Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiatalkoot hyvässä vauhdissa palvelualoilla - jo miljoonia matemaattisesti optimoituja työvuoroja vuosittain

Numeron Oy

Teknologiatalkoot hyvässä vauhdissa palvelualoilla - jo miljoonia matemaattisesti optimoituja työvuoroja vuosittain

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2015 klo 10:52
Julkaisija: Numeron Oy

Työvoiman hallinnan ohjelmistoihin keskittyvä suomalainen Numeron kehittää jatkuvasti uusia menetelmiä työvoiman käytön tehostamiseksi. Kolme vuotta sitten yritys julkisti työvälineet työvuorolistan automaattiseen miehittämiseen ja optimointiin. Uusin innovaatio on optimointia tukeva analysaattori, joka analysoi lähitulevaisuuden työkuormaa ja käytettäviä henkilöstöresursseja matemaattisin menetelmin. Numeronin järjestelmä yhdistää työnantajan, työntekijän ja asiakkaan tarpeet mahdollisimman tehokkaasti.

”Tämä on ainutlaatuinen keksintö. Erityisesti palvelualoilla työn kuormitusmuutosten, osaamisvaatimusten, työntekijöiden toiveiden ja työehtosopimusten rajoitteiden erilaisten yhdistelmien lukumäärä on tähtitieteellinen, eikä optimaalinen työvoiman käyttö ole perinteisin menetelmin käytännössä mahdollista – varsinkaan suurissa palveluorganisaatioissa. Tehokas optimointi ei olisi mahdollista ilman tietokoneiden ja modernien optimointialgoritmien huimaa kehitystä”, kuvailee optimointiasiantuntija ja matematiikan tohtori Cimmo Nurmi.

Numeronin analysaattorin avulla työvoiman tarve voidaan ennakoida tarkasti suhteessa päivittäiseen työkuormaan jo ennen kuin työvuorolistojen suunnittelu aloitetaan. Numeron WFM -ohjelmisto mahdollistaa henkilöstön tarkemman käytön ja esimerkiksi joustojen tehokäytön. Analysaattori kertoo tarkasti, milloin lisätyövoimaa tarvitaan, milloin työvoimaa on käytössä liikaa, ja miten henkilöstön valmiuksia tulisi kehittää. Kun töiden vaatimukset ja henkilöiden lukumäärä ja valmiudet on saatu tarkasti balanssiin, lopullinen työvuorolista voidaan muodostaa täysin automaattisesti optimoinnin avulla. Numeronin järjestelmän avulla työvuorolistasta voidaan tehdä useita versioita eri painotuksilla esimerkiksi siten, että toisessa suunnitelmassa maksimoidaan työntekijöiden toiveiden toteuttaminen ja toisessa työvuoroergonomia. Lopullinen päätös painotuksista on työvuorosuunnittelijalla, joka valitsee sopivimman suunnitelman julkaistavaksi.

Miljoonia optimoituja työvuoroja vuodessa – ohjelmiston käyttö yleistyy huimaa vauhtia

Kasvavat työvoimakustannukset aiheuttavat tarpeen tehokkaalle työvoiman käytölle. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että huolellisella työvuorosuunnittelulla saadaan jopa kymmenen prosentin kustannussäästöt. Samalla WFM-järjestelmä huolehtii, että työtyytyväisyys ja palvelutaso paranevat. Numeronin WFM (Workforce Management) -ohjelmiston avulla suunnitellaankin vuosittain jo miljoonia työvuoroja. Järjestelmä soveltuu erityisen hyvin palvelualoille, joissa tehdään vuorotyötä, kuten terveydenhuoltoon ja kaupan alalle.

”Perustimme juuri palvelinklusterin pelkästään työvoiman optimointilaskentaa varten, joten kapasiteettia siihen riittää erinomaisesti”, kertoo Numeron Oy:n toimitusjohtaja Seppo Varpukari.

”Suunnittelun automatisointi ja optimointi avaavat uusia mahdollisuuksia myös työvoiman hallinnan prosessien kehittämiselle. Monessa yrityksessä ollaan siirrytty järjestelmän käytön myötä keskitettyyn työvuorosuunnitteluun, jolloin kaikki työvuorolistat suunnitellaan yhdessä paikassa. Valmiiksi optimoidut työvuorolistat tarjotaan työnjohtajille hyväksyttäviksi ja julkaistaviksi. Tämä tuo lisää kustannussäästöjä”, Varpukari jatkaa.

 

Lisätietoja:
Seppo Varpukari
Toimitusjohtaja
Numeron Oy
Puh. 050 556 1546
seppo.varpukari@numeron.com
www.numeron.com

Numeron Oy on johtava suomalainen työvoiman hallinnan asiantuntija- ja ohjelmistoyritys, joka on keskittynyt tuottamaan palveluita työvoimavaltaisille organisaatioille. Numeronin päätuote Numeron WFM (Workforce Management) on ohjelmistoratkaisu vaativaan työvoiman hallintaan haastavissa toimintaympäristöissä. Numeronin palveluksessa on yhteensä 50 työvoiman hallinnan asiantuntijaa Tampereella ja Helsingissä. www.numeron.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs