Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiateollisuuden pk-yritykset menestyvät kehittämällä

Tampereen Messut

Teknologiateollisuuden pk-yritykset menestyvät kehittämällä

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 18:00
Julkaisija: Tampereen Messut

PAREMMIN TEKEMÄLLÄ PAREMPIIN TULOKSIIN

Teknologiateollisuus ry järjesti keskiviikkona 25.9. Tähdet, tähdet -seminaarin Alihankinta 2013 -messuilla Tampereella. Seminaarissa kuultiin nyt päättyvän TRIOplus-hankkeen tuloksia ja menestyneiden yritysten tarinoita kasvusta ja kansainvälistymisestä. Teollisuuden kansainvälinen ykkösmessutapahtuma Alihankinta jatkuu Tampereella vielä torstaina 26.9. klo 9–16.

Paremmin tekemisen kulttuuri. Johtamisen kehittäminen. Verkostomaisen työskentelyn tehostaminen. Laadun parantaminen. Siinä keinoja, joilla teknologiateollisuuden alihankintayritykset ovat onnistuneet kehittämään toimintaansa ja parantamaan tulostaan. Kolme yritystä, Saalasti, HT Laser ja Suomen Terästekniikka, ja yksi kansainvälisille markkinoille suuntaava verkosto, Cleanhub Oy, esittelivät toimintaansa Alihankinta 2013 -messuilla Tampereella keskiviikkona. Teknologiateollisuuden pk-yritykset pääsevät esiin myös tammikuussa käynnistyvässä tv- ja radio-ohjelmien sarjassa "Pelastetaan duunit" Yleisradion kanavilla. Ohjelma julkistettiin messuilla TRIOplus-hankkeen Tähdet, tähdet -seminaarissa.


TRIOplus on nopeuttanut yritysten kehitystä

Saalasti Oy:n kannattavuus heikkeni finanssikriisin seurauksena ja yrityksessä huomattiin, että tilanteelle on pakko tehdä jotain. 2010 käynnistyi laaja projekti TRIOplussan työkalujen ja työhyvinvoinnin kehittämisen avulla. Erityistä huomiota kiinnitettiin avoimeen keskusteluun ja toiminnanohjausjärjestelmän hyödyntämiseen. Työn tuloksena yritys nousi nopeasti lamasta ja on toimitusjohtaja Timo Saalastin mukaan nyt entistä parempi työpaikka kaikille.

Cleanhubin yritysryhmä suuntaa kansainvälisille markkinoille tuuliturbiinin napaa uudella tavalla valmistavalla verkostolla. 20 yrityksen verkosto käynnistyi Teknologiateollisuuden Isot teemat -hankkeessa ja nyt muutama jatkokehittäjä on perustanut yhteisyrityksen, Cleanhubin. Yritys on joustava teollinen osaajaorganisaatio, jossa jokaisella osallistujalla on oma erityinen osaamisalueensa ja roolinsa. Yritysryhmä tavoittelee nyt jalansijaa Skotlannin ja Venäjän markkinoilta.

Yritysten paneelikeskustelussa virisi vilkas keskustelu yritystukien ja kansainvälistymisen suunnattujen tukien merkityksestä. Yritysedustajat toivoivat tukien ohjaamista TRIOplus-hankkeen kaltaiseen pk-yrityksille suunnattuun kehittämistyöhön. Yritykset kertoivat, että TRIOplus on sekä nopeuttanut että tehostanut kehittämisprosesseja sekä avannut mahdollisuuksia verkostojen rakentamiseen uusien innovaatioiden ympärille.


Yrityskehittäminen hajaantuu
 
TRIOplus-hankkeessa on ollut mukana yli 1 500 yritystä eri puolilla Suomea ja 300 niistä on tehnyt oman kehittämisohjelmansa. Nämä yritykset ovat selviytyneet haasteita hyvin: niiden tulos on parantunut laman aikanakin verrattuna toimialan keskiarvoon. Kansainväliseen liiketoimintaan tähtäävät liiketoimintaverkostot kiinnostavat yrityksiä vahvasti: niitä on syntynyt odotettua enemmän.
Teknologiateollisuus on tähän asti koordinoinut yrityskehityshankkeita. Jatkossa vastuu siirtyy kumppaniverkostolle, esimerkiksi yrityskohtainen perustoiminta Tekel- ja Sekes-verkostoille ja Isot teemat Tekesille. Monet palvelut ovat jatkossa alueellisten toimijoiden vastuulla.


Pk-yritysten arki televisiossa ja radiossa

Pelastetaan duunit on Yleisradion, suomalaisen teollisuuden ja työntekijöiden yhteishanke. Ylen lisäksi mukana ovat Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry ja Sitra. Kuusi tv- ja 15 radio-ohjelmaa sekä niihin liittyvä verkkosivusto tekevät näkyväksi voimakasta muutosta. Ne esitetään talvella 2014. Tavoitteena on myös edistää yritysten muutoskykyä ja sopeutumista muuttuviin olosuhteisiin sekä vähentää vastakkainasettelua. Monimediainen Pelastetaan duunit -hanke televisiossa, radiossa sekä verkossa kuvaa esimerkkiyritysten kautta muutoksia, joita yrityksen toiminnassa vaaditaan, että ne selviytyisivät paremmin. Ohjelmissa pääsevät esiin sekä yritysten johto että henkilöstö. Mitä työpaikoilla voidaan tehdä, mikä on yrittäjän vastuulla ja mitä työntekijät voivat tehdä? Maailman tilanne pakottaa muuttumaan. Pelastetaan duunit seuraa yhden teollisuuden alan, teknologiateollisuuden, firmojen taivalta muutoksessa.

Lisätietoja: Harri Jokinen, johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus ry,
p. 050 563 5034, harri.jokinen(a)teknologiateollisuus.fi.
www.teknologiateollisuus.fi
www.teknologiateollisuus.fi/trioplus 
www.teknologiateollisuus.fi/isotteemat


Historian suurimmat ja kansainvälisimmät Alihankinta-messut 24.–26.9.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messuilla on 993 näytteilleasettajaa 20 maasta. Mediamateriaalit: www.alihankinta.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi 

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0207 701 255, 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877,
aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs