Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Serbialainen bioenergiahankintoja valmisteleva delegaatio tutustui itäsuomalaiseen osaamiseen

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Serbialainen bioenergiahankintoja valmisteleva delegaatio tutustui itäsuomalaiseen osaamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 08:47
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Bioenergian ja -massan kysyntä kasvaa Serbiassa: maahan suunnitellaan 68 biomassaa hyödyntävän energia- ja sähkötuotantolaitoksen (CHP) perustamista vuosina 20162017. Lisäksi tarkoitus on käynnistää 12 laitoksen taloudelliset ja tekniset selvitykset vuoden 2016 aikana. Projektia valmistelee Serbian hallituksen yhteyteen perustettu biomassaa tukeva yksikkö, jonka jäsenistä koostuva delegaatio vieraili Suomessa tutustumassa bioenergia-alan osaamiseen ja ratkaisuihin.

Serbialainen delegaatio oli kiinnostunut sekä keinoista tukea biomassaan perustuvaa energiatuotantoa että tuotannossa hyödynnettävästä teknologiasta, rahoitusratkaisuista ja liiketoimintamalleista. Delegaation jäsenet edustivat serbialaisia ministeriöitä, alueellisia kehittämiseen liittyviä toimijoita, kauppakamaria ja YK:n kehittämisohjelmaa UNDP:tä. Vierailun tarkoitus oli tuottaa delegaation jäsenille tietoa biomassaa hyödyntävien tuotantolaitosten hankintojen suunnittelussa.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy järjesti Bioenergiatoimijoiden vientiprojektiosaaminen (CFB) -hankkeensa puitteissa delegaatiolle iltatilaisuuden Helsingissä maanantaina 5.10. CFB-hankkeen tarkoituksena on tukea itäsuomalaisia bioenergia-alan pk-yrityksiä niiden pyrkimyksissä kasvaa kansainvälisillä markkinoilla. Delegaatiolle esiteltiin ensin itäsuomalaista bioenergia-alan osaamista ja Cleantech Finland Bioenergy, CFB -hanketta. Tämän jälkeen hankkeeseen osallistuvat KPA Unicon Oy, Clean Flame Oy ja mikkeliläinen MHG Systems Oy pääsivät kertomaan delegaatiolle osaamisestaan.

– Delegaation jäsenet ovat merkittävässä roolissa päätettäessä Serbian tulevien voimalaitosten hankinnoista. Hankkeen kannalta tämä kohderyhmä oli siis erittäin otollinen – erityisesti nyt, kun tulevia hankintoja ja niiden rahoitusta valmistellaan parhaillaan, toteaa projektipäällikkö Eero Seppälä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

– Myös mikkeliläisen MHG Systemsin kehittämä innovatiivinen metsävarantojen hallintaan kehitetty mobiilityökalu sekä moderni konsultaatiokonsepti alueellisten ja kansallisten biomassa- ja metsävarojen arviointiin herättivät huomattavaa kiinnostusta delegaation jäsenissä. Minulla on vahva tuntuma siitä, että tähän asiakokonaisuuteen vielä palataan – CFB-hankkeen lähestymistapa ja kokonaistarjooma kiinnostivat heitä kyllä aidosti, Seppälä vielä lisää.

– CFB-hankkeessa on mukana innovatiivisia pk-yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja kaikkiin bioenergian tuotantoketjun vaiheisiin puun korjuusta ja logistiikasta poltto-, kattila- ja kaukolämpöteknologiaan. Yhdistämällä voimavaransa nämä yritykset voivat osallistua laajoihinkin tarjouskilpailuihin. Toivon, että jäimme delegaation mieleen potentiaalisena vaihtoehtona ja toimittajana heidän tulevissa hankinnoissaan.

Lisätietoja:

Eero  Seppälä, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, puh. 044 794 2214, eero.seppala@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Bioenergiatoimijoiden vientiosaaminen - CFB (Cleantech Finland Bioenergy) on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Navitas Kehitys Oy:n yhteinen hanke, jota rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, kunnat ja yritykset. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs