Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Seitovirta Metallinjalostajien puheenjohtajaksi

Teknologiateollisuus ry

Seitovirta Metallinjalostajien puheenjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 17:04
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Metallinjalostajat ry on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen vuodeksi 2015 Outokummun toimitusjohtaja Mika Seitovirran. Varapuheenjohtajaksi valittiin Ovako Imatran toimitusjohtaja Heikki Nyholm.

Vuoden 2015 alusta tehtävässään aloittava uusi puheenjohtaja Mika Seitovirta pitää tärkeimpänä tehtävään herättää vakavaa keskustelua Suomen kilpailukyvystä. Paljon energiaa kuluttavan metalliteollisuuden huolena ovat erityisesti kustannusten kasvu ja eurooppalaisen toimintaympäristön epätasa-arvoiset pelisäännöt suhteessa globaaliin kilpailuun. Mahdollisuus kasvulle syntyy, kun toimintaympäristö on kunnossa.

- Perusperiaatteen pitää edelleen olla, ettei teollisuuden kustannustaakkaa lisätä. Kannusteita investointeihin ja kasvuun syntyisi kannustavalla verotuksella ja sääntelyn purkamisella, toteaa Seitovirta.

Euroopan yksipuolinen ilmastopolitiikka ja päästökauppa heikentävät eurooppalaista kilpailukykyä ja suosivat Euroopan ulkopuolista tuotantoa.

- Suomessa metalleja jalostetaan ympäristön kannalta kestävästi. Metalliteollisuuden päästöt kasvavat globaalisti, kun vähäpäästöinen eurooppalainen tuotanto korvataan aasialaisella, jonka päästöt ovat yli kolminkertaiset Eurooppaan verrattuna. Euroopan tulisi selkeyttää ja johdonmukaistaa EU:n sääntelyä ja järjestelmiä, sekä luoda malleja, jotka aidosti kannustavat yrityksiä päästöjen pienentämiseen, painottaa Seitovirta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mika Nykänen, Metallinjalostajat ry, puh. 040 825 7329.

Metallien jalostajat valmistavat ja jatkojalostavat teräs- ja kuparituotteita, jaloterästä, sinkkiä ja nikkeliä sekä valuja. Toimialan Suomessa sijaitsevissa yksiköissä työskentelee 17 000 henkilöä. Yritysten liikevaihto Suomessa on 9,5 miljardia euroa. Metallinjalostajat ry on Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs