Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiateollisuus hyväksyi neuvottelutulokset

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus hyväksyi neuvottelutulokset

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2013 klo 13:49
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden hallitus hyväksyi kokouksessaan 17.10. Metallityöväen Liiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kanssa saavutetut neuvottelutulokset. Ne sisältävät ratkaisuja alakohtaisiin kysymyksiin ja noudattavat keskusjärjestöjen kasvu- ja työllisyyssopimuksen kustannusvaikusta.

Hyväksytyiksi tulivat Metalliliiton työntekijöitä, Pron toimihenkilöitä sekä YTN:n teknologiateollisuutta ja suunnittelu- ja konsulttialaa koskevat sopimukset. Sopimusten soveltamispiirissä on yhteensä noin 220 000 palkansaajaa.

Samalla Teknologiateollisuuden hallitus valtuutti työvaliokuntansa hyväksymään vielä neuvotteluiden kohteena olevat sopimukset. Toistaiseksi avoinna ovat tietotekniikan palvelualaa koskeva sopimus, suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilösopimus sekä sopimukset pelti- ja eristysalalla sekä Sähköliiton kanssa.

Kattavuus punnitaan 25.10.

Kasvu- ja työllisyyssopimuksen sekä Teknologiateollisuuden nyt tehtyjen sopimusten toteutuminen sellaisenaan edellyttää riittävää kattavuutta tes-kentässä. Kattavuus arvioidaan viikon kuluttua 25.10.

– Suomen kustannuskehityksen kannalta olisi tärkeää, että muilla sopimusaloilla syntyy riittävästi ratkaisuja kattavuuden saavuttamiseksi. Vientisektorin kannalta on välttämätöntä, että mukana on koko logistiikkaketju. Selvää on myös, että pahasti alijäämäisen julkisen sektorin ratkaisujen tulee pysyä kustannusraamin puitteissa, Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Risto Alanko painottaa.

Alangon mukaan aikataulu on monissa neuvottelupöydissä kireä. Hän toivoo, että Teknologiateollisuuden hyväksytyt sopimukset edistävät sellaisten ratkaisujen aikaansaamista, joissa kustannuskehityksen ohella kyetään sopimaan työmarkkinoiden välttämättömästä joustavoittamisesta.

– Siltä varalta, että riittävää kattavuutta ei saavuteta, on Teknologiateollisuuden sopimuksissa kirjaukset vaikutusten arvioinnista 30.3.2014 mennessä. Joka tapauksessa Teknologiateollisuuden sopimukset ovat voimassa ensi vuoden lokakuun loppuun, toteaa Alanko.

Lisätietoja: varatoimitusjohtaja Risto Alanko, Teknologiateollisuus, puh. 040 502 6411.

 

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 55 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs