Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomen World Vision, Finnish Water Forum ja NIRAS Finland kehittämään pk-yritysten pääsyä kehitysmaamarkkinoille

Suomen World Vision

Suomen World Vision, Finnish Water Forum ja NIRAS Finland kehittämään pk-yritysten pääsyä kehitysmaamarkkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2016 klo 08:30
Julkaisija: Suomen World Vision

Suomen World Vision, Finnish Water Forum ja NIRAS aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on helpottaa suomalaisten pk-yritysten pääsyä kehittyvien maiden markkinoille ja ratkoa samalla paikallisia kehitysongelmia. Samalla syntyy menetelmä, jolla kehitysyhteistyöstä nousevat liiketoimintamahdollisuudet yrityksille voidaan tunnistaa aikaisempaa paremmin. Tammikuussa 2016 alkanut yhteistyöhanke saa rahoitusta Tekesin ja ulkoasiainministeriön BEAM-ohjelmasta, ja se keskittyy vesialan liiketoimintamahdollisuuksiin Afrikan markkinoilla.

Haluamme kehittää järjestöjen ja yritysten yhteistyötä, jolla luodaan hyvinvointia ja työpaikkoja kehitysmaihin. Kehitysyhteistyössä voidaan havaita sellaisia paikallisia ongelmia, joihin suomalaisyrityksillä on ratkaisu tarjottavana. Nämä tarpeet tulisi viestiä suomalaisyrityksille liiketoimintamahdollisuuksina aiempaa paremmin, sanoo Suomen World Visionin innovaatiojohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi.

– Yritysyhteistyöllä voidaan löytää innovatiivisia ratkaisuja kehityshaasteisiin. Siksi haluamme eturintamassa kehittää sitä, että yritykset voisivat hyödyntää kehitysyhteistyön kautta syntyneitä verkostoja ja osaamista paikallisesta toimintaympäristöstä, sanoo NIRAS Finlandin seniorikonsultti Anna Erkkilä.

Kehitysyhteistyötoimijat, kuten World Vision ja NIRAS, ovat tärkeässä roolissa liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa kehittyvissä maissa. Finnish Water Forum taas luo verkostona yhteyksiä yritysten ja kehitysyhteistyötoimijoiden välille.

– Meille on erittäin tärkeää jäsenistömme keskinäisen yhteistyön rakentaminen. Hankkeen kautta pyrimme saamaan jäseniämme mukaan toimintaan kehitysmaissa, sanoo Finnish Water Forumin toimitusjohtaja Markus Tuukkanen.

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia. Suomen World Vision on jo muutaman vuoden ajan edistänyt järjestöjen ja yritysten yhteistyötä Weconomy Start -innovaatio-ohjelmallaan.

NIRAS Finland on konsulttiyhtiö, jolla on 40 vuoden kokemus kehitysyhteistyöhankkeiden toteuttamisesta.  Yhtiön osaamisalueita ovat maatalous, ilmastonmuutos ja katastrofiriskien hallinta, ympäristö, metsätalous, ICT, innovaatiojärjestelmät, yksityissektorin kehitys, energia ja vesi.

Finnish Water Forum on suomalaisten vesialan toimijoiden yhdistys, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen vesiosaamisen vientiä.

Lisätiedot:

Juha-Erkki Mäntyniemi, innovaatiojohtaja, Suomen World Vision, puh. 040 528 0560,
juha-erkki.mantyniemi@worldvision.fi.

Anna Erkkilä, seniorikonsultti, NIRAS Finland, puh. 050 350 9946, anna.erkkila@niras.fi.

Markus Tuukkanen, toimitusjohtaja, Finnish Water Forum, puh. 040 865 3175,  markus.tuukkanen@finnishwaterforum.fi

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs