Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Sijoitettu pääoma tuottaa hyvin Pohjois-Suomen asuntomarkkinoilla

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Sijoitettu pääoma tuottaa hyvin Pohjois-Suomen asuntomarkkinoilla

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 09:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Oulu, Rovaniemi, Tunturi-Lappi sekä Turkin kehittyvien lomakohteiden rakenteilla olevat kiinteistöt kiinnostavat fiksua sijoittajaa. Oulun ja Lapin Arvokiinteistöt Oy palvelee sijoittajia laajalla skaalalla, joten valikoimista löytyy näiden lisäksi myös tuottoisia tunturikohteita.


– Oulussa ja Rovaniemellä asuntojen hintataso on selvästi pääkaupunkiseutua alempi, joten näissä kaupungeissa sijoitetulle pääomalle saa paremman tuoton. Helsingin kaksion hinnalla pohjoisen kaupungeista saa kaksi tai kolme kaksiota, toteaa Oulun ja Lapin Arvokiinteistöjen yrittäjä ja toimitusjohtaja Osmo Mertala.


Myös Lapin tuntureilta löytyy järkeviä sijoituskohteita, vaikka vuokraaminen onkin kausiluonteista. – Viikkoja tulee sen verran hyvin täyteen, että sielläkin päästään vajaan 10 prosentin tuottoasteeseen, mikä on asuntomarkkinoilla hyvä luku.
Viisaiden ja varakkaiden kannattaa sijoittaa myös Turkin Alanyaan.
– Monet Oulun alueen merkittävät asuntosijoittajat merkkaavat sieltä kehittyvien alueiden tonttivaiheessa olevia rakennuskohteita ja saavat näin merkittäviä alennuksia paikallisilta rakentajilta. Sijoittajalle jää valmiin asunnon myynnistä tai vuokraamisesta mukava siivu, Mertala kertoo.

Oulussa sekä Rovaniemellä kysyntää kaksioille
Mertalan mukaan kaksiot menevät Oulussa parhaiten vuokralle, Tunturi-Lapissa taas on kysyntää isommille kohteille.
– Venäläiset perheet varaavat isoja 75-150 neliön kohteita. Turkin Alanyassa halutaan asuntoja kahdella makuuhuoneella – varsinkin jos mennään keskustasta edemmäs.


Sijoittajia kiinnostavat asuntojen hyvä varustetaso sekä opiskelijat. – Oulussa ja Rovaniemellä kerrostalossa pitää olla lasitettu parveke, lattioilla parkettia, pesuhuoneissa kaakelia ja lattialämmitys sekä keittiössä astianpesukone. Molemmat ovat suosittuja opiskelijakaupunkeja ja vetävät hyvin Pohjois-Suomen väkeä.

Pohjoisen kaupungeissa vuokra-asuntojen tarve tulee uusien yritysten myötä kasvamaan. Varsinkin Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen käynnistyminen toisi kasvua vuokramarkkinoille.  Oulussa ruutukaava-alue kiinnostaa sijoittajia, varsinkin Alppila, Värttö ja Kastelli. – Sieltä on lyhyt matka yliopistolle ja keskustaan sekä hyvät liikenneyhteydet. Rovaniemellä ydinkeskusta ja yliopiston läheisyys ovat suosittuja.

Oulun Arvokiinteistöillä on laaja valikoima sijoitusasuntoja – myös asuntoja, joissa on jo vuokralainen valmiina sekä liikehuoneistoja, joista voi saada jopa 15 prosentin tuoton sijoitetulle pääomalle.
– Etunamme on, että tunnemme markkina-alueen hyvin ja voimme kertoa heti, saako alueelle hyvin vuokralaisia ja miten asunnon arvo kehittyy, Mertala kertoo.

Yhteydenotot: http://bit.ly/18hMX3j

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs