Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomalais-venäläinen innovaatioyhteistyö kantaa hedelmää

Miktech Oy

Suomalais-venäläinen innovaatioyhteistyö kantaa hedelmää

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 12:38
Julkaisija: Miktech Oy

Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy:n järjestämä Globtech-valmennussarja suomalaisille ja venäläisille pk-yrityksille päättyi Pietarissa 3.6.2014. Viides Globtech-valmennus johti osallistujayritysten jatkoneuvotteluihin potentiaalisten asiakkaiden kanssa sekä kehittäjäorganisaatioiden ja bisnesenkeleiden innovaatioyhteistyön ja toimintatapojen uudistumiseen ja vakiintumiseen. 

Tällä erää viimeinen Globtech keskittyi startup-yritysten liiketoimintakonseptin kehittämiseen ja esittelyyn riskirahoittajille. Valmennus toteutettiin uudenmuotoisessa yhteistyössä suomalaisten ja venäläisten bisnesenkeleiden kanssa. Työskentely kehitti osallistujayritysten kykyä arvioida oman liiketoimintansa vahvuuksia ja heikkouksia sekä paransi niiden valmiuksia esitellä yrityksensä toimintaa mm. riskirahoittajille. Yrityksille tarjottiin myös foorumi kontaktien luomiseen, ja tapaamiset tuottivatkin heille konkreettisia, uusia liikeyhteyksiä ja kauppoja. Robotiikkaa koulutustarkoituksiin kehittävä venäläinen Mezon.Ru esitteli konseptinsa Mikkelin kaupungin koulutustoimen ja Lappeenrannan yliopiston edustajille, jotka kiinnostuivat koulutusrobotin ja ohjelmointialustan kokeilemisesta ohjelmoinnin peruselementtien opetuksessa. Samaralainen yritys Astron esitteli puolestaan suomalaisille toimijoille iskunvaimennukseen liittyvän innovaationsa, jolle on selkeää kysyntää Suomessa.

Globtech V:n parhaana yrityksenä palkittiin Astron, sillä sen arvioitiin eniten parantaneen omaa osaamistaan ja yrityksensä esittelyä viisipäiväisen valmennuksen aikana. Toimitusjohtaja Andrey Evsigneev Astronilta kertoo, että valmennus ja asiantuntijoilta saatu rakentava kritiikki ja vinkit auttoivat yritystä nostamaan esittelynsä merkittävästi paremmalle tasolle. – Valmennus oli hyödyksi myös tuotteemme esittelemiseksi Euroopassa, ja suunnittelemme nyt tiivistä yhteistyötä suomalaisten kumppaneidemme kanssa. Kiitämme Miktechiä ja muita Globtechin järjestäjiä mahdollisuudesta osallistua ohjelmaan.

Mikkelin seudulta Globtech-valmennukseen osallistuivat Observis Oy ja PersonTech Oy. –Käytännönläheinen ja siksi kiinnostava ja tehokas valmennus toi hyvin esiin eroavaisuudet ja yhteneväisyydet suomalaisten ja venäläisten yritysten ja sijoittajien painotuksissa ja näkemyksissä, toteaa Observis Oy:n kaupallinen johtaja Timo Paakki.

Valmennusohjelman aikana venäläiset yhteistyökumppanit ilmaisivat halunsa jatkaa yhteistyötä ja ehdottivat konkreettisia malleja yhteistyön vahvistamiseksi. – Pietarin kaupungin yrityshautomo Ingria on esittänyt yhteistyötä, jossa Ingria etsii teollisuusyrityksiä kumppaneiksi Venäjän markkinoista kiinnostuneille suomalaisille yrityksille ja vastaavasti Miktech etsii venäläisille yrityksille kumppaneita Suomessa, selvittää toimitusjohtaja Vesa Sorasahi Miktech Oy:stä. – Pietarin bisnesenkeliverkosto haluaa puolestaan kehittää yhteistyön rakenteita, joilla edesautettaisiin venäläisten high tech -yritysten etabloitumista Suomeen sekä pääsyä Euroopan markkinoille. Samalla voimme monipuolistaa Mikkelin seudun elinkeinorakennetta, pohtii Sorasahi.

Globtech V päätti suomalaisille ja venäläisille pk-yrityksille vuosina 2012–2014 järjestettyjen koulutusten sarjan, johon on osallistunut kaikkiaan noin 70 osanottajaa. Kyseessä oli neljäs kerta, kun valmennus järjestettiin osana INNOBUS-projektia yhteistyössä Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksen ja Pietarin ITMO-yliopiston kanssa. INNOBUS-projektia rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän ja Suomen valtiot ja kaupungit. Hankkeen päähallinnoijana toimii Wirma Lappeenranta Oy.

 

Lisätiedot:

Vesa Sorasahi, toimitusjohtaja, Miktech Oy, 0440 361 609, vesa.sorasahi@miktech.fi

Ville Paasonen, teknologia-asiamies, Miktech Oy, 0440361610, ville.paasonen@miktech.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

INNOBUS-hankkeen keskeisiä tavoitteita ovat mm. suomalais-venäläisen yliopistoyhteistyön edistäminen, innovatiivisten pk-yritysten modernisaatio ja kansainvälistyminen ja hallinnon sähköisten palvelujen kehittäminen. ENPI-rahoitteisessa hankkeessa on mukana yhteensä 14 osapuolta Kaakkois-Suomesta ja Venäjältä. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii Wirma Lappeenranta Oy. Miktech Oy vastaa pk-teollisuuden modernisaatioon ja kansainvälistymiseen liittyvän osakokonaisuuden toteutuksesta, missä yhteistyökumppaneita ovat Wirma Lappeenranta Oy, AALTO-yliopiston Pienyrityskeskus ja Pietarin ITMO-yliopisto. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan naapuruus- ja kumppanuus-instrumentista (European Neighbourhood and Partnership Instrument-ENPI). Lisätietoja: www.innobus.fi

Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa -hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs