Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Seurakunnat tarjoavat työmatkalaisille 100 000 piparkakkua

Kirkon tiedotuskeskus

Seurakunnat tarjoavat työmatkalaisille 100 000 piparkakkua

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 07:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Torstaina 3.12. kymmenientuhansien työmatkalaisten aamu alkaa tavallista makeammissa merkeissä, kun useat seurakunnat eri puolilla Suomea jalkautuvat vilkkaille julkisen liikenteen paikoille ja kaupunkien keskustoihin levittämään joulumieltä pienin piparkakkuyllätyksin. Koska tarkoitus on yllättää, tempaus pidetään salassa työmatkalaisilta aina tapahtumahetkeen saakka.

Tapahtuman tavoitteena on levittää hyvää joulumieltä ja se perustuu antamisen iloon. Piparkakkutempaukseen osallistuvat seurakunnat jakavat muutaman piparkakun sisältäviä pusseja, joihin osa seurakunnista on painattanut myös joulutervehdyksensä.

”Vuonna 2011, osana Vantaan seurakuntayhtymän Rakenna joulupuu -kampanjaa, syntyi ajatus lähestyä ihmisiä työmatkaliikenteessä hyvän joulumielen tempauksella. Halusimme antaa pari piparia pussissa ilman mitään vaatimuksia tai esitteitä”, Vantaan seurakuntien viestintäjohtaja Pauli Juusela kertoo tempauksen taustoista.

Hyvän joulumielen tempaus ilahduttaa

Vantaalta alkunsa saanut kampanja järjestetään nyt viidettä kertaa. Pari vuotta sitten mukaan lähtivät Helsingin seurakunnat ja viime vuonna tempaukseen liittyivät seurakunnat Espoosta sekä Kauniaisten ruotsinkielinen seurakunta. Tänä vuonna piparkakkuja jaetaan ensimmäistä kertaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Seurakuntien työntekijät ja paikoin myös vapaaehtoiset jakavat yllätyspusseja aamuruuhkassa kello 7 ja 9 välisenä aikana tai niin kauan kuin piparkakkuja riittää. Jaossa on koko maassa yli 100 000 piparkakkua.

Piparkakkutempaus toteutetaan kaikissa siihen osallistuvissa seurakunnissa samanlaisella konseptilla, mutta alueellisia erojakin löytyy. Monissa kaupungeissa yllätetään keskeisten juna- ja linja-autoasemien ja vilkkaimpien bussipysäkkien läheisyydessä, mutta pienempien paikkakuntien työmatkalaisia ilahdutetaan kauppojen ja kunnantalojen edustoilla. Kaikkialla tarkoitus on olla siellä, missä ihmiset liikkuvat.

Hyvää joulumieltä jakava tempaus on kerännyt aiempina vuosina paljon positiivista palautetta. Pieni yllätys arjen keskellä ilahduttaa ja luo jouluista jakamisen riemua. Siitä on kokemusta tempauksissa alusta asti mukana olleella viestintäjohtaja Juuselalla:

”Mieleenjäävimpiä palautteita ovat sellaiset, joissa joku piparipussin saanut on huomannut, että pussissa on kaksi piparia ja jakanut saamansa lahjan jonkun toisen ihmisen kanssa eli laittanut niin sanotusti hyvän kiertämään.”

Lisätietoa seurakuntien osallistumisesta sekä piparkakkujen jakoajoista ja -paikoista voi tiedustella suoraan seurakunnista.

 

Mukana jouluisessa piparkakkutervehdyksessä ovat ainakin:

Vantaan seurakunnat: Viestintäjohtaja Pauli Juusela, p. 050 590 3493
Helsingin seurakunnat: Tapahtumakoordinaattori Riina Lilja, p. 050 598 1378
Espoon seurakunnat: Viestintäpäällikkö Urpu Sarlin, p. 050 358 1060
Kauniaisten suomalainen seurakunta ja Grankulla svenska församling: Pirjo Luoma, p. 050 301 7028
Hämeenlinnan seurakunnat: Viestintäpäällikkö Mikko Hieta, p. 040 804 9325
Jyväskylän seurakunta: Viestintäpäällikkö Marjo Rönnkvist, p. 040 535 1064
Kuopion seurakunnat: Viestintäpäällikkö Minna Siikaniva, p. 040 4848 273
Lapinlahden seurakunta: Päivi Kasurinen, p. 040 751 1070
Pielaveden seurakunta: Minna Sahlberg, p. 040 743 2037
Varpaisjärven seurakunta: Katja Saarela, p. 040 8272 940

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs