Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomen Kulttuurirahasto on myynyt Huhtamäen osakkeitaan

Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto on myynyt Huhtamäen osakkeitaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 09:47
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Tiedote, julkaisuvapaa 4.4.2013 klo 09.45

Suomen Kulttuurirahasto on myynyt Huhtamäen osakkeitaan

Suomen Kulttuurirahasto on tänään myynyt nopeutetussa tarjousmenettelyssä 2 786 377 omistamaansa Huhtamäki Oyj:n osaketta kotimaisille ja ulkomaalaisille institutionaalisille sijoittajille. Myytävät osakkeet edustavat noin 2,6 prosenttia Yhtiön osakekannasta. Kulttuurirahasto  omistaa myynnin jälkeen 15 500 000 Yhtiön osaketta vastaten noin 14,4 prosenttia Huhtamäen osakekannasta. Osakekohtainen myyntihinta on 14,60 euroa. Yhtiön osakkeen jälkimarkkinakehityksen turvaamiseksi Kulttuurirahasto on sitoutunut olemaan myymättä Huhtamäen osakkeita  seuraavan puolen vuoden aikana.

”Luovumme osasta Huhtamäen osakkeitamme hajauttaaksemme Kulttuurirahaston sijoitussalkun riskiä. Toteutetun osakemyynnin jälkeenkin säilymme Huhtamäen selvästi suurimpana osakkeenomistajana noin 14,4 prosentin omistusosuudella", toteaa hallituksen puheenjohtaja Timo Viherkenttä.

Suomen Kulttuurirahasto on ollut Huhtamäen suurin osakkeenomistaja vuodesta 1943 lähtien, jolloin Heikki ja Signe Huhtamäki lahjoittivat yhtiön osake-enemmistön Kulttuurirahastolle.

Osakemyynnin koordinaattorina ja bookrunnerina toimii Pohjola Pankki Oyj.

Lisätiedot: Hallituksen puheenjohtaja Timo Viherkenttä, puh. 040 5225806; yliasiamies Antti Arjava  puh. 09 6128 1234 tai 050 3857600

Suomen Kulttuurirahasto on vuonna 1939 perustettu yksityinen säätiö, jonka tehtävä on suomalaiskansallisen henkisen ja taloudellisen viljelyn vaaliminen ja kehittäminen. Tätä tarkoitusta säätiö toteuttaa myöntämällä apurahoja tieteen ja taiteen tekijöille ja työryhmille sekä muille kulttuurielämän aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Apurahoja jaetaan vuosittain noin  31 miljoonaa euroa. Apurahojen ohella  Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Se järjestää kursseja, luentoja ja muita maamme kulttuurielämää edistäviä tilaisuuksia sekä ylläpitää taidekotimuseota.

------

Tätä tiedotetta ei saa julkaista tai levittää Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Japanissa, Hongkongissa, Etelä-Afrikassa tai missään muussa sellaisessa maassa, jossa arvopaperien tarjoaminen tai myyminen on soveltuvan lainsäädännön mukaan kielletty.

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs