Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiateollisuus lupaa edistää vihreää kasvua

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus lupaa edistää vihreää kasvua

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2012 klo 09:39
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

”Teknologiateollisuus ry haluaa edistää ympäristö- ja energialiiketoiminnan kasvua rakentamalla yritysten ja muiden kumppanien kanssa uudenlaisia tuote- ja palvelukonsepteja kansainvälisille markkinoille”, painottaa toimitusjohtaja Jorma Turunen Teknologiateollisuuden ympäristölupauksen sisältöä.

Teknologiateollisuuden lupaus vihreän kasvun edistämisestä on osa TEMin ja Tekesin käynnistämää kansallista prosessia, jossa pyritään yhdistämään julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimenpiteet Suomen kestävän talouden edistämiseksi. Eri toimijat antavat oman konkreettisen lupauksensa roolistaan ja toimistoon tavoitteen saavuttamiseksi. Lupaukset julkistettiin 6.6. Tekesin järjestämässä Green Growth Summitissa.

”Teknologiateollisuuden yrityksillä on merkittävä yhteisvaikutus vihreän kasvun edistämisessä. Yli 1 600 jäsenyritystä tekevät 60 prosenttia Suomen viennistä ja 80 prosenttia koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista”, Turunen muistuttaa.

Monet teknologiateollisuuden yrityksistä toimivat jo cleantech-alalla. Turusen mukaan tarvitaan kuitenkin yritysten ja muiden toimijoiden uudenlaista yhteistyötä, jotta ala lähitulevaisuudessa tuottaa uutta kasvua ja työpaikkoja.

”Haluamme myös varmistaa yritysten kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön, joka kannustaa energia- ja materiaalitehokkuutta edistäviin innovaatioihin ja ratkaisuihin.”

Teknologiateollisuuden tavoitteena onkin vahvistaa toimintaympäristön kilpailukykyä siten, että se luo suotuisan kasvualustan energia- ja ympäristöliiketoiminnalle. Se parantaa myös yritysten mahdollisuuksia kasvaa, työllistää ja luoda kestävää hyvinvointia.

Lisäksi Teknologiateollisuus kartoittaa uusia vihreän, kansainvälisen liiketoiminnan mahdollisuuksia, hakee yritysryhmiä niiden hyödyntämiseen ja tukee konkreettisesti yritysverkostojen rakentumista.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry, 0500 445 444

Kestävän kehityksen ryhmäpäällikkö Pirjo Kaivos, Teknologiateollisuus ry, 040 540 1796

 

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs