikuttavuuden parantamiseksi tulee uudistaa palvelu- ja työprosesseja. Pienetkin uudistukset voivat merkittävästi parantaa arjen sujuvuutta.

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt pitävät tärkeänä, että hyvistä käytännöistä käydään vuoropuhelua ja vaihdetaan kokemuksia. Osapuolet muistuttavat, että muutosten toteuttaminen edellyttää yhteistoiminnallisuutta.

Tuloksellisuutta on johdettava ja arvioitava sellaisilla tuloksellisuuskäsitteillä, jotka ottavat huomioon julkisten palvelujen erityispiirteet: vaikuttavuuden, palvelun laadun ja prosessien sujuvuuden sekä henkilöstönäkökulman. Näin muodostuu kokonaiskuva siitä, kuinka kunta on onnistunut tehtävissään.

Lisätietoja:  
Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710
JHL:n  kehittämispäällikkö Jari Vettenranta, puh. 0400 577 890

Liitetiedostot

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt (Juko, Kunta-alan unioni, KTN ja TNJ) toteuttavat vuosina 2011–2014 yhteisen tuloksellisuuskampanjan. Yhteisellä kampanjalla edistetään tuloksellisuutta työpaikoilla.  Tavoitteena on turvata kuntapalvelujen laatu ja kilpailukyky.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs