Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomalaiset betoniyritykset menestyvät Ruotsissa

Luja-yhtiöt

Suomalaiset betoniyritykset menestyvät Ruotsissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2014 klo 08:09
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Lujabetonin ja YBT:n omistama Prefabmästarna Sverige AB on allekirjoittanut sopimukset kahdesta isosta elementtitoimituksesta Ruotsissa. Toimitettavien elementtien määrä on yhteensä 25 500 m2 rakennuksiin ja arvo on lähes 10 milj. euroa.

Suomalaiset Lujabetoni ja YBT ovat tehneet suunnitelmallista yhteistyötä betonimarkkinoilla Pohjois-Ruotsissa. Vuonna 2012 yhdessä perustettu Prefabmästarna Sverige AB on nykyaikainen, laadukkaita betonielementtejä valmistava yritys, jonka elementtituotanto on ollut kasvujohteista alusta lähtien. Tehtaan tuotanto on nykyaikaista ja tasainen laatu näkyy onnistumisissa markkinoilla. – Ruotsin markkina on ollut vilkas myös pohjoisessa osassa maata, kertoo YBT:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen. – Suomen ja Ruotsin markkinat poikkeavat siinä, että Ruotsissa elementtikohteet myydään yleensä suunniteltuina ja asennettuina, kun Suomessa myydään vain tuoteosat valmistettuina, Alapuranen jatkaa.

Luleåssa sijaitsevaan Kv Kajan 18 -toimistorakennusprojektiin toimitetaan betonielementtejä 14 000 m2:een rakennusta. Kohteen toimeksiantaja on Rekab Entreprenad ja rakennuttaja on Kajan 18 Fastighets AB.
Piteån kantakaupungin hotelli- ja toimitilaprojektiin toimitettavien elementtien määrä on 11 500 m2:een rakennusta. Kohteen toimeksiantaja on Nåiden Bygg ja rakennuttajana toimii Skoogs Fastigheter Ab. Molemmissa kohteissa toimitetaan elementtejä kantaviin ulkoseiniin sekä pilareita ja runkopalkkeja.

– Olemme hyvin tyytyväisiä tilauksista, joiden ansiosta voimme taata tehtaamme henkilöstön perustyöllisyyden rakennusprojektien ajaksi. Tehtaamme kapasiteetti riittää projektien elementtituotantoon, ja lähes kaikki elementit tullaan valmistamaan omalla Öjebyn tehtaallamme. Lujabetonin ja YBT:n elementtitehtaat tarjoavat tarvittaessa apuaan Suomesta käsin, sanoo Prefabmästarna Sverigen toimitusjohtaja Rolf Skoog.

Molempien kohteiden toimeksiantajat ovat hyvillään Prefabmästarnan valinnasta elementtitoimittajaksi.
– Valitsimme Prefabmästarna Sverigen meille parhaiten sopivan toimintamallin sekä parhaan hinnan takia, kertoo Roger Eriksson Rekab Entreprenadista.
– Prefabmästarnan valintaa elementtitoimittajaksi puolsi heidän laaja tuotevalikoimansa sekä logistisesti paras sijainti monimutkaisessa projektissamme, sanoo puolestaan P-O Patomella Nåidenista.

– Merkittävistä tilauksista huolimatta Prefabmästana Sverigen Öjebynissä sijaitsevan tehtaan valmistuskapasiteetti ei suinkaan mene tukkoon, vaan on riittävä muidenkin projektien elementtien valmistukseen. Vaikka liikevaihtomme kasvaa useita kymmeniä prosentteja vuodesta 2013, on meillä edelleen merkittäviä kasvun mahdollisuuksia Ruotsissa, painottaa Lujabetonin toimitusjohtaja ja Prefabmästarna Sverigen hallituksen puheenjohtaja Mikko Isotalo.

Lisätietoja:
Juha Alapuranen, toimitusjohtaja YBT, puhelin: 0400 696 695
Mikko Isotalo, toimitusjohtaja Lujabetoni, puhelin: 044 585 2305

Liitetiedostot

Lujabetoni on Luja-yhtiöiden betoniosaaja ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja. Se tekee kaikkea betonista: kivitalopaketteja, elementtejä, ratapölkkyjä, teräsbetonipaaluja, pihakiviä, harkkoja sekä valmisbetonia. Tehtaita Lujabetonilla on kaikkiaan 25, joista kaksi Tukholmassa ja kolme Pietarissa. Lujabetonin vahvuuksia ovat vahva oma tuotekehitys sekä 60 vuoden kokemus betonista. www.lujabetoni.fi, facebook.com/lujabetoni.fi

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. Lisätietoa Luja-yhtiöistä osoitteessa www.luja.fi, facebook.com/luja.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs