Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiateollisuus tyytyväinen pikaiseen etenemiseen viennin rahoituksessa

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus tyytyväinen pikaiseen etenemiseen viennin rahoituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2011 klo 15:46
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus kiittelee hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan tänään tekemää päätöstä luoda maahan pysyvä ja kilpailukykyinen luottomuotoinen vienninrahoitusmalli.

– Elinkeinoministeri Häkämies on rivakasti vienyt eteenpäin sellaisen viennin rahoitusmallin valmistelua, jolla on mahdollista parantaa Suomesta käsin toimivien yritysten kilpailuedellytyksiä maailmanmarkkinoilla sekä tätä kautta tukea kasvua ja työllisyyttä kotimaassa, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

Viennin rahoituksen uudistaminen on kirjattu pääministeri Kataisen hallituksen ohjelmaan, ja se on myös yksi Teknologiateollisuuden ennen vaaleja esillä pitämistä uudistustarpeista. Vuonna 2009 määräaikaisena lamatoimena säädetty Suomen Vientiluoton hallinnoima väliaikainen jälleenrahoitusmalli päättyi kuluvan vuoden kesäkuussa. Nyt hallitus täydentää Finnvera-konsernin palveluita pysyvällä järjestelyllä, jossa vientitakuiden lisäksi tarjotaan luottomuotoista rahoitusta. Tämänkaltaisia julkisesti tuettuja vientirahoitusjärjestelmiä on käytössä merkittävimmissä kilpailijamaissamme, ja niiden suosio vain lisääntyi viime vuosina koetussa taantumassa.

– Vientirahoitusjärjestelmän säätämisen ja käyttöönoton osalta Teknologiateollisuus pitää erityisen tärkeänä sen varmistamista, että rahoitus on kustannuksiltaan kilpailukykyinen vaihtoehto. Tämä on ensisijaista sekä järjestelmän käytettävyyden että myös julkisen talouden kokonaiskustannusten kannalta, Turunen sanoo.

Finnveran, Suomen Vientiluoton ja Valtiokonttorin joustava yhteistyö sekä edellytykset roolien ja tehtävien jatkokehittämiselle tulee varmistaa lakimuutoksia säädettäessä. Tältä osin Suomen valtion luottokelpoisuutta on hyödynnettävä varainhankinnan kokonaistehokkuuden varmistamiseksi.

Erityisen tärkeää on kilpailukykyisen vientirahoitusjärjestelmän eteneminen pikaisesti siten, että se saadaan voimaan viimeistään ensi vuoden alusta. Teollisuuden ostopäällikköindeksit kesän ajalta kertovat teollisuustuotannon kasvun pysähtymisestä maailmanlaajuisesti. Myös kulutuskysynnän kehitystä ennakoivat indikaattorit ovat heikentyneet selvästi. Kysyntätilanteen mahdollisesti heikentyessä Suomessakin tarvitaan tasapuoliset edellytykset kilpailla harvalukuisemmista vientitoimituksista.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen

Puh. (09) 192 3310 tai 0500 445 444

Ryhmäpäällikkö Sirkku Linna

Puh. (09) 192 3394 tai 0400 515 346

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n noin 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs