Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomi Power Networks ostaa Fortumin Suomen sähkönsiirtoliiketoiminnan

Suomi Power Networks ostaa Fortumin Suomen sähkönsiirtoliiketoiminnan

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 08:18
Julkaisija: Keva, LähiTapiola Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö, Borealis Infrastructure Management Inc, First State Investments

LEHDISTÖTIEDOTE 12.12.2013 8.05

Suomi Power Networks Oy on allekirjoittanut sopimuksen Fortumin Suomen sähkönsiirtoliiketoiminnan ostosta. Suomi Power Networks Oy:n omistajana on konsortio, johon kuuluvat suomalaiset eläkesijoittajat Keva ja LähiTapiola Eläkeyhtiö sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments ja Borealis Infrastructure.

Konsortion jäsenet ovat sitoutuneita pitkäaikaisia omistajia, joilla on vahvaa kokemusta infrastruktuurisijoituksista Suomessa (muun muassa Digita Oy ja Fingrid Oyj), sähkönjakelu- ja siirtoliiketoiminnasta Pohjois-Amerikassa ja Britanniassa sekä viranomaisten säätelemästä sähköverkkoliiketoiminnasta Euroopassa.

Suomi Power Networks Oy:n tarkoituksena on investoida ja kehittää ostettavia sähkönsiirtoverkkoja itsenäisenä liiketoimintana.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta Fortumin sähkönjakeluasiakkaisiin. Fortum tuottaa sähkönsiirron palveluja ja asiakaspalvelua omistajanvaihdoksen aikana mikä varmistaa toimintojen häiriöttömän siirtymisen uudelle omistajalle.

Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari: “Suomi Power Networks ottaa vastuun mahdollisimman varmasta ja turvallisesta sähkönjakelusta Fortumin asiakkaille. Ostamamme liiketoiminta on laadukasta ja hyvin hoidettua. Pitkäjänteisinä ja vakaina omistajina aiomme investoida ja kehittää sähkönsiirtoverkkoa edelleen. Tuotamme luotettavasti palvelut ja huoltovarmuuden, joita asiakkaamme ja viranomaiset meiltä odottavat.”

LähiTapiola Eläkeyhtiön sijoitusjohtaja Hanna Hiidenpalo: ”Suomen suurimman sähkönsiirtoverkon myötä teemme huomattavan pitkäaikaisen sijoituksen Suomen talouteen ja strategisesti tärkeään infrastruktuuriin. Olemme yhdistäneet suomalaista sijoitusosaamista ja kansainvälistä infrastruktuurisijoittamiseen erikoistunutta osaamista jatkaaksemme investointien tekemistä ja liiketoiminnan kehittämistä ostetuissa yhtiöissä.”

Kauppa vaatii viranomaisten hyväksynnän. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lisätiedot:

Keva: Markus Pauli, johtaja, vaihtoehtoiset sijoitukset, +358 20 614 2473, markus.pauli@keva.fi

LähiTapiola Eläkeyhtiö: Esko Raunio, pääomamarkkinajohtaja, +358 40 543 9252, esko.raunio@lahitapiola.fi

Mediapyynnöt ja -tiedustelut:

Pekka Timonen, toimitusjohtaja, Kreab Gavin Anderson Oy, +358 50 337 4386, ptimonen@kreabgavinanderson.com

Petra Thorén, varatoimitusjohtaja, Kreab Gavin Anderson Oy, +358 40 764 5462, pthoren@kreabgavinanderson.com

 

Lisätietoja Suomi Power Networks Oy -konsortiosta

Keva

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkkeistä. Keva hoitaa noin 1,3 miljoonan julkisen sektorin työntekijän ja eläkkeensaajan työeläkepalveluita. Kevan kunnalliset eläkemaksutulot olivat vuonna 2012 noin 4,8 miljardia euroa, ja Keva käytti nykyisten eläkkeiden maksamiseen noin 3,8 miljardia euroa. Keva on pitkäaikainen sijoittaja, jonka sijoitusten on tarkoitus tukea vakaata eläkkeiden maksua. Kevan sijoitusten markkina-arvo arvo oli 31.12.2012 noin 34,4 miljardia euroa.

www.keva.fi

LähiTapiola Eläkeyhtiö

LähiTapiola Eläkeyhtiö on Suomen kolmanneksi suurin eläkevakuutusyhtiö, jolla on noin 260 000 vakuutettua. LähiTapiola Eläkeyhtiön sijoitusten markkina-arvo arvo oli 31.12.2012 noin 9,9 miljardia euroa. LähiTapiola Eläkeyhtiö ja Eläke-Fennia ovat päättäneet yhdistyä ja uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2014. Uuden yhtiön nimeksi tulee Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja sen sijoitusten markkina-arvo on lähes 20 miljardia euroa.

www.lahitapiola.fi/elake

First State Investments

First State Investments on osa Australian suurimman finanssipalveluyrityksen Commonwealth Bank of Australian varainhoitoa. Se hallinnoi globaalisti noin 124 miljardin euron varoja. First State Investments on johtava infrastruktuurikohteiden sijoittaja ja hallinnoija, jolla on 19 vuoden kokemus institutionaalisten sijoittajien infrastruktuurisijoituksista. First State Investments hallinnoi yli 2,4 miljardin euron oman pääoman sijoituksia erilaisiin infrastruktuurikohteisiin Australiassa, Aasiassa ja Euroopassa.

www.firststateinvestments.com

Borealis Infrastructure Management

Borealis on vastannut 15 vuotta Ontario Municipal Employees Retirement Systemsin (“OMERS”) infrastruktuurisijoitusten hallinnoimisesta ja kehittämisestä. Vuonna 1962 perustettu OMERS on kanadalainen eläkerahasto, jolla on 429 000 jäsentä, yli 60 miljardia Kanadan dollaria hallinnoitavia nettovaroja ja Standard & Poor´s AAA -luottoluokitus. OMERS oli ensimmäisiä yksityisille markkinoille sijoittaneita kanadalaisia eläkerahastoja, ja se on allokoinut yli 20 prosenttia portfoliostaan infrastruktuurisijoituksiin. Borealis hallinnoi tällä hetkellä yli kahtakymmentä infrastruktuurisijoitusta Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa, jotka edustavat yli 10 miljardia Kanadan dollaria Borealiksen sijoitetusta omasta pääomasta.

www.borealis.ca

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs