Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tahkolle lisää asuntoja ja mökkipaikkoja

Kuopio-Tahko Markkinointi

Tahkolle lisää asuntoja ja mökkipaikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 22:52
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Kuopion kaupunki on hankkimassa omistukseensa Kuopion kaupungissa, Nilsiän Tahkolla sijaitsevan, yhteensä noin 43,5 hehtaarin suuruisen määräalan (tiloista Tuomaala ja Hiekkaniemi). Kauppa on menossa kaupunkirakennelautakunnan kautta kaupunginhallituksen käsittelyyn.  Maakauppa on suurin Tahkon alueella tehdyistä kaupoista, kun tarkastellaan muodostettavien lomarakennusten ja pysyvään rakentamiseen tarkoitettujen rakennuspaikkojen määrää.

- Ostettavan maan merkitys on suuri. Kyseessä on viimeinen iso asemakaavoittamattoman maan kauppa Tahkon keskustan läheisyydessä, kertoo maankäyttöinsinööri Heikki Hatakka.

Maakauppa on jatkumoa kahden vuoden aikana Kuopion kaupungin Tahkolla ottamista askelista, joilla on luotu edellytyksiä toisaalta majoituskapasiteetin mutta myös yritystoiminnan kasvulle. 

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan kaupunginvaltuustoon menevän yleiskaavan tämän viikon maanantaina eli 12.1.2015. Maakauppa ajoittuu hyvin laadittavana olevan Tahkon keskustan osayleiskaavan kanssa.

Matkailualue täydentyy

Ostettavalle alueelle - osana omaa uutta aluekokonaisuutta tai olemassa olevan rakenteen reunaan täydentäen - voidaan sijoittaa noin 40 lomarakennuspaikkaa. 

- Matkailualue täydentyy lähietäisyydelle Tahkon keskustasta mutta sopivasti omaan rauhaan, mantereelle rakennettavan ja olemassa olevaa täydentävän virkistysverkoston äärelle, valottaa kaavoitusarkkitehti Heli Laurinen.

Yleiskaavassa alueelle on osoitettu myös varaus matkailuauto- ja asuntovaunualueelle.

Asuntoja luonnonkauniiseen ympäristöön

Maastollisesti parhaille paikoille sijoittuvat noin 30 vakituisena asuntona pidettävää rakennuspaikkaa, joista osa kauniiden vesistönäkymien suuntaan Syvärille. Asuinalue on osa omaa uutta aluekokonaisuutta. 

- Rakennuspaikoista osalle on alustavasti ajateltu sijoitettavan paritaloja tai vastaavia. Asukkailla on myös mahdollisuus palstaviljelyyn lähialueella, täydentää Laurinen.

Lopullisen päätöksen ostettavasta alueesta tekee kaupunginhallitus kaupunkirakennelautakunnan kokouksen 21. tammikuuta jälkeen. Asemakaavan laatiminen on tarkoitus käynnistää alueella mahdollisesti jo vuonna 2016.

Lisätietoja

Lisätietoja asiasta antaa tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen, jarkko.merilainen(at)kuopio.fi, puh. 044 718 5531

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs