Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiateollisuuden työhyvinvointihanke laajenee nyt Keski-Suomen alueelle. Tavoitteena on saada 100 uutta teknologia-alan yritystä mukaan.

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden työhyvinvointihanke laajenee nyt Keski-Suomen alueelle. Tavoitteena on saada 100 uutta teknologia-alan yritystä mukaan.

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2012 klo 12:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Hyvä työ - Pidempi työura -hanke pilotoitiin vuonna 2011. Mukana on ollut 19 teknologia-alan yritystä, jotka kehittävät työhyvinvointia. Hankkeeseen kehitetyt Tutka-työkalut on nyt testattu, ja ne ovat valmiina yritysten käyttöön. Jyväskylässä tänään järjestettävään tilaisuuteen on tulossa noin 50 alueen yritysten edustajaa kuulemaan ja keskustelemaan lisää hankkeesta.

Työhyvinvointia syntyy päivittäisestä tekemisestä  

Oy SKF Ab:n Muuramen yksikön HR-päällikön Kaarina Luoman mukaan konkreettisilla pienilläkin muutoksilla voi olla suuri vaikutus työviihtyvyyteen. "Monet parannukset syntyvät osana normaalia työtä ilman isompia investointeja ja tukevat samalla hyvin myös työhyvinvointiin vaikuttavia eri osa-alueita. Kehittämistyötä tehdään yhdessä koko henkilöstön kanssa ja kaikkien panos on tärkeä. Työhyvinvointihankkeen Työkyky-talo antoi meille mallin koota toimenpiteet systemaattisemmin kokonaisuudeksi, kun katsotaan mitä työhyvinvoinnin kehittämiseksi on tehty tai tullaan tekemään ", Luoma kertoo. 

Myös yrityksen henkilöstöltä kaivataan rohkeutta sanoa ääneen, mikä työhyvinvointiin vaikuttaa. Käytännön parannukset työpaikalla kasvattavat luottamusta. Sitoutuminen, systemaattisuus ja yhdessä tekeminen tuovat tulosta. 

Työhyvinvointi lisääntyy iän myötä – nuoret ja työntekijäammatit uusina haasteina

Henkilöstön työhyvinvointi yrityksissä näyttäisi kokonaisuudessaan kehittyvän suotuisasti iän myötä. Hyvinvoinnin paraneminen on selkeämpää toimihenkilöillä kuin työntekijöillä.

Työhyvinvoinnin tasossa on kuitenkin suuria eroja yritysten välillä. Nuorten ja työntekijöiden työhyvinvointiin on kiinnitettävä jatkossa erityistä huomiota. Tällaisia tuloksia saatiin teknologiateollisuuden Hyvä työ - Pidempi työura -hankkeessa tehdyssä tutkimuksessa.

Uusien yritysten rekisteröityminen mukaan on alkanut 

Projektipäällikkö Tiina Hartikaisen mukaan hankkeen tavoitteena on edistää työhyvinvointia, pidentää työuria ja saada aikaan yhdessä tekemistä yrityksissä. Yhteismitalliset työkalut tekevät tuloksista vertailukelpoisia. Hyvä Työ - Pidempi työura -hanke laajentuu vuosina 2012–2013. Pilottivaiheessa kehitetyt työkalut ja toimintamallit annetaan laajennusvaiheessa teknologiateollisuuden yritysten käyttöön.

Seuraavat laajennusvaiheen infotilaisuudet ja rekisteröityminen mukaan hankkeeseen sen kotisivuilta  www.tyohyvinvointi.info.

Lisätietoja:

Tiina Hartikainen

projektipäällikkö, Hyvä työ – Pidempi työura -hanke

Teknologiateollisuus ry

puh. +358 50 586 2879

tiina.hartikainen@teknologiateollisuus.fi

Teknologiateollisuus ry., Metallityöväen Liitto ry., Ammattiliitto Pro ry., Ylemmät Toimihenkilöt ry. ja Uusi Insinööriliitto UIL ry.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs