Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tampereella tapahtumat vetävät väkeä – messukonsernille ennätystulos

Tampereen Messut

Tampereella tapahtumat vetävät väkeä – messukonsernille ennätystulos

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2015 klo 15:08
Julkaisija: Tampereen Messut

Tampereen Messut -konsernilla on takanaan onnistunut vuosi. Konsernin liikevaihto on 10,4 miljoonaa euroa, josta emoyhtiö Tampereen Messut Oy:n osuus on 8 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvaa miljoonasta eurosta lähes 1,5 miljoonaan euroon. Konserniin kuuluvat Tampereen Messut Oy:n lisäksi omana tapahtumayksikkönä toimiva Finland Events sekä tytäryhtiöt Tavicon Oy ja Finland Restaurants Oy eli Finnresta. Kävijöitä Tampereen Messujen tapahtumissa oli 151 622 eli 15 513 viime vuotta enemmän. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tiloja hallinnoivan Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n liikevaihto on tänä vuonna 3,4 miljoonaa euroa. Monitoimikeskuksessa on kuluvana vuonna ollut 664 089 kävijää tähän mennessä. Luku on jo nyt 162 310 kävijää enemmän kuin viime vuonna. Vuosi 2016 näyttää Tampereella tapahtumien osalta erittäin valoisalta.

– Vuosi 2015 oli monipuolinen ja menestyksekäs, mikä näkyi tuloksen parantumisena. Onnistuimme kasvattamaan kävijämäärää, säilyttämään asiakastyytyväisyystasomme korkealla ja toteuttamaan tapahtumia, jotka vastasivat hyvin yritysten ja tapahtumavieraiden odotuksia. Olemme onnistuneet paremmin kuin toimialamme muut yritykset ja uskon vahvasti, että Tampereen vetovoima tapahtumakaupunkina vain voimistuu tulevaisuudessa. Tämän hetken menestys varmistaa myös, että meillä on edellytykset kasvaa tuloksellisesti entuudestaan, kun yleinen markkinatilanne jälleen vahvistuu. Konsernimme toteuttaa ensi vuonna jälleen paljon tapahtumia, joten vuosi näyttää varsin valoisalta. Lippulaivojemme Alihankinnan ja Suomen Kädentaitojen lisäksi luvassa on uusia lupaavia menestystuotteita, kuten suurta kiinnostusta herättäneet Konepaja-messut maaliskuussa. Tavoitteena on toteuttaa tapahtumia, jotka mahdollistavat asiakkaillemme kaupallisen menestyksen, laadukkaat kasvokkaiset kohtaamiset sekä kokonaisvaltaiset elämykset, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

Lue Hannu Vähätalon haastattelu messuvuodesta TähtiUutiset-verkkolehdestä: www.tahtiuutiset.fi

Tampereen Messut Oy:n tapahtumissa noin 152 000 kävijää – määrä kasvoi lähes 16 000

Tampereen Messut Oy järjesti tänä vuonna yhteensä parikymmentä tapahtumaa: kahdeksat ammattimessut, yhdeksät kuluttajamessut, kaksi myyntitapahtumaa ja yhden konsertin. Ammattimessuja olivat Verkosto, SGGF: Sportec, Greentec, Gymtec ja Fysiotec, EuroMining, Alihankinta ja KoneAgria yhteistyössä ProAgrian kanssa. Kuluttajamessuja olivat Asta Rakentaja, Hevoset, Supermessut: Puutarha, Kotimaan Matkailu, OutdoorErä ja Keräily Kevät, Kokonaisturvallisuus, Suomen Kädentaidot ja Keräily Syksy. Lisäksi tapahtumayksikkö Finland Events toteutti Mega Outlet -shoppailutapahtuman keväällä ja syksyllä sekä Jari Sillanpään ja Neljänsuoran tähdittämän Iskelmä Live -konsertin yhteistyössä radio Iskelmän kanssa. Näissä tapahtumissa oli kävijöitä yhteensä 151 622. Vuonna 2014 kävijöitä oli 136 109, joten määrä kasvoi edellisvuodesta 15 513 kävijällä. Näytteilleasettajia oli 3494 (v. 2014: 3542) ja näyttelyneliöitä ennätykselliset 71 784 neliötä (v. 58 949 näyttelyneliötä). Asiakastyytyväisyysluvut olivat kävijöiden osalta 96,2 prosenttia (v. 2014: 93,8 prosenttia) ja näytteilleasettajien osalta 82,9 prosenttia (v. 2014: 84,5 prosenttia).

Näiden tapahtumien lisäksi Finland Events toteutti 22 yritystapahtumaa pääosin Pirkanmaalla. Tampereen Messut Oy:n tytäryhtiö Finnresta vastasi ravintolapalveluista kaikissa Messu- ja Urheilukeskuksen tapahtumissa. Finnrestan liikevaihto on 2,0 miljoonaa euroa. Toinen tytäryhtiö Tavicon Oy hoiti rekisteröinnit ja muita käytännön järjestelyitä 18 kongressissa, joissa oli yhteensä 6753 osallistujaa. Kongressien rekisteröinti- ja muu rahaliikenne oli 2,7 miljoonaa euroa. Tavicon Oy:n liikevaihto on 0,4 miljoonaa euroa.

TESCin kävijämäärä kasvoi yli 160 000 kävijällä – yhteensä 664 000 urheilijaa ja tapahtumavierasta

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n (TESC) tilat ovat olleet kovassa urheilu- ja tapahtumakäytössä vuonna 2015. TESCin liikevaihto säilyy edellisvuoden tasolla ollen 3,4 miljoonaa euroa. TESCin tiloissa järjestettiin lähes 200 tapahtumaa, joista kokouksia oli 104, messuja, näyttelyitä, yritystapahtumia ja konsertteja 43, urheilutapahtumia noin 30 ja loput pienempiä tilaisuuksia. Lisäksi tapahtumien yhteydessä pidettiin erillisiä kokouksia ja seminaareja. Tapahtumien määrä säilyi edellisvuoden tasolla, mutta tiloissa toteutettiin aiempaa isompia tapahtumia. TESCin kävijämäärä vuonna 2015 oli 664 089, joista noin puolet oli urheilijoita tai urheilutapahtumien kävijöitä ja puolet muita tapahtumakävijöitä ja kokousvieraita. Vuonna 2014 TESCin kävijämäärä oli 501 779 kävijää, joten kävijämäärä kasvoi 162 310 kävijällä edellisvuodesta.

Valoisa ja vilkas tapahtumien vuosi 2016

Ensi vuonna Tampereen Messut -konsernilla on odotettavissa vilkas vuosi niin messujen, yritystapahtumien kuin myös kongressien ja seminaarien osalta. Parinkymmenen messutapahtuman joukossa uusia tapahtumia ovat mm. Konepaja-messut ja April Fest -viini- ja olutfestarit. Lisäksi Työterveyspäivät saadaan Tampereelle. Finland Events ja Tavicon Oy toteuttavat tapahtumia vuoden 2015 tahtiin. Myös TESCin varauskalenteri lupaa vauhdikasta tapahtumavuotta. Tapahtumat: www.tampereenmessut.fi, www.tesc.fi.  

Lisätiedot: tampereenmessut.fi, finlandevents.fi, tavicon.fi, finnresta.fi, tesc.fi, tahtiareena.fi
Tampereen Messut -konserni / Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:
Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806, hannu.vahatalo(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs