Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Talouden syöksykierre tasaantumassa!

Bisnode Finland Oy

Talouden syöksykierre tasaantumassa!

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2013 klo 08:30
Julkaisija: Bisnode Finland Oy

Suomessa ja Euroopassa konkurssimäärät ovat laskussa

Bisnoden mukaan Euroopan talouden yllä olleet pahimmat pelot eivät toteutuneet. Olemme hitaasti nousemassa aallonpohjasta ja näkyvissä on taloustilanteen heikkenemisen pysähtyminen. Suomessa tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen konkurssiluvut luovat toivoa tulevasta, sillä konkurssiin asettamisten määrä väheni 2,9 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Euroopassa asetettiin konkurssiin vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä 2,68 prosenttia vähemmän yrityksiä kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Euroalueen kohdalla tilanne on herkkä ja talouskasvu on hidasta.

 

Suomessa palveluala sekä rakennusala ovat kärsineet eniten konkursseista viime vuonna ja sama kehitys vuoden ensimmäisellä neljänneksellä näillä kahdella alalla jatkuu. Konkursseista huolimatta palvelualalle on syntynyt eniten yrityksiä. Palvelualalle syntyneiden uusien yritysten osuus on jopa 49% kaikilla toimialoilla perustetuista yrityksistä vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo Bisnode.

 

Alueellisesti DACH-maat (Saksa, Itävalta ja Sveitsi) ovat pysyneet vakaina huolimatta ympärillä vellovasta talouskriisista myös vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Konkurssimäärät olivat ainoastaan 0,1% korkeampia tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kun lukua verrataan viime vuoden viimeiseen neljännekseen.
Bisnoden tietojen mukaan Keski-Euroopan talous on kovasti kärsinyt Euroopan kriisistä, mutta tällä hetkellä talouskehitys on menossa vakaampaan suuntaan. Pohjoismaissa tilanne on edelleen vaihtelevaa ja epävakaista. Talousnäkymiä varjostaa epävarmuus tulevasta, sillä pysäyttävää käännettä talouden alamäessä ei ole vielä tullut.

Euroopassa uusien yritysten perustamistahti kiihtynyt merkittävästi

 

Uusien yritysten perustamisinto on näkyvissä Euroopassa, sillä ensimmäisellä neljänneksellä yritysten perustamistahti kiihtyi jopa 13,5 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Euroopan uusien yritysten perustamisinto on kasvanut viime vuoden viimeiseltä neljännekseltä 9,05 prosenttia ensimmäiseen neljännekseen vuonna 2013.

 

Uusien yritysten perustamisinto näkyy selvästi myös alueellisesti. DACH-maissa kasvu on huimat 48,9, prosenttia, kun verrataan toisiinsa vuoden 2012 sekä 2013 vuoden ensimmäisiä neljänneksiä. Uusia yrityksiä on perustettu ahkerasti myös Keski-Euroopassa, jossa kasvu on 19,6 prosenttia vuoden takaiseen. Hännän huippuna ovat Pohjoismaat, jossa uusien yritysten perustamistahti on kasvanut vain 0,7 prosenttia.
Suomessa aloittaneiden yritysten määrä väheni 9,8 prosenttia vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kuitenkin alkuvuosi 2013 lupaa taloudellisten näkymien kirkastumista, sillä Suomessa uusien yritysten perustamistahti kasvoi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 3,16 prosenttia vuoden 2012 viimeiseen neljännekseen verrattessa.

*Belgia, Itävalta, Kroatia, Norja, Puola, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari

 

Lisätiedot:
Pekka Raitala
Bisnode Finland Oy
Mobile: +358 500 420347
pekka.raitala@bisnode.fi

Liitetiedostot

Bisnode on johtava digitaalisen yritysinformaation tarjoaja Euroopassa, tarjoten täydellisiä myynnin ja markkinoinninratkaisuja, sekä luotto – ja yritysinformaatiota.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs