Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Sotiemme veteraaneille uusi Suomi100 merkki

Sotiemme Veteraanit

Sotiemme veteraaneille uusi Suomi100 merkki

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 14:37
Julkaisija: Sotiemme Veteraanit

Sotiemme veteraaneille uusi Suomi100 merkki.

Sotiemme veteraanit juhlistavat 100-vuotiasta Suomea omalla rintamerkillä. Merkin suunnittelutyö toteutettiin kutsukilpailuna. Veteraanit valitsivat voittajaksi Paavo Halosen suunnitelman ”Vapaa, Fri”.

Merkkiä myydään sotiemme veteraanien hyväksi. ”Uusi merkki edustaa itsenäisyyttä, iloa, vapautta ja rauhaa. Suunnittelukilpailun voitti Paavo Halosen Vapaa, Fri -suunnitelma, joka valloitti veteraanien sydämet selkeällä sanomallaan”, kertoo Pia Mikkonen Sotiemme Veteraanit -varainkeruuyhteisöstä. 

Kutsukilpailun suunnittelun kohteena olivat varainkeruuseen käytettävät rintamerkki ja ranneke. ”Olen kiitollinen ja ylpeä kunniasta saada suunnitella Sotiemme Veteraanit -rintamerkin ja rannekkeen. Suunnitteluprosessi oli haastava ja kiinnostava, ideoista pari pääsi paperille ja lopulta päädyin selkeään tekstiin, joka kertoo veteraanien meille antamasta tärkeimmästä lahjasta, vapaudesta”, sanoo Paavo Halonen suunnittelukilpailun ratkettua.

Kilpailuun kutsutut suunnittelijat olivat taiteilija Paavo Halonen, kuvittaja Sanna Pelliccioni ja muotoilijatyöpari Elina Järvinen ja Tomi Tallqvist.  Kilpailun järjestelyistä vastasi Viivi Lehto-Peltomäki Musta Designista.

Uusi merkki tulee myyntiin marraskuussa. Merkki toteutetaan kaksivärisestä nauhasta ja siinä on teksti Vapaa, Fri.  ”Merkkien pakkaamisen hoitaa Niemikotisäätiö, joka tekee työtä helsinkiläisten mielenterveyskuntoutujien hyväksi. Nauha ja pakkaus valmistetaan Suomessa”, kertoo Mikkonen.

Veteraaniliittojen varallisuus on alle 50 euroa / veteraani 

Tukea tarvitaan, sillä tällä hetkellä veteraaniliittojen varallisuudella jokaiselle veteraanille saataisiin viikon lämpimät ateriat. Jos veteraaniliitot lopettaisivat toimintansa ja varat jaettaisi järjestöjen veteraanijäsenille, kukin saisi noin 47 euroa. Selvityksessä on laskettu mukaan Rintamaveteraaniliitto ry:n ja Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n varat.

Liitoittain tarkasteltuna summat olisivat kutakuinkin Rintamaveteraaniliiton jäsenelle 52 euroa ja Suomen Sotaveteraaniliiton jäsenelle 42 euroa. Sotainvalidien Veljesliitolla on varallisuutta 345 euroa sotainvalidi­ ja puolisojäsentä kohden, jotka on tarkoitettu sodassa vammautuneiden ja heidän iäkkäiden aviopuolisoidensa ja leskiensä hyväksi. Luvut perustuvat järjestöjen virallisiin tilinpäätöksiin ja toimintakertomuksiin 31.12.2015.

Lisätietoa:

Sotiemme Veteraanit -keräys, Pia Mikkonen, puh. 050 354 0262, pia.mikkonen@sotiemmeveteraanit.fi

Liitetiedostot

Sotiemme Veteraanit on kolmen valtakunnallisen veteraaniliiton ja Kaatuneitten omaisten Liiton yhteisen varainhankinnan tunnus.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs