Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomen kovin controlling-talo kertoo mikä mättää talousjohtamisessa

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Suomen kovin controlling-talo kertoo mikä mättää talousjohtamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 06:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Gutta on tuotteistanut vahvan talousjohtamisen osaamisensa controller-palvelupaketeiksi kaiken kokoisille yrityksille. Niin pienet, keskisuuret kuin suuretkin yritykset voivat hankkia controlling-toiminnon palveluna. Palvelun avulla yrityksen controlling-toiminto nousee liiketoiminnan haastajaksi ja sen toimintavarmuus paranee dokumentoinnin ja varahenkilöjärjestelyjen avulla.

Gutta lanseeraa tänään uuden palvelukonseptinsa, joka keskittyy controller-palveluiden tarjoamiseen. Yli kymmenen vuoden kokemuksella talousjohtamisesta Gutta on kerännyt tietoa suomalaisten yritysten talousosastojen toiminnasta – niiden vahvuuksista ja akilleen kantapäistä. Suomalaisessa talousjohtamisessa on paljon parannettavaa ja useimmiten yritykset kamppailevat hyvin samanlaisten ongelmien kanssa.

– Talouden konsultteina pääsemme kurkistamaan jos jonkinlaisiin yrityksiin ja heidän käytäntöihin. Useimmissa yrityksissä toistuu sama ongelma; controller-toiminnot on aliresursoitu. Joko controlleria ei ole tai vastuu talouden raportoinnista sysätään henkilölle, jolla ei ole mahdollisuuksia tai tarvittavaa osaamista sitä toteuttaa muun työn ohella, kuvailee Gutta Oy:n manager Päivi Kanerva yritysten yleisintä talousjohtamisen ongelmaa.

Controllerin tulee tietää missä ollaan ja mihin ollaan yrityksenä menossa. Controllerin vastuulla on tietää, mikä on kannattava tuote, asiakas, toiminta-alue ja miten kilpailijoilla menee verrattuna omaan liiketoimintaan. Controller lopulta välittää relevantit tiedot johdolle ja liiketoiminnoille. Jos nämä asiat eivät ole kunnossa, ei relevanttia tietoa muodostu yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen ja liiketoimintajohdon haastamiseen.

– Esimerkiksi keskisuurista yrityksistä puuttuu usein aito liiketoimintajohdon haastava controller. Joko controlleria ei ole tai controllerin rooli on talousosaston operatiivisessa johtamisessa. Tästä syystä liiketoiminnalle ei välity tarvittavaa näkemystä johtamisen tueksi. Näen tämän talousjohtamisen puutteen pk-yritysten kasvua ja kehittymistä estävänä tekijänä, kuvailee Divest Groupissa talouden palveluista vastaava partner Petri Kortelainen.

Guttan controller-palvelupaketit tarjoavat kaiken kokoisille yrityksille oikean ratkaisun. Siro-palvelu tarjoaa pieniin yrityksiin kustannustehokkaan tavan hankkia talousjohtamisen osaamista, kun Ketterä-palvelu taas tarjoaa vahvaa controlling-osaamista varahenkilöjärjestelyineen keskisuurille yrityksille. Pro- ja Täsmä-palveluilla taas varmistetaan joustavat ratkaisut mm. suurten yritysten controlling-organisaatioiden tarpeisiin.

Gutta on käytännönläheisesti toimiva talousjohtamisen ammattilaisten yhteisö. Toimimme controllereina kaiken kokoisissa ja useilla eri toimialoilla toimivissa yrityksissä. Takanamme on yli kymmenen vuoden kokemus talousjohtamisesta, raportoinnista ja talousprosessien ohjauksesta. Gutta on osa Divest Group -konsernia. www.gutta.fi

Lisätietoja antavat:
Päivi Kanerva, Manager, Gutta Oy
paivi.kanerva(at)gutta.fi, 040 714 9765

Petri Kortelainen, Talouspalvelujen ohjaus, Gutta Oy
petri.kortelainen(at)gutta.fi, 050 4644 075

 

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs