Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomalaisen Työn Liiton tutkimus: Kesällä suomalainen kuluttaa enemmän ja hänet tavoittaa parhaiten netistä

Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liiton tutkimus: Kesällä suomalainen kuluttaa enemmän ja hänet tavoittaa parhaiten netistä

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2013 klo 09:30
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liiton kesätutkimuksesta käy ilmi, että kesällä suomalainen löyhentää kukkaronnyörejä, joten kotimaisten ostosten työllisyysvaikutuksista muistuttaminen on jälleen ajankohtaista. Liitto käynnistääkin koko kesän mittaisen Sinivalkoinen kesäkompassi -kampanjan helpottaakseen suomalaisten mahdollisuuksia löytää kotimaisia tuotteita ja palveluita.

- Mobiilisti toimiva Kesäkompassi.fi -verkkopalvelumme ohjaa kuluttajat sinivalkoisten valintojen pariin myös tien päällä. Jo yli puolet suomalaisista käyttää internetiä älypuhelimella, ja kesällä kuluttajat tavoittaakin parhaiten mobiilisti, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Kesällä parisuhdekin saa uutta virtaa

Mitäpä Suomen kesä olisi ilman saunaa, grillaamista ja luonnossa liikkumista, sitä mieltä on suurin osa suomalaisista. 73 % vastaajista kokee, että Suomen suvessa myös parisuhde saa uutta virtaa. Yli puolet suomalaisista hemmottelee itseään tai perhettään ja kuluttaa enemmän palveluihin kuin tavaroihin.

- Kesällä nautitaan ja rentoudutaan ja kun aikaa on, niin panostetaan myös parisuhteeseen. Varmasti tämä myös osittain selittää sen, että hemmotteluun ja palveluihin kulutetaan kesällä enemmän kuin tavaroihin, tulkitsee tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

Kesällä kuluttajat löyhentävät kukkaron nyörejään helpommin, sillä kuusi kymmenestä kuluttaa kesällä enemmän kuin muina vuodenaikoina. Talouksista noin 80 prosentin kesälomabudjetti on alle 2000 euroa, kun ruokamenoja ja normaaliin asumiseen kuluvia kuluja ei lasketa.

- Kun kesällä on innostuttu kuluttamaan huolettomammin, niin sitten syksyllä noin viidennes kuluttajista kiristää vyötä raha-asioissa. Kesälaitumilta palaillaan takaisin tarkempaan kuluttamiseen, toteaa tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

Miehet käytännöllisiä ja naiset spontaaneja kuluttajia kesällä

Kesäkuluttajina miehet ovat käytännöllisiä ja naiset elämyshakuisia ja spontaaneja. Miehet sijoittavat laatuun ja suomalaisuuteen. Naisille merkitsee helppokäyttöisyys ja design. Nuorille, 15–29-vuotiaille, merkitsee eniten tuotemerkki, ystävien suositukset ja trendikkyys.

- Positiivinen yllätys tutkimustuloksissa oli suomalaisten miesten korkeampi panostaminen suomalaisuuteen. Aiemmissa tutkimuksissa tämä ei ole tullut esille yhtä selvästi. Onkohan tässä syntymässä uusi suuntaus, joissa miehet ovat edelläkävijöitä laadukkaitten suomalaisten tuotteiden ja palveluiden tukemisessa? pohtii tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

Suomalaiset haluavat tukea kulutusvalinnoillaan työllisyyttä

Suomalaisia tuotteita ja palveluja pidetään laadukkaina. Suomalainen tuote on ympäristöystävällinen valinta. Puolet haastatelluista ostaa suomalaisen tuotteen sen työllistävän vaikutuksen vuoksi. 57 prosenttia suosii mielellään suomalaisia tuotteita ja 40 prosenttia arvioi, että vähintään puolet heidän kesähankinnoistaan on kotimaisia. Viidennes nuorista arvostaa myös suomalaisuutta.

- Halu tukea työllisyyttä Suomessa nousi tärkeimmäksi syyksi suomalaisten tuotteiden ja palveluiden valitsemiselle kesällä. Sinällään tämä on erittäin positiivinen signaali, koska suomalaiset haluavat vaikuttaa valinnoillaan siihen, millaisia mahdollisuuksia suomalaisella työllä on tulevaisuudessa, sanoo toimitusjohtaja Tero Lausala.

Suomalaisen Työn Liiton tilaaman kesäkulutustutkimuksen toteutti Kopla Helsinki Oy. Määrällisen tutkimusosan vastaajamäärä on 1000. Tutkimuksessa toteutettiin myös kaksi laadullista ryhmäkeskustelua internetissä, jossa ryhmät oli jaettu 20–34 - vuotiaisiin (13) ja 35+ -vuotiaisiin (14). Lisäksi tehtiin 17 videohaastattelua.

Tutkimuksesta koostettu video sekä liitteenä oleva visuaalinen tutkimusraportti julkaistaan 18.6.2013 klo 9.30 tällä sivulla: http://www.avainlippu.fi/julkaisut-ja-tutkimukset/kesatutkimus-2013

Tutkimusraportin kuvaelementtejä saa käyttää jutun kuvitukseksi. Kuvan lähde mainittava: Suomalaisen Työn Liitto / Kopla Helsinki Oy

Lisätietoja antaa:

tutkimuspäällikkö Jokke Eljala
Suomalaisen Työn Liitto
050 374 7410
jokke.eljala@avainlippu.fi

www.avainlippu.fi
www.kesakompassi.fi

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita sekä edistää innovointia ja yrittäjyyttä. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 1 900 yritys- tai yhteisöjäsentä. www.avainlippu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs