Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » SLUSH 2012: Open Mikkeli avaa venäläisyrityksille väylää EU:n markkinoille

Miktech Oy

SLUSH 2012: Open Mikkeli avaa venäläisyrityksille väylää EU:n markkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2012 klo 12:16
Julkaisija: Miktech Oy

Pohjois-Euroopan ja Venäjän parhaat kasvuyritykset ja kansainväliset kärkisijoittajat kohtasivat teknologiakonferenssi Slushissa Helsingin Kaapelitehtaalla 21.-22.11.2012. Osana tapahtumaa Mikkelin kaupunki houkutteli Miktech Oy:n koordinoimassa kutsuvierastilaisuudessa lupaavimpia venäläisyrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään Mikkeliin.

Suomi tarjoaa venäläisyrityksille portin EU:n markkinoille, ja Etelä-Savo puolestaan monelle niistä ihanteellisen ympäristön kasvaa ja kehittyä. Mikkelin kaupunki ja innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy tekevät määrätietoista työtä sekä venäläisyritysten houkuttelemiseksi alueelle että Mikkeliin sijoittuneiden yritysten menestymisen edistämiseksi.

Olemme panostaneet joustaviin yhteistyömalleihin; teemme kädet savessa töitä kasvuyrittäjiemme rinnalla, totesi Miktechin toimitusjohtaja Vesa Sorasahi puheenvuorossaan SLUSH-tapahtumassa. Meillä on pitkä kokemus onnistuneesta yhteistyöstä, vahva Venäjän kulttuurin tuntemus sekä kielitaitoista henkilöstöä. Toivotamme kaikki kasvuyritykset ja erityisesti cleantech- ja digitaalisen liiketoiminnan yritykset tervetulleiksi Mikkeliin.

Toimiva infrastruktuuri ja edellytyksiä kehitykseen

SLUSH-kutsuvierastilaisuudessa Etelä-Savo esittäytyi kasvuyrityksille Open Mikkeli -teemalla, joka kokoaa yhteen alueen vetovoimatekijöitä venäläisyritysten näkökulmasta. Mikkelistä on lyhyt etäisyys EU-maihin ja Venäjälle, ja kaupunki tarjoaa kasvuyrittäjälle ilmapiirin, joka tukee kehittymistä ja innovatiivisuutta. Myös turvallisuus, läpinäkyvyys ja ympäristöarvot sekä korkea elämänlaatu houkuttelevat sijoittumaan Mikkeliin.

Mikkelissä on erinomainen infrastruktuuri start-up-yrittäjien tueksi sekä loistavat edellytykset tutkimukseen ja tuotekehitykseen, korosti myös Skolkovo-säätiön neuvonantaja Pekka A. Viljakainen tilaisuudessa.

Innovaatioasiamies Pietarissa ja tukea yritystoiminnan eri vaiheissa

Etelä-Savon tulevaisuudelle jokainen uusi kasvuyritys on äärimmäisen tärkeä: siksi yritysten tukemiseen panostetaan yritystoiminnan kaikissa vaiheissa. Miktechin oma innovaatioasiamies Pietarissa on esimerkki tehokkaasta yhteistyömuodosta; asiamies Ville Paasonen etsii Luoteis-Venäjän alueelta Etelä-Savoon siirrettävissä olevia innovaatioaihioita, verkottaa maakunnan yrityksiä yhteistyöhön Venäjän korkeakoulujen ja yritysten kanssa sekä markkinoi Etelä-Savoa venäläisille sijoittajille.

Pystymme tarjoamaan venäläisyrityksille tukea, joka nopeuttaa merkittävästi asettumista Suomeen. Yrittäjä ei jää yksin sittenkään, kun yritys on perustettu ja aloittanut toimintansa; autamme kehittymään ja kasvamaan kaikissa yritystoiminnan vaiheissa, kiteyttää Ville Paasonen.

Lisätietoja:

Vesa Sorasahi, 0440 361 609, vesa.sorasahi@miktech.fi

Ville Paasonen, 0440 361 610, ville.paasonen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs