Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomi latasi ennätyksen

Suomi latasi ennätyksen

Julkaistu: 12.01.2010 klo 12:04
Julkaisija:

NokiaComes With Music -palvelusta miljoona biisiä viikossa

NokiaComes With Music -palvelusta miljoona biisiä viikossa

 

Nokia laajensi musiikkipalveluitaanSuomessa marraskuun lopussa 2009 avatessaan Comes With Music -palvelunsa. OstamallaNokia Comes With Music -laitteen kuluttaja voi ladata musiikkia ilmaiseksiNokia Musiikkikaupan miljoonista kappaleista vähintään vuoden ajan ja pitäälataamansa musiikin sopimusajan päätyttyä.

 

"Suomalaiset musiikinkuluttajatlatasivat yli miljoona kappaletta yhden viikon aikana, vain kuusi viikkoapalvelun avaamisen jälkeen. Luku on ennätyksellisen suuri Suomen väkilukuun jasiihen nähden, että digitaalinen musiikkimarkkina on Suomessa hyvin vakiintunutja kilpailua on paljon. Kaikkiaan Suomessa on tehty kuuden viikon aikana ylineljä miljoona musiikkilatausta. Olemme erittäin ylpeitä Comes With Music-palvelun saamasta suosiosta", toteaa Nokian Suomen maajohtaja MauriPietikäinen.

 

Suomi on yksi 15 maasta, joissaComes With Music -palvelu on tällä hetkellä saatavilla. Palvelu avattiinkuluttajille ensi kertaa Iso-Britanniassa lokakuussa 2008.

 

Musiikin kulutustavat muuttuvat,koska palvelu mahdollistaa vapaan lataamisen; pop ja rock ovat edelleensuosituimmat genret, mutta se että suosituimpien artistien joukosta löytyvätmyös mm. Nirvana, Iron Maiden, Eppu Normaali ja Nightwish osoittaa, että vapaanlatauksen ansiosta mikä tahansa vanhempikin suosikki voi nousta uudelleenkiinnostuksen kohteeksi.

 

Nokia Comes with Music -palvelutarjoaa kuluttajille ulkomaisen listamusiikin lisäksi laajan valikoimankotimaista musiikkia. Musiikkivalikoiman kattavuuden takaa yhteistyö neljänsuurimman levy-yhtiön EMI:n, Warner Music Groupin, Sony Musicin ja UniversalMusic Groupin kanssa. Lisäksi palvelussa on mukana lukuisia pienempiälevy-yhtiöitä.

 

"Levyteollisuuden muutokset,levymyynnin lasku ja laittoman latauksen lisääntyminen ovat asettaneethaasteita musiikkiteollisuudelle viime vuosina", sanoo Universal MusicFinlandin toimitusjohtaja Jarkko Nordlund. "Comes With Music on tervetullutyhteistyömuoto, josta hyötyvät niin musiikkiala kuin artistitkin, ja palvelunhelppokäyttöisyys ja valikoiman laajuus ovat omiaan saamaan myös nuoretkuluttajat palvelun aktiiviksi käyttäjiksi".

 

"Kuluttajalle rajattoman laillisenmusiikkikirjaston avaava Comes With Music -palvelu on innovatiivinen esimerkkidigitaalisen musiikkiteollisuuden uudistuksesta, jossa musiikkia kulutetaanpalveluna. Tämänkaltainen malli synnyttää uudenlaisen musiikkimarkkinan, jokapalvelee sekä musadiggareita että koko musiikintekijäyhteisöä tässä nopeastidigitalisoituvassa maailmassa", toteaa Sony Music Finlandin toimitusjohtajaKimmo Valtanen.

 

Nokiaon langattoman viestinnän edelläkävijä ja maailman johtava matkaviestimienvalmistaja. Nokia yhdistää ihmisiä uusin ja erilaisin tavoin yhdistämälläedistyksellisen langattoman teknologian palveluihin, jotka ovat yksilöllisestimerkityksellisiä ja tärkeitä. Nokian omistama NAVTEQ tarjoaa lisäksi kattavanvalikoiman digitaalisia karttatietopalveluita. Nokia Siemens Networks toimittaalaitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.

 

Lisätietojatiedotusvälineille:

 

Nokia

Viestintä

Puh. +358 7180 34900

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

www.nokia.fi

www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs