Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Siemens ensimmäisenä Academican uuteen ekotehokkaaseen konesaliin

Siemens ensimmäisenä Academican uuteen ekotehokkaaseen konesaliin

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2010 klo 13:06
Julkaisija: Siemens IT Solutions and Services Oy

Lehdistötiedote
16.12.2010


Siemens ensimmäisenä Academican uuteen ekotehokkaaseen konesaliin

IT-palvelutalo Siemens IT Solutions and Services siirtää konesalitoimintojaan Academican Suvilahden sähköasematiloihin valmistuvaan, maailman energiatehokkaimpaan konseptiin perustuvaan konesaliin. Konesalin tuottama hukkalämpö siirtyy suoraan Helsingin Energian kaukolämpöverkkoon. Siemens IT Solutions and Services ja Academica solmivat kahdeksanvuotisen sopimuksen konesaliyhteistyöstä.

Siemens IT Solutions and Services muuttaa uuteen konesaliin asteittain syksystä 2011 alkaen. Academican ja Helsingin Energian rakennuttama konesali toimii maailman ekotehokkaimmaksi luonnehditulla konseptilla: tietokoneet jäähdytetään kaukojäähdytyksellä, jonka Helsingin Energia tuottaa lämpöpumppujen, kylmän meriveden ja energiantuotannossa muutoin käyttämättä jäävän lämpöenergian avulla. Tietokoneiden lämpö johdetaan kaukolämpöverkkoon lämmittämään helsinkiläisiä koteja, ja niiden lämmitysteho vastaa noin 2000 omakotitalon lämmitystarvetta. Konsepti sai vastikään arvostetun Green Enterprise -palkinnon.

Uudessa konesalissa on energiatehokkuuden lisäksi kiinnitetty erityishuomiota luotettavuuteen ja kustannustehokkuuteen. Konesali rakennetaan Uptime Instituten Tier 3 -luokan vaatimusten mukaisesti. Tämä korkealaatuinen luokitus merkitsee sitä, että konesalin kaikki osat on pääsääntöisesti kahdennettu eli konesalin käyttökatkoksien todennäköisyys on minimoitu.

Konesali tullaan toteuttamaan mahdollisimman laajasti virtualisointiteknologiaa sekä palvelin- että tallennusratkaisuissa hyödyntäen. Virtualisoinnin avulla konesalin kapasiteettia pystytään käyttämään erittäin kustannus- ja energiatehokkaasti.

Korkea käytettävyysaste ja energiatehokkuus olivat Siemens IT Solutions and Servicesille tärkeimmät kriteerit uuden konesalin valinnassa. ”Haluamme perustaa tulevaisuuden konesalit kestävän kehityksen arvoille. Energia- ja kustannustehokkuus kulkevat käsi kädessä: kun säästämme energiaa, säästämme myös kustannuksissa. Pitkä sopimus Academican kanssa on kauaskatseinen ratkaisu, jolla tuotamme laadukkaat palvelut asiakkaillemme tulevaisuudessa”, sanoo Jan Kritz, Siemens IT Solutions and Services Oy:n ulkoistuspalveluista vastaava johtaja.

”Suvilahden uusi konesali perustuu samaan maailman ekotehokkaimpaan konseptiin kuin Uspenskin konesali, joka sai hiljattain Uptime Instituten arvostetun Green Enterprise IT -palkinnon, mutta on vain kooltaan moninkertaisesti suurempi. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme omalta osaltamme taistella ilmastonmuutosta vastaan ja samalla tehostaa asiakkaidemme liiketoimintaa uusilla energiatehokkailla innovaatioilla. Pitkä sopimus Siemens IT Solutions and Servicesin kanssa kertoo siitä, että myös asiakkaamme seisovat tämän näkemyksen takana”, kertoo Academican toimitusjohtaja Jarmo Tuovinen.

Siemensin käyttöön varataan 400 neliömetriä tilaa Suvilahden konesalista. Academican mukaan Suvilahden konesalilla on myös erinomaiset laajentumismahdollisuudet. Entisessä sähköasemassa riittää tilaa, ja korkeiden sisätilojen ansiosta tilasuunnittelu on joustavaa.

Siemens IT Solutions and Services on globaali IT-palvelutalo. Yhtiö toimittaa liiketoimintakriittisiä IT-palveluja ja -ratkaisuja teollisuuden, energia-alan ja julkishallinnon tarpeisiin. Siemens IT Solutions and Services on itsenäinen, Siemensin omistama yhtiö. Sillä on ollut toimintaa Suomessa aina vuodesta 1855, jolloin se rakensi maan ensimmäisen lennätinlinjan. Työntekijöitä on maailmanlaajuisesti 35 000 ja Suomessa 450. Lisätietoa www.siemens.fi/it-solutions.

Academica Oy on suomalainen IT-palveluyritys ja operaattori. Academica Oy:llä on omat konesalit hosting- palveluiden tuottamiseen sekä oma runkoverkko tele- ja Internet-yhteyksien tuottamiseen. Lisäksi yritys toimii GSM-palveluoperaattorina Elisan verkossa. Yhtiö on perustettu vuonna 1932, ja sen IT-liiketoiminta sai alkunsa vuonna 1985. Yhtiö on yksityisessä omistuksessa ja työllistää noin 70 ICT- ammattilaista Helsingissä ja Lahdessa. Lisätietoja osoitteesta www.academica.fi.

 

Lisätietoa
Jarkko Lommi, viestintä- ja kehitysjohtaja,
Siemens IT Solutions and Services Oy,
+358 453 2373,
jarkko.lommi@siemens.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs