Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tekesin rahoitusta digitaalista kaupankäyntiä selvittävälle hankkeelle

Turun ammattikorkeakoulu

Tekesin rahoitusta digitaalista kaupankäyntiä selvittävälle hankkeelle

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 12:54
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Yritysten välillä tapahtuva kaupankäynti digitalisoituu

Turun ammattikorkeakoulu on mukana Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa, jossa selvitetään digitaalista yritysten välistä (b-to-b) kaupankäyntiä. Turun AMK:n roolina on selvittää B2B-asiakkaiden ostokäyttäytymistä digitalisoitumisen aiheuttamassa muutoksessa.

TEKES on myöntänyt Diva - hankkeelle (Toward Smart Sales through Creating Value in Business-to-Business (b-to-b) Markets in a Digitalized World) 875 000 euroa. Diva-hankkeessa tuotetun tiedon pohjalta on tarkoitus kehittää suomalaisille yrityksille työkaluja, jotka tukevat yritysasiakkaan ostomatkaa digitaalisten kanavien ja henkilökohtaisten myyntitapaamisten yhdistämisenä siten, että yritykselle syntyy uutta arvoa.

Kaupanteko yritysten välisillä markkinoilla muuttuu digitalisaation myötä. Kuluttajien verkossa ostamisen tavat ovat siirtyneet myös b-to-b -liiketoimintaan. On arvioitu, että yritysostaja on 60-80 prosenttisesti tehnyt ostopäätöksen jo ennen kuin kohtaa myyntiorganisaation ensimmäisen kerran.

Myyjä kohdataan myös ostoprosessin myöhäisemmässä vaiheessa, jolloin myyjän mahdollisuudet muodostaa lisäarvoa asiakkaalle vaikeutuvat. Ostoprosessia ohjaa nykyisin yhä enemmän asiakas, ei myyjä. Myyntiorganisaation tuleekin panostaa läsnäoloon verkossa. Vain sellaiset yritykset menestyvät digitaalisessa liiketoiminnassa, jotka yhdistävät myynti- ja markkinointitoimintonsa tukemaan yritysasiakkaan uudenlaisen ostokäyttäytymisen jokaista vaihetta.

Hankkeessa ovat mukana HAAGA-HELIAn ja Turun ammattikorkeakoulun lisäksi Itä-Suomen yliopisto, VTT, Digia, G4S, Martela, TeliaSonera ja Terveystalo. Hanke tekee tutkimusyhteistyötä myös belgialaisen Vlerick Business Schoolin kanssa.

Lisätiedot:
Sirpa Hänti
, Lehtori, KTT, KK
Puh. 050 5985 675, sirpa.hanti@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs