Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tuhat näytteilleasettajaa nostaa teollisuuden ykköstapahtuman ennätyslukemiin

Tampereen Messut

Tuhat näytteilleasettajaa nostaa teollisuuden ykköstapahtuman ennätyslukemiin

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2013 klo 16:55
Julkaisija: Tampereen Messut

ALIHANKINTA 2013 LUO USKOA ELPYVÄÄN TALOUTEEN

Tampereen Alihankinta-messut kokoavat 25-vuotisjuhliensa kunniaksi ennätykselliset noin 1000 näytteilleasettajaa 24.–26.9.2013 uudistuneeseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen.  Historiansa laajimmat ja kansainvälisimmät teollisuuden alihankinnan ammattimessut vahvistavat entisestään asemaansa Suomen merkittävimpänä teollisuuden messutapahtumana. Syyskuussa valmistuva uusi E-halli tuo tapahtuman käyttöön runsaasti lisätilaa, joka sekin on myyty täyteen. Alihankinta-messujen ykkösaiheiksi nousevat talouden näkymät, yritysten kilpailukyvyn parantaminen sekä kansainvälistyminen. Teemana on tänä vuonna muotoilu ja kilpailukyky.

– Talouden taantuma ei ole heijastunut Alihankinta-messuihin, vaan saamme juhlia 25-vuotista tapahtumaa positiivisten ennätysten merkeissä. Messujen näytteilleasettajamäärä on kasvanut edellisvuodesta 10 prosenttia ja uuden E-hallin myötä näyttelypinta-alaa on nyt noin 15 000 neliötä. Olemme onnistuneet lisäämään myös messujen kansainvälisyyttä. On hienoa, että näytteilleasettajat odottavat jälleen innolla tätä tapahtumaa, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia verkostoitumiseen, kansainvälisten suhteiden luomiseen ja alan näkymien kartoittamiseen. Alihankinta-messut kuvaavat niin laajasti koko Suomen teollisuutta, että siellä vieraillessa voi  muodostaa kokonaiskuvan eri teollisuuden alihankkijoiden ja sitä kautta muidenkin toimijoiden tilanteesta ja näkymistä. Kuumia puheenaiheita ovat ainakin keinot yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi, kansainvälistymisen haasteet ja mahdollisuudet sekä talouden elpymiseksi tehtävät toimet, sanoo ammattimessujen tuoteryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Alihankinta-messut avaa 24.9. toimitusjohtaja Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta.  Teemapuheen pitää Kone Oyj:n muotoilujohtaja Anne Stenros. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry palkitsee avajaispäivänä Vuoden Alihankkijan ja Vuoden Päähankkijan.

Alihankinta-messut – kansainvälistä tunnelmaa, ihmisiä ja kaupantekoa jo 25 vuotta

Alihankinta-messuilla on tänä syksynä ennätysmäärä näytteilleasettajia parista kymmenestä maasta. Tapahtumassa on edustettuna koko Suomen teollisuus ja kansainvälisiä toimijoita nähdään messuilla yhä enemmän. Uusia maita viime vuoteen nähden ovat Tanska, Turkki, Hollanti ja Venäjä. Kiinan osalta on nyt edustettuna myös Hong Kong. Tapahtumassa esitellään yli 2000 innovaatiota vuosittain, mikä kuvaa hyvin näytteilleasettajayritysten korkeatasoista osaamista ja esimerkillistä yrittäjyyttä.

Alihankinta-messut merkitsevät monille teollisuuden toimijoille vuoden tärkeimpiä päiviä. Yli 16 000 messuvierasta vuosittain houkutteleva tapahtuma on kävijämäärältään Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma. Alihankinta kokoaa kattavasti teollisuuden päättäjät messuille ja valtaosa heistä käy tapahtumassa joka vuosi.  

– Olen Tampereen Alihankinta-messujen vakikävijä usean vuoden ajalta ja täytyy todeta, että tämä tapahtuma on ehdottoman hyödyllinen myös meille hankintatoimen ammattilaisille. Messuilla voi erityisen hyvin tavata nykyisiä yhteistyökumppaneita saman katon alla ja toki uusiakin liiketoimintasuhteita on mahdollista solmia. Vastaan murskaus ja seulonta -liiketoimintalinjamme hankinnoista globaalisti ja olen vahvasti sitä mieltä, että suomalaisella alihankinnalla on iso merkitys toiminnallemme myös jatkossa, sanoo hankintajohtaja Jarkko Sutinen Metso Mineralsilta.

TRIOplus nostaa pk-tähdet esiin  

Teknologiateollisuuden liikevaihdon lasku on jatkunut kevään ja kesän aikana. Toimialan alihankkijat ovat olleet jo vuosia tiukassa tilanteessa. Noin kolmannes alan yritysten kokonaisliikevaihdosta muodostuu alihankinnasta. Puolet alan työpaikoista eli noin 150 000 on alihankinnan tehtäviä.
 
TRIOplus-hanke on tarjonnut pk-yrityksille monipuolisia työkaluja kilpailukyvyn kehittämiseen. Tänä syksynä päättyvässä hankkeessa on mukana noin 800 yritystä, joista 300 on tehnyt oman kehittämissuunnitelmansa. TRIOplus selvitti, kuinka nämä yritykset ovat menestyneet ja millä eväillä. Alihankinta-messuilla keskiviikkona 25.9. järjestettävässä Tähdet, tähdet -seminaarissa omalla kehittämistyöllään menestyneet yritykset kertovat tarinansa. Luvassa on kiinnostavaa tietoa kasvusta ja kansainvälistymisestä. Seminaarissa tarjotaan myös maistiaisia Yleisradion ensi vuoden tosi-tv- ja radiosarjasta Pelastetaan duunit. Tilaisuuden juontaa Ari Ylä-Anttila Yleisradiosta.

Kansainväliseen yrityskontaktitapahtumaan odotetaan osallistujia useista maista

Messuilla järjestetään torstaina 26.9. klo 9–16 kansainvälinen yrityskontaktitapahtuma, jonka toteuttaa Enterprise Europe Network yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Älykkäät koneet -klusterin ja Finnpartnershipin kanssa. Yrityskontaktitapahtuma on nopea ja helppo tapa etsiä uusia kotimaisia sekä kansainvälisiä liikekumppaneita, teknologiakumppaneita ja alihankkijoita. Tapahtumaan rekisteröidytään 6.9. mennessä osoitteessa www.b2match.eu/subcontracting2013. Lisätietoa tapahtumasta myös Alihankinnan lehdistötiedotteessa 17.5.2013.

– Rekisteröityminen kansainväliseen yrityskontaktitapahtumaan on hyvässä vauhdissa. Tapahtumaan on tämänhetkisten tietojen mukaan tulossa yrityksiä ja organisaatioita ainakin kahdeksasta maasta. Mukana on myös Euroopan Unionin ulkopuolisia maita, kuten Brasilia ja Venäjä. Rekisteröityneet yritykset tekevät keskenään verkossa tapaamispyyntöjä, joiden pohjalta kummankin osapuolen hyväksymät ehdotukset aikataulutetaan puolen tunnin pituisiksi tapaamisiksi. Tapaamisaikataulut lähetetään osallistujille etukäteen. Viime vuonna tilaisuuteen osallistui yrityksiä tai organisaatioita 16 maasta ja tapaamisia oli lähes 200. Tapahtuman suosio kertoo siitä, että kansainvälisyys ja oikeiden kontaktien löytäminen merkitsee suomalaisille yrityksille yhä enemmän. Tapahtuma järjestetään nyt 4. kerran ja se on kerännyt vuosittain noin 60–80 osallistujaa. Odotamme, että tänä vuonna päästään vastaaviin lukuihin, sanoo Enterprise Europe Networkin asiantuntija Hannele Halmetoja.

Muotoilu ja kilpailukyky -teema näkyy ohjelmassa monin tavoin  

Alihankinta 2013 -messujen teemaksi on valittu muotoilu ja kilpailukyky. Uutena yhteistyökumppanina teemaa on toteuttamassa Suomen Muotoilusäätiö. Teemavuoden seminaarissa Tuotekehitys ja muotoilu kilpailukykytekijöinä pohditaan, kuinka muotoilu lisää tuotteiden kilpailukykyä, luo yrityskuvaa, tukee markkinointia, lisää lopputuotteen käytettävyyttä ja tekee siitä myyvän. Suomen Muotoilusäätiön yhteisosastolla nostetaan esiin muotoilutoimistoja ja annetaan käytännön neuvontaa muotoiluklinikoilla.

Design Forum Finland järjestää teemavuoden toisen seminaarin. Muotoilun Road Show -seminaarissa teollisen muotoilun toimistot esittelevät työtään ja asiantuntijat kertovat, mitä muotoilussa tapahtuu juuri nyt.

Muissa seminaareissa pohditaan esimerkiksi keinoja kilpailukyvyn parantamiseksi, päähankkija-alihankkija -suhteen jalostamista molempia osapuolia hyödyttäväksi yhteistyöksi, käyttäjäystävällisen robotiikan tehokasta hyödyntämistä, hitsaavan tuotannon tehostamista sekä työajan ja töiden hallintaratkaisuja. Keskustelunaiheita ovat myös Norjan ja Suomen välinen yhteistyö, alihankinta Aasiasta ja sen asettamat haasteet sekä liiketoimintamahdollisuudet Puolassa. Alihankinnan ohjelma löytyy osoitteesta www.alihankinta.fi.
Suomen Muotoilusäätiön asiamies Pekka Koiviston haastattelu ”Muotoilu antaa strategian tehdä yrityksestä kilpailukykyinen” Tampereen Messujen TähtiUutiset-verkkolehdessä: www.tahtiuutiset.fi.

Uusi E-halli tuo kaivattua lisätilaa – tapahtuman uutena yhteistyökumppanina Muoviteollisuus ry

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen syyskuun alussa valmistuva E-halli eli TähtiAreena tuo Alihankinta-messuille kaivattua lisätilaa. E-hallin 11 223 neliötä sisältävät 5263 neliötä näyttelytilaa, 3103 neliön logistiikkakeskuksen tapahtumien alihankkijoiden varasto- ja tuotantotiloiksi sekä ravintolatiloja. Uusi halli tulee olemaan jatkossa erilaisten tapahtumien ensisijainen järjestämispaikka. Lisätiedot: www.tesc.fi

Tampereen Messut Oy on järjestänyt Alihankinta-messut vuosittain pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa. Vuodesta 2013 lähtien uutena pääyhteistyökumppanina on mukana Muoviteollisuus ry.

Nyt 25 vuotta täyttävät Alihankinta-messut pidettiin Tampereella ensimmäisen kerran vuonna 1988. Alihankinta 2013 on järjestyksessään 23. teollisuuden alihankinnan ammattimessutapahtuma. Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma tarjoaa kolmessa päivässä kävijöille ainutlaatuisen läpileikkauksen toimialan tilanteesta ja näkymistä sekä alan innovaatioista.

Alihankinta 2012 -messuilla oli 890 näytteilleasettajaa 17 maasta. Näytteilleasettajista ulkomaalaisia yrityksiä oli yli 70. Tapahtuma kokosi kolmen messupäivän aikana 15 742 kävijää, joista noin 600 saapui messuille ulkomailta. Alihankinta on Suomen suurin teollisuuden messutapahtuma näytteilleasettajien lukumäärässä mitattuna. Kävijämäärän mukaan laskettuna Alihankinta on Euroopan toiseksi suurin alan tapahtuma.

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0207 701 255, 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Eeva Suutari-Saatsi, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877,
eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs