Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomi kannattaa perusmaksupalvelujen turvaamista kuluttajille

Valtiovarainministeriö

Suomi kannattaa perusmaksupalvelujen turvaamista kuluttajille

Tiedote.
Julkaistu: 04.07.2013 klo 14:08
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto hyväksyi 4.7.2013 eduskunnalle lähetettävän kirjelmän, joka koskee komission ehdotusta direktiiviksi maksutileistä. Valtioneuvosto kannattaa direktiivin tavoitteita maksupalveluiden hintojen vertailtavuuden edistämisestä, tiliasiakkuuksien siirtämisen helpottamisesta ja perusmaksutiliin liittyvin palvelujen saatavuuden turvaamisesta kuluttajille. Myös maksupalveluiden tarjoajien välisen kilpailun lisäämistä pidetään tärkeänä tavoitteena.

Kansalaisille on yhä tärkeämpää saada perusmaksupalvelut käyttöönsä syrjimättömästi ja kohtuuhintaisesti koko EU:n alueella. Tilanne on yleisesti hyvä Suomessa ja direktiivin valmistelussa on tärkeä varmistua siitä, että maksupalvelujen saatavuus Suomessa pysyy kuluttajille vähintään nykyisellä tasolla.

Lisätietoja: Finanssineuvos Harry Leinonen, puh. 02955 30303

                     

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs