Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Selvitysavustuksen hakuaika käynnistyy

Valtiovarainministeriö

Selvitysavustuksen hakuaika käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2014 klo 09:25
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Selvitysavustuksen hakuaika vuodelle 2014 on alkanut 6. lokakuuta. Kunnat voivat hakea valtiovarainministeriöltä avustusta yhdistymisselvityksistä aiheutuviin kustannuksiin.

Hyväksyttäviä kustannuksia ovat esimerkiksi selvitystehtävää varten osoitetun henkilön palkkakustannukset tai ulkopuolisen konsultin suorittama selvitystyö. Kuntien viranhaltijavalmisteluun avustusta voidaan myöntää siltä osin kuin valmistelun voidaan osoittaa koskevan yhdistymisselvitystä.

Myös muihin selvittämisestä aiheutuviin kustannuksiin kuten tiedottamiseen, tilastomateriaalin hankintaan, painatuskustannuksiin tai kyselytutkimusten teettämiseen voidaan myöntää avustusta. Avustusta ei myönnetä kokoontumisesta aiheutuviin kustannuksiin tai luottamushenkilötyön puitteissa tapahtuvaan toimintaan.

Avustusta voidaan myöntää vain sellaisen selvityksen kustannuksiin, joka toteutetaan selvitysperusteiden mukaisella tai ministeriön päätöksen perusteella siitä poikkeavalla alueella.

Avustuksen määrä riippuu yhdistymisselvityksen laajuudesta, mutta on kuitenkin enintään 50 000 euroa selvitystä kohden. Selvitysavustuksen määrä voi olla korkeintaan 70 prosenttia selvityksen hyväksyttävistä arvonlisäverottomista kustannuksista.

Selvitysavustuksen vuotta 2014 koskeva hakuaika päättyy 2. joulukuuta, minkä jälkeen avustuspäätökset valmistellaan ja avustus maksetaan joulukuun 2014 aikana.

Valtiovarainministeriö on lähettänyt kuntiin kirjeen avustusten hakemisesta 6. lokakuuta. Avustusta haetaan hakulomakkeella, joka on saatavissa osoitteesta www.kuntauudistus.fi  

Valtiovarainministeriö pyytää toimittamaan selvitysavustusta koskevat hakulomakkeet liitteineen sähköisesti osoitteella valtiovarainministerio(at)vm.fi.

Kirje kunnille ja hakuohjeet

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, puh. 02955 30027

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs