Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tilitoimistoilta apua rakennusalan uusien raportointivelvoitteiden hoitamiseen

Suomen Taloushallintoliitto ry

Tilitoimistoilta apua rakennusalan uusien raportointivelvoitteiden hoitamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2014 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Taloushallintoliitto ry

Taloushallintoliitto ja Suomen Tilaajavastuu sopivat yhteistyöstä

Kesällä 2014 voimaan astuva uusi verotusmenettelylaki määrittelee rakennustyömaille uusia raportointivelvollisuuksia. Laki koskettaa kaikkea rakentamista ja rakennustyötä. Rakentamisen uusilla velvoitteilla pyritään kitkemään rakennusalan harmaata taloutta.

Rakennustyömaan päätoteuttajan pitää kuukausittain raportoida työmaan työntekijä- ja työnantajatiedot Verohallinnolle. Lisäksi jokaisella rakennustyömaalla toimivalla työn tilaajalla on velvollisuus raportoida työmaakohtaisesti rakennustyötä koskeneet ostolaskut ja toimittajien kanssa sovitut urakkasummat. Alihankintaketjussa jokainen tilaaja on omalta osaltaan tiedonantovelvollinen aliurakoitsijoistaan. Tiedot on annettava Verohallinnolle kuukausittain niin kauan kuin työtä tehdään. Ainoastaan sähköinen raportointi sallitaan.

Auktorisoituja tilitoimistoja edustavan Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi:

— Urakka- ja työntekijätietojen kuukausittainen raportointi on valtava urakka rakennusalalle. Varsinkin pienille yrityksille uudet velvoitteet ovat varmasti suuri haaste. Uusien vaatimusten myötä kiinteistö- ja rakennusalaa palvelevien tilitoimistojen asiantuntijarooli tulee kasvamaan, kun yritykset hakevat käytännön ratkaisuja velvoitteidensa hoitamiseksi.

Tilitoimistoilla mahdollisuus auttaa yrittäjää

— Tilitoimistot ovat avainasemassa mikro- ja pk-sektorin rakennusyritysten tukemisessa ja tulevan muutoksen läpiviemisessä. Tilitoimistot hoitavat jo nyt valtaosin pk-yritysten viranomaisraportointia. Yli 90% pk-yrityksistä on ulkoistanut taloushallinnon tilitoimistolle, sanoo Juha Ahvenniemi.

Asiakkaiden palvelemiseksi tilitoimistot tarvitsevat toimivia työkaluja. Siksi Taloushallintoliitto ja Suomen Tilaajavastuu Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa Tilaajavastuun Veronumero.fi palvelusta rakennetaan tilitoimistoille toimiva työkalu. Näin tilitoimistot pystyvät hoitamaan raportointivelvoitteet yrittäjän puolesta. Taloushallintoliitto osallistuu palvelun kehittämiseen ohjausryhmän jäsenenä ja liiton jäsentoimistot saavat työkalut käyttöön edullisesti.

Suomen Tilaajavastuu Oy:n toimitusjohtaja Lars Albäck:

— Yhteistyön tarkoituksena on kehittää erityisesti Veronumero.fi-palvelua yhteistyössä Taloushallintoliiton kanssa. Näin luodaan tilitoimistoille kattava työkalupakki rakennusalan lakisääteisten raportointivelvoitteiden hoitamiseen nykyisten, jo olemassa olevien, Luotettava Kumppani ja Valvoja-työkalujen rinnalle.

Veronumero.fi-palvelussa työntekijöiden veronumeroiden ilmoittaminen rakennusalan veronumerorekisteriin on maksutonta. Uusien vaatimusten mukaisia raportointiominaisuuksia kehitetään parhaillaan ja ne avautuvat palvelussa loppukevään aikana.

Lisätietoja:

Taloushallintoliitto:
- toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi, juha.ahvenniemi@taloushallintoliitto.fi, p. 09 6850570
- viestintäpäällikkö Outi Mäkiniemi, outi.makiniemi@taloushallintoliitto.fi, p. 040 5601742
Suomen Tilaajavastuu Oy:
- johtaja, Antti-Eemeli Mäkinen, antti.makinen@tilaajavastuu.fi, p. 050 354 8550

Taloushallintoliitto pähkinänkuoressa

Taloushallintoliitto TAL on Suomessa toimivien taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen liitto. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat yli 130.000 suomalaisen yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Auktorisointijärjestelmä ja määräajoin suoritettavat tarkastukset varmistavat tilitoimiston laadun ja osaamisen tason. Auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsen -merkki on selkein todiste asiantuntemuksesta. Liiton jäsenyritykset tarjoavat kirjanpidon, verotuksen, palkkahallinnon, talouden ja laskennan, rahoituksen ja yrityskauppakonsultoinnin, talousjohtamisen, koulutuksen sekä tietotekniikan palveluja erityisesti pk-yrityksille.

www.taloushallintoliitto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs