Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Styrnings- och uppföljningsgrupp för Statens ekonomiförvaltningsstrategi 2020 tillsatt

Valtiovarainministeriö

Styrnings- och uppföljningsgrupp för Statens ekonomiförvaltningsstrategi 2020 tillsatt

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.11.2014 kl. 15:02
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriet tillsatte den 3 november 2014 en styrnings- och uppföljningsgrupp för Statens ekonomiförvaltningsstrategi 2020. Konsultative tjänstemannen Juha Halonen från finansministeriet är ordförande för gruppen.

Finansministeriet och Statskontoret följer upp förverkligandet av strategins målsättningar, åtgärder och projekt. För att verkställandet av strategin ska lyckas krävs att de olika aktörerna inom ekonomiförvaltningen förbinder sig till målsättningarna i strategin och verkställandet av åtgärderna. En styrnings- och uppföljningsgrupp tillsätts för främjandet och uppföljningen av verkställandet av strategin.

Styrnings- och uppföljningsgruppens mål är att effektivisera de viktigaste aktörernas samarbete i fråga om verkställandet av statens ekonomiförvaltningsstrategi 2020, samt att se till att målsättningarna uppnås även i praktiken så att de eftersträvade nyttorna ska realiseras.

 Styrnings- och uppföljningsgruppen ska:

  • agera som styrnings- och uppföljningsgrupp för verkställandet av Statens ekonomiförvaltningsstrategi 2020
  • följa upp och utvärdera framskridningen med och resultaten från statens ekonomiförvaltningsstrategi och dess utvecklingsprojekt
  • utvärdera verkställighetsplanerna för strategin och dess utvecklingsprojekt samt att fastställa riktlinjer som behövs för verkställandet och att understöda det
  • utvärdera och säkerställa att linjedragningarna och projekten som verkställs inom projektet är beslutsföra, samt vid behov lägga fram lösningar som gäller beslutsförheten
  • intensifiera kommunikationen mellan olika aktörer inom statsförvaltningen, samordna parternas åsikter och åtgärder samt främja utvecklandet av ekonomiförvaltningsstrategin i enlighet med de primära riktlinjerna.

 

Ytterligare information:

Juha Halonen, konsultativ tjänsteman, tfn  02955 30435

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs