Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomalainen yritys ensi kertaa Kuuban kansainvälisillä kauppamessuilla Havannassa

Casa Finlandesa

Suomalainen yritys ensi kertaa Kuuban kansainvälisillä kauppamessuilla Havannassa

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 11:00
Julkaisija: Casa Finlandesa

Casa Finlandesa Oy osallistui historiallisesti Havannan kansainvälisille kauppamessuille 11/2015, kartoittaen suomalaisille yrityksille avautuvia ennennäkemättömiä investointi- ja liiketoimintamahdollisuuksia.  

Karibian alueen tärkeimmät, ja Latinaisen Amerikan yhdet merkittävimmät alan messut (FIHAV -Feria Internacional de la Habana) on järjestetty vuosittain alkaen 1982, tämän vuoden messujen ollessa suurimmat 15 vuoteen. Casa Finlandesa Suomi-osastollaan oli yksi uusista 10 maasta. 

Havannan messuille osallistumiseen on monta syytä – Kuubassa on valtava markkinapotentiaali, ja messut ovat todistetusti osa kasvustrategiaa kansainvälisille yrityksille, jotka haluavat avata ovia Kuuban markkinoille ja solmia kauppasopimuksia. Kuubalaiset ostajat pitävät messuille osallistumista osana esivalintaprosessia, joka vahvistaa kv. tuotemerkin mainetta ja tasoa kuubalaisten kaupallisissa intresseissä.

Ensi vuodeksi FIHAV:n on ennakoitu yhä kasvavan, mm. Pohjois-Amerikkalaisten yritysten määrä noussee 25:stä jopa 400:aan.  Tänä vuonna messut täyttivät 20 000 m2 näyttelyalaa ja levittäytyivät 25 halliin, joissa noin 1 000 yritystä 70 eri maasta esitteli tuotteitaan ja palveluitaan.  Messuviikon aikana osastoilla vieraili n. 150 000 kävijää.

Kuubalaisilla yrityksillä oli yhteensä 134 messuosastoa ja ne esittelivät yli 300 yrityksen tuotteita tai palveluita. Kiinan, Brasilian ja Etelä-Korean omien hallien lisäksi Euroopan suuria maita edustivat mm. Ranska, Saksa, Italia, Hollanti ja Espanja jopa 160 yrityksen voimin.

Vuonna 2014 voimaan tullut, ja messujen aikana päivitetty Kuuban uusi investointilaki sekä Marielin erityistalousalue ja konttisatama liittävät Kuuban kiinteämmin kansainväliseen kauppaan. Usea kuubalainen instituutio (esim. CEPEC, kauppakamari, MINCEX, Cubaexport) työskentelee erityisesti kuubalaisen viennin vahvistamiseksi ja ulkomaisten investointien houkuttelemiseksi Kuubaan. Erityisesti Cleantech-osaamisella ja investoinneilla on valtava kysyntä maan siirtyessä uudelle aikakaudelle.

 

Lisätiedot: 

www.casafinlandesa.fi 

Jouni Korpisaari, partner jouni.korpisaari@casafinlandesa.fi
Esa Pernu, partner, +358 50 3133907 esa.pernu@casafinlandesa.fi 
Hanna Sarkeala, partner, +358 440 110 706  hanna.sarkeala@casafinlandesa.fi

Liitetiedostot

Casa Finlandesa Oy on keväällä 2015 perustettu asiantuntijayritys, joka auttaa Suomalaisia yrityksiä luomaan liikesuhteita ja etabloitumaan Kuuban markkinoille. Casa Finlandesa toimii neuvonantajana kuubalaisten ja suomalaisten yritysten välillä kaikissa investointeihin liittyvissä asioissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs