Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tilitoimistot ja verottaja syventävät yhteistyötä

Suomen Taloushallintoliitto ry

Tilitoimistot ja verottaja syventävät yhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2015 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Taloushallintoliitto ry

Verohallinto ja auktorisoituja tilitoimistoja edustava Taloushallintoliitto ovat sopineet luottamukseen ja vapaaehtoisuuteen perustuvasta yhteistyöstä, jolla pyritään nopeuttaman ja parantamaan osakeyhtiöiden verotuksellisesti epäselvien asioiden ratkaisua.

Uudessa toimintamallissa tilitoimistot tuovat ennakoivasti asiakasyritystensä verotuksellisesti epäselviä ja tulkinnallisia asioita yhteisesti verottajan kanssa ratkaistavaksi.

Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi:
- Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä tämän toimintamallin jalkautumisesta. Syvennetty yhteistyö verottajan kanssa parantaa auktorisoitujen tilitoimistojen mahdollisuuksia palvella asiakkaitaan yksilöllisemmin ja syventää tilitoimiston ja asiakkaan kumppanuutta. Erityisesti yhteistyö vahvistaa luottamuksensuojaa verotuksessa. Auktorisoidut tilitoimistot ovat kattavan laadunvalvonnan piirissä ja soveltuvat siten tämän yhteistyön osapuoleksi.

Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhonen:
- Syvennetty tilitoimistoyhteistyö tuo etuja niin Verohallinnolle kuin mukana oleville tilitoimistoille ja asiakasyrityksille. Pilottiin valitut yritykset tulevat saamaan veroratkaisut jo ennakolta. Syvennetyssä tilitoimistoyhteistyössä mukana oleminen myös vähentää Verohallinnon jälkikäteisen valvonnan tarvetta. Toivon, että pilottiin mukaan tulevat tilitoimistot ja verottaja yhdessä rakentavat parhaan mahdollisen toimintamallin.

Pilotti käynnistyy huhtikuussa

Keväällä 2015 alkavan pilotin aikana syvennetyn tilitoimistoyhteistyön toimintamallia kehitetään. Pilotti käynnistyy huhtikuussa 2015 ja kestää vuoden 2016 syksyyn asti.

Pilottiin haetaan parhaillaan mukaan erikokoisia auktorisoituja tilitoimistoja ympäri maata. Verohallinto valitsee pilottiin tilitoimistojen ehdottamista asiakasyrityksistä koko ja maantieteellinen sijainti huomioiden noin tuhat yritystä. Taloushallintoliitto on ollut mukana luomassa pilotin sisältöä ja yhteistyö jatkuu varsinaisen pilotin aikana.

Syvennetyn yhteistyö piirissä olevat tilitoimistot saavat Verohallinnolta nimetyn yhteyshenkilön, joka vastaa asioiden sujumisesta ja neuvonnasta. Samalla vuoropuhelu ja ennakoiva ohjaus nopeutuvat ja tiivistyvät.

- Auktorisoidut tilitoimistot hoitavat arviolta noin 130 000 suomalaisen yrityksen ja yhteisön taloushallintoa ja noin 50 000 yrityksen palkanlaskentaa, Juha Ahvenniemi toteaa.

Pilottiin valitut tilitoimistot pääsevät vaikuttamaan yhteistyömallin kehittämiseen. Verohallinto tekee päätöksen syvennetyn tilitoimistoyhteistyön laajentamisesta pilotista saatujen kokemusten ja tulosten perusteella. Asiasta tiedotetaan lisää loppuvuonna 2016.

Verohallinto esittelee yhteistyötä ja pilottia Taloushallintoliiton Tili- ja veropäivillä 19. - 20.1.2015 Finlandia-talossa.

Lisätietoja:

 

Verohallinto kerää verot ja turvaa siten yhteiskunnan toiminnan. Vuonna 2014 tilitimme yli 52 miljardia euroa verotuloja. Turvaamme verojen kertymisen antamalla ennakoivaa ohjausta ja hyvää palvelua sekä valvomalla verojen kertymistä uskottavasti. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme toimimaan omatoimisesti ja oikein.
twitter.com/Verouutiset


Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat yli 130.000 suomalaisen yrityksen ja yhteisön taloushallintoa ja noin 50 000 yrityksen palkanlaskennan.

Auktorisointijärjestelmä ja määräajoin suoritettavat tarkastukset varmistavat tilitoimiston laadun ja osaamisen tason. Auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsen -merkki on selkein todiste asiantuntemuksesta. Liiton jäsenyritykset tarjoavat kirjanpidon, verotuksen, palkkahallinnon, talouden ja laskennan, rahoituksen ja yrityskauppakonsultoinnin, talousjohtamisen, koulutuksen sekä tietotekniikan palveluja erityisesti pk-yrityksille.

www.taloushallintoliitto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs