Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » TAT Nuorisofoorumi 2014: Nuoret työstävät ehdotuksia yrittäjyyden tuomiseksi lukio-opetukseen

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

TAT Nuorisofoorumi 2014: Nuoret työstävät ehdotuksia yrittäjyyden tuomiseksi lukio-opetukseen

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2014 klo 12:00
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT järjestää tänään yhdessä Innokampuksen kanssa Nuorisofoorumin, jossa lukiolaiset ehdottavat itse, miten yrittäjyys tuotaisiin osaksi lukio-opetusta. Ehdotuksista kootaan video, jota koulut voivat hyödyntää oppimateriaalina. Ilman laadukasta ja määrällisesti riittävää lukiokoulutusta Suomen huippuosaamista ei pystytä tulevaisuudessa turvaamaan. TAT toivoo nuorten äänen kantautuvan lukion opetussuunnitelmaa laativien korviin.

Suomeen kaivataan kipeästi uusia työpaikkoja ja niitä tarjoavia yrityksiä. Samaan aikaan työelämässä on käynnissä iso muutos: tulevaisuudessa oma yritys on yhä useammalle suomalaiselle tapa työllistyä ja tehdä töitä. Sen vuoksi on tärkeää, että yrittäjämäinen asenne ja yrittäjyyden tarjoamat mahdollisuudet tulisivat tutuiksi nuorille jo kouluvuosina.

– Yrittäjyys on tilaisuuteen tarttumista, eri näkökulmien punnitsemista, kykyä ratkaista ongelmia, ottaa riskejä ja sietää epäonnistumisia. Lisäksi on ymmärrettävä liiketoiminnan lainalaisuuksia, johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen TATista luettelee.

Hiljattain julkistettiin lukion uusi tuntijakosuunnitelma, jossa yhteiskuntaopille ehdotetaan yhtä pakollista kurssia lisää. TATin mielestä esimerkiksi tämä kurssi mahdollistaisi yrittäjyyden tuomisen paremmin lukioon. 

On kuunneltava myös nuorten omia näkemyksiä lukio-opetuksen kehittämisestä: lukion tuntijakouudistuksesta keskusteltaessa mediassa näkyi mielipidekirjoituksia, joissa nuoret kummastelivat, miksi heidän äänensä sivuutettiin valmistelussa.

Kumppanina tänä vuonna Innokampus

TAT järjestää nuorisofoorumin nyt seitsemättä kertaa. Foorumin tavoitteena on koota nuoria ja päättäjiä yhteen yhteiskunnallisten asioiden ympärille. Kumppanina toimii tällä kertaa Innokampus, joka tarjoaa nuorille väylän tuottaa ja jalostaa ideoitaan – rakentaa omaa tulevaisuuttaan. Innokampus haluaa toiminnallaan aktivoida ja ohjata Suomen 1,2 miljoonaa opiskelijaa koko yhteiskunnan menestyksen rakentamiseen.

 Aalto-yliopiston Startup Saunassa Espoossa pidettävä foorumi käynnistyy yrittämiseen johdattelevalla inspiraatiopuheella. Sen jälkeen Innokampuksen runsaan 60 lukiolaisen joukko jakaantuu pienryhmiin työstämään vastauksia TATin antamaan haasteeseen. Ideoita jalostetaan asiantuntijoilta ja toisilta ryhmiltä saadun palautteen pohjalta. Päivän päätteeksi ehdotukset esitellään eli pitchataan. Parhaat palkitaan yritysvierailulla Roviolle.

Video on katsottavissa 17.12. alkaen osoitteissa www.opetin.fi ja www.innokampus.fi

Foorumin tapahtumia voi seurata Twitterissä ja Instagramissa tunnisteella #nuorisofoorumi2014

 

Lisätietoja:

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
Liisa Tenhunen-Ruotsalainen
Johtaja
puh. 040 545 2198
liisa.tenhunen-ruotsalainen(at)tat.fi  


Innokampus
Rami Saarniaho
Toiminnanjohtaja
puh. 050 541 8608 
rami.saarniaho(at)innokampus.fi

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts ja T-Media.
www.tat.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs