Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Soraset Yhtiöiden Petri Uitus ja Mikko Uusi-Marttila sekä V. Hukkasen Veijo Hukkanen kasvuyrityskilpailun Hämeen ja Keski-Suomen aluevoittajiksi

Ernst & Young

Soraset Yhtiöiden Petri Uitus ja Mikko Uusi-Marttila sekä V. Hukkasen Veijo Hukkanen kasvuyrityskilpailun Hämeen ja Keski-Suomen aluevoittajiksi

Julkaistu: 12.10.2010 klo 14:16
Julkaisija: Ernst & Young

Kahden yrityksen edustajat etenevät Hämeestä ja Keski-Suomesta Ernst & Youngin kasvuyrittäjäkilpailun finaaliin.

Maanrakennusalan suurimpiin suomalaisyrityksiin kuuluvan Soraset Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Petri Uitus ja johtaja Mikko Uusi-Marttila sekä kalajalostustehdas V. Hukkanen Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen on valittu vuoden 2010 Hämeen ja Keski-Suomen alueen parhaiksi kasvuyrittäjiksi. Ernst & Youngin vuonna 1986 perustama Entrepreneur of the Year on maantieteellisesti laajin ja kansainvälisesti tunnetuin kasvuyrityskilpailu. Suomessa kilpailu järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, ja kisa huipentuu marraskuussa vuoden 2010 kasvuyrittäjän valintaan.

”Kun yleinen taloustilanne on näin haasteellinen, on ollut hienoa nähdä kilpailussa ehdokkaita, jotka ovat selvinneet laman yli. Ehdokasjoukosta löytyy tänä vuonna hienoja tarinoita, vankkaa yrittämistä, sitkeyttä, innovaatioita ja onnistumisia”, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto tämän vuoden kilpailusta.

Maanrakennusalan ”mersu” matkalla menestykseen
Soraset Yhtiöiden pääkonttori sijaitsee Kangasalla, ja yrityksellä on toimintaa ympäri Suomea. Yritys tunnetaan ”maanrakennusalan mersuna”, yhtenä suurimmista yksityisistä ja valtakunnallisista toimijoista alallaan. Yritys toimittaa maanrakennuksen kokonaispalveluita suunnittelusta toteutukseen. Yritys on kasvanut tasaisesti sekä orgaanisesti että yritysostoin.

Yrityksen on perustanut Toivo Mäkinen vuonna 1991 nimellä Kangasalan Soraset Oy. Petri Uitus tuli yhtiön palvelukseen joitain vuosia myöhemmin, ja vuonna 2004 hänestä tuli suurin osakkeenomistaja. Vuonna 2006 Mikko Uusi-Marttilan omistama Ympäristötekniikka U-M Oy sulautui yritykseen ja nimi muutettiin Soraset Yhtiöt Oy:ksi. Tänä päivänä Petri ja Mikko omistavat yhdessä enemmistön yhtiöstä.

Petri ja Mikko toimivat yrittäjinä hyvin yhteen. Kumpaakin kuvaa peräänantamattomuus sekä vankka usko omaan tekemiseen ja yrityksen valoisaan tulevaisuuteen. Yrittäjät uskovat näkevänsä Soraset 10 vuoden päästä suurimpana ja menestyvimpänä valtakunnallisena maanrakennusyhtiönä. He uskovat myös toiminnan laajentuvan ulkomaille ja pitävät mahdollisena yrityksen pörssilistautumista.

”Soraset Yhtiöiden tarina on vakuuttava. Yrittäjillä on voimakas halu kasvaa. Yhtiöllä on takanaan yrityskauppoja, mutta sillä on mennyt hyvin myös perusliiketoiminnassa. Yritys on osannut ottaa riskejä ja riskinotto on kannattanut”, toteaa kilpailun johtaja Mikko Rytilahti Ernst & Youngilta.

V. Hukkanen on panostanut kalatuotteiden tuotekehitykseen
V. Hukkanen Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen on ollut yrittäjä lähes koko ikänsä. Kalabisnekseen hän pääsi mukaan avioitumalla kalakauppiaan tyttären kanssa. Hän vaistosi jo tuolloin toimialan mahdollisuudet ja laajensi toimintaa vähitellen kalan savustuksesta vähittäiskauppaan ja maahantuontiin. Lisäksi 1980-luvulla yritys alkoi käsitellä kalaa uusilla tavoilla: fileoimalla, poistamalla ruodot, paloittelemalla, maustamalla ja marinoimalla.

Vuosien saatossa yrityksestä on kehittynyt merkittävä toimija sekä koti- että ulkomaisilla kalamarkkinoilla. Tänä päivänä V.Hukkanen Oy on Suomessa merkittävä kalatuotteiden edelläkävijä. 65 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tulee kalanjalostustoiminnasta ja 35 prosenttia välityskaupasta. Yhtiö on saavuttanut merkittävän aseman suurimpien päivittäistavaraketjujen yhteistyökumppanina. Kalaneuvos-tuotemerkin kalatuotteita löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta päivittäistavarakaupasta. Tuotemerkki sai Elintarviketeollisuusliiton kunniamaininnan Vuoden tähtituote 2008 -kilpailussa.

”V. Hukkanen Oy:n kasvu on ollut hienoa ja yritys on menestynyt hyvin suhteessa kilpailijoihin. Yrityksessä on nähty, että kalan kysyntä tulee lisääntymään ja osattu pedata kysynnän kasvua tuotekehityksen ja investointien avulla”, toteaa Rytilahti.

V. Hukkasen menestyksen kulmakivenä ovat erinomaiset suhteet raaka-ainetoimittajiin ympäri maailmaa. Tuotekehitykseen panostetaan jatkuvasti, ja Veijo itse visioi uusia tuotteita. Toimitusjohtaja on itse yhä päivittäin tekemisissä yrityksen lattiatason toiminnan kanssa. Myös henkilöstöä rohkaistaan aktiivisuuteen ja sitoutumiseen ja heitä myös palkitaan hyvistä suorituksista.

Hämeen ja Keski-Suomen ehdokkaat olivat Reijo Louko (Ekovilla Oy), Kai Minkkinen (FinnGold Oy), Hannu Välikoski (Fysioline Group), Tokke Salonen (HH-kiinteistöpalvelut Oy), Petri Uitus ja Mikko Uusi-Marttila (Soraset Yhtiöt Oy), Timo Mansikkaviita (Suomen Tekojää Oy), Miika Toivonen, Marko Kuusisto ja Jani Harama (Tampereen Autocenter Oy), Veijo Hukkanen (V. Hukkanen Oy) ja Markku Virtanen (Voglia konserni)'

Maailmanlaajuinen kilpailu kasvuyrittäjille
Entrepreneur of the Year -kilpailun tavoitteena on lisätä kasvuhakuisen yrittäjyyden arvostusta sekä kannustaa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä. Suomessa on käynnissä kahdeksas kilpailukausi, jonka huipentuu marraskuussa vuoden kasvuyrittäjän valintaan. Viime vuonna tunnustuksen sai venesatama- ja laiturirakentaja Marinetekin perustaja-toimitusjohtaja Ilkka Seppälä.

Entrepreneur of the Year -kilpailua käydään ensin alueellisesti ja sen jälkeen valtakunnallisella tasolla. Yrittäjien alueellinen parhaimmisto palkitaan lokakuussa neljällä paikkakunnalla: Helsingissä (Uusimaa), Oulussa (Pohjois- ja Itä-Suomi), Tampereella (Häme ja Keski-Suomi) ja Turussa (Länsi-Suomi).

Aluevoittajat pääsevät valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään 4.–5.11.2010 Helsingissä. Tuomaristo haastattelee tuolloin finalistit henkilökohtaisesti. Haastatteluissa käydään läpi muun muassa yrittäjähenkeä ja yrittäjän henkilökohtaisia ominaisuuksia sekä hänen edustamansa yrityksen strategiaa, taloudellista menestystä, yhteiskuntavastuuta, kansainvälisyyttä ja innovatiivisuutta.

Juhlagaalassa 5.11. julkistetaan kauppa-, tuotanto- ja palvelut -toimialasarjojen parhaat sekä heidän joukostaan valittu valtakunnallinen Entrepreneur of the Year -voittaja. Lisäksi jaetaan Young Entrepreneur of the Year -erikoispalkinto enintään 35-vuotiaalle kasvuyrittäjälle. Valtakunnallisen kilpailun voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä Entrepreneur of the Year -kilpailussa Monte Carlossa ensi kesänä.

Vuoden 2010 tuomaristoon kuuluvat vuorineuvos, Onvest Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto (tuomariston uusi puheenjohtaja); Electrosonic Group Oy Ab:n hallituksen puheenjohtaja, President of European Family Businesses - GEEF Philip Aminoff; K. Hartwall Oy:n konsernijohtaja J.T. Bergqvist; Oras Invest Oy:n toimitusjohtaja Jari Paasikivi; Salmela-Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela; Okmetic Oyj:n toimitusjohtaja Kai Seikku; viime vuoden kilpailun voittajana tuomaristoon kutsuttu Marinetek Group Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Seppälä; Kiilto Family Oy:n toimitusjohtaja Erkki Solja; Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Liisa Välikangas ja CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Westerlund. Tuomariston sihteerinä toimii Suomen Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Youngin kasvuyritysryhmän johtaja Mikko Rytilahti.

Ernst & Young järjestää kilpailun yhdessä yrittäjyyttä tukevien yhteistyökumppaneidensa kanssa. Pääyhteistyökumppaneina toimivat Eläke-Fennia, Evli ja Elisa sekä Talentum ja tutkimusyhteistyökumppanina Elinkeinoelämän keskusliitto EK. 

Lisätietoja:
Mikko Rytilahti, KHT, partneri, Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, Ernst & Young Oy,
puhelin 040 578 6742 , sähköposti mikko.rytilahti@fi.ey.com

Hannele Lindell, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Ernst & Young Oy, puhelin 040 506 8456, sähköposti hannele.lindell@fi.ey.com

Kuvapyynnöt: Susanna Isohanni, Netprofile Finland Oy, puhelin 040 560 4849, susanna@netprofile.fi

Ernst & Young
Ernst & Young on johtava maailmanlaajuinen tilintarkastuksen, verokonsultoinnin, yritysjärjestelyiden, liikkeenjohdon konsultoinnin ja liikejuridiikan asiantuntija. Yhteiset arvot ja vahva sitoutuminen laatuun muodostavat perustan 141 000 ammattilaisemme kansainväliselle yhteistyölle. Vaikutamme henkilöstömme ja asiakkaidemme sekä meitä ympäröivän yhteiskunnan kasvuun ja kehitykseen tunnistamalla mahdollisuudet ja tukemalla tavoitteiden toteuttamisessa. Lisätietoja löydät osoitteesta www.ey.com/fi.

Entrepreneur of the Year
Ernst & Young Entrepreneur of the Year on arvostettu kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville kasvuyrittäjille. Se rohkaisee kasvuhakuiseen, vastuulliseen yrittäjyyteen ja kannustaa yrittäjiä, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Entrepreneur of the Year tukee kasvavan ja kannattavan liiketoiminnan rakentajia ja antaa heille tunnustusta yli 50 maassa alueellisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla toteutettavassa kasvuyrittäjäkilpailussa. www.eoy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs