Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiateollisuuden ja Metalliliiton neuvottelut päättyivät tuloksetta – Tietotekniikka-alalle neuvottelutulos

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden ja Metalliliiton neuvottelut päättyivät tuloksetta – Tietotekniikka-alalle neuvottelutulos

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 16:24
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden työntekijäsopimusta koskevat neuvottelut päättyivät tuloksetta.

- Olen luonnollisesti hyvin pettynyt. Sopimus olisi kääntänyt kustannuskilpailukyvyn heikkenemisen, Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen toteaa.

Neuvottelut kariutuivat työajan pidennystä koskevaan erimielisyyteen. Metalliliitto ei hyväksynyt kilpailukykysopimuksen periaatetta pysyvästä 24 tunnin työajan pidentämisestä alakohtaisesti, vaan pyrki väliaikaiseen ratkaisuun.

Osapuolet olivat yksimielisiä siitä, että työajan pidentämisestä sovitaan paikallisesti, mutta ns. perälauta jäi erimieliseksi.

- Yritysten toiminnan ja tuotannon kannalta lisätuntien kohdentaminen työvoiman tarpeen mukaan on välttämätöntä. Tätä tavoitetta ei saavuteta minuuttimalleilla, toteaa Inkeroinen.

Teknologiateollisuus ry:n, YTN ry:n ja Tietoalan toimihenkilöt ry:n neuvottelut Tietotekniikan palvelualalla johtivat kilpailukykysopimuksen mukaiseen neuvottelutulokseen. Toimihenkilösopimuksia koskevat neuvottelut Teknologiateollisuuden muilla sopimusaloilla jatkuvat edelleen.

Lisätietoja: Varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, Teknologiateollisuus ry, puh. 0400 894 220

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttajaorganisaatio, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 270 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs