Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tiukka solmu vei maailmalle

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Tiukka solmu vei maailmalle

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2015 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Tiukalla solmulla voidaan valloittaa maailma. Suomalaisen Piippo Oyj:n valmistamia paalauslankoja ja -verkkoja käytetään maataloudessa kotimaan lisäksi niin Australiassa, USA:ssa kuin ympäri Eurooppaakin.

Jotta solmu voidaan tehdä, tarvitaan narua. Siitä Piippo aloittikin, patentoidulla paperinarulla yli 70 vuotta sitten. Erilaisia naruja sekä köysiä valmistettiin ensin kotimaan tarpeisiin, 1970-luvulla myös Neuvostoliiton vientiin. Kun vienti itään romahti, siirryttiin 1980-luvulla länsivientiin ja tällöin mukaan tuli myös uusi, maatalouden tarpeisiin kehitetty paalauslanka, joka sai heti hyvän jalansijan markkinoilla.

1990-luvun lama koetteli rajusti lähes kaikkia Suomen yrityksiä, mutta Piippo Oyj:ssä painettiin töitä kolmessa vuorossa.

– Olimme aloittaneet viennin oikeaan aikaan ja se veti entistä paremmin ison devalvaation siivittämänä. Ilman vientiä olisimme olleet vaikeuksissa, sillä olimme juuri ostaneet kotimaisen kilpailijan luottaen sen varmoihin asiakkaisiin, jotka kuitenkin yksi toisensa perään menivät konkurssiin, muistelee toimitusjohtaja Kari Hirvonen.

– Tällainen yli 70 vuotta vanha yritys on käynyt läpi monet lamat, palot ja muut vaikeudet, mutta kaikesta on selvitty mahtavan työpoukan ja sitoutuneiden omistajien videssä yhtiötä päätäväisesti eteenpän, hän jatkaa.

Vuosituhannen vaiheessa yrityksessä päätettiin panostaa voimakkaasti uuteen liiketoiminta-alueeseen, paalausvekkoihin.

Vuosituhannen vaiheessa yrityksessä päätettiin panostaa voimakkaasti uuteen liiketoiminta-alueeseen, paalausvekkoihin. Yhtiö aloittikin niiden valmistuksen Outokummussa ja tuotantoa on ehditty laajentaa jo useaan kertaan. Viimeisin, vuoden 2014 tehdaslaajennus nosti kapasiteettia viidenneksellä.

– Kun lähes koko Eurooppa ja erityisesti Suomi kärsivät lamasta viime vuonna, meidän onnistui kasvattaa liikevaihtoa 30 prosentilla, iloitsee Hirvonen. Menestyksen takana on hänen mukaansa tuotteiden laatu.

– Ympäri maailmaa toki tehdään paalaustuotteita, mutta meillä on patentoitua erikoisosaamista, jota loppukäyttäjät arvostavat. Lankojen solmulujuudella ja verkkojen lujuudella on iso merkitys, sillä rehut ovat maailmanmarkkinatuotteita ja niitä kuljetetaan pitkiä matkoja. Loppukäyttäjä miettii tarkkaan, kenen tuotteella voidaan luotettavasti pakata eniten rehua pieneen tilaan. Paalausverkkomme ovatkin markkinoiden lujimpia, pisimpiä ja keveimpiä ja nämä ominaisuudet tekevät niistä myös ympäristöystävällisempiä, selventää Hirvonen. Teksti: Maija-Liisa Saksa

Piippo Oyj valmistaa, jakelee ja markkinoi köysiä, lankoja ja verkkoja. Yhtiön suurimmat asiakassegmentit ovat:
– Agri, paalauslangat ja –verkot
– Kuluttajat, yli 200 erilaista lankaa ja köyttä
BtoB, kaapeleiden fillerit ja armeerauslangat
• Tuotannosta yli 75 prosenttia viedään yli 30 maahan ja vuoden 2014 liikevaihdon kasvu oli huikea 30 prosenttia.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1FiAxVx
Julkaisija: Editori.fi

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs