Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Technopolis slutförde Göteborgsförvärvet

Technopolis Oyj

Technopolis slutförde Göteborgsförvärvet

Pressmeddelande.
Publicerad: 01.07.2016 kl. 16:42
Utgivare: Technopolis Oyj

Det finska fastighetsbolaget Technopolis har idag slutfört förvärvet av företagsparken Gårda i Göteborg. Bolaget offentliggjorde förvärvet den 24 maj 2016.

Den skuldfria köpesumman var 1 177 miljoner svenska kronor. Därutöver överenskom Technopolis och försäljaren om ytterligare köpesumma på ca 20 miljoner svenska kronor baserat på realisering av expanderingspotential av campuset. Nettoavkastningen förväntas till en början vara 5,0 % och den stabiliserade avkastningen förväntas ligga på 6,0 %.

Idag har Technopolis verksamhet i 13 städer i sex länder: Sverige, Finland, Norge, Estland, Litauen och Ryssland. Expanderingen stöder Technopolis målsättning att uppnå en årlig tillväxt på 10 % i nettoomsättning under strategiperioden 2015–2020. Technopolis har offentliggjort att fortsatt expandering både i Sverige och övriga marknader i Norden och Baltikum följer förutsatt att företagsparkerna uppfyller investeringskriterierna.

Kundföretagen i företagsparken är Telia, Fujitsu och GoExcellent. Technopolis kommer gradvis att påbörja konceptimplementeringen i det nya campuset i Göteborg.

Läs mer om Technopolis Gårda: www.technopolis.se.

Tilläggsinformation:

Keith Silverang
Verkställande direktör
Tel. +358 40 566 7785

Otso Halsti
Investeringar
Tel. +358 40 763 8083

Technopolis erbjuder den bästa adressen för framgång i fem länder i Norden och Baltikum. Företaget utvecklar, äger och förvaltar 20 intelligenta företagskoncentrationer och erbjuder tjänster och moderna, flexibla utrymmen som kan omvandlas. Företagets grundvärde är att ständigt överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda omständigheter och lösningar av högsta klass till 1 700 företag och 47 000 arbetstagare i Finland, Norge, Estland, Ryssland och Litauen. Technopolis Abp aktie (TPS1V) är noterat på Nasdaq Helsingfors börs och Technopolis omsättning var 170,6 miljoner euro år 2015.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs