Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » SBS Betoni Oy perustaa Suomen moderneimman seinäelementtitehtaan Mikkeliin

Elematic Oy

SBS Betoni Oy perustaa Suomen moderneimman seinäelementtitehtaan Mikkeliin

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2012 klo 15:30
Julkaisija: Elematic Oy

Betonielementtivalmistusta harjoittava SBS Betoni Oy perustaa Mikkeliin huippumodernin elementtitehtaan, jonka laitteiston toimittaa maailman johtava betonielementtiteknologiayritys Elematic Oy Ab. Uudessa tehtaassa voidaan valmistaa tiukentuvat energiavaatimukset täyttäviä, erittäin korkealaatuisia seinäelementtejä.

SBS Betoni Oy on näkyvä poikkeus tällä hetkellä Suomen rakennusalalla: yritys käynnistää vuonna 2014 tuotannon uudessa seinäelementtitehtaassaan, joka rakennetaan Mikkeliin. Sopimuksen tehtaan laitteiden toimittamisesta SBS Betoni on tehnyt Elematic Oy Ab:n kanssa.

- Mikkelin tuotantolaitoksessa tullaan valmistamaan esimerkiksi korkealaatuisia sandwich-julkisivuelementtejä sekä muita seinäelementtejä. Uusi tehdas vahvistaa monipuolista toimintaamme ja pitää meidät sekä tuote- ja palvelutarjontamme että laatulupauksemme osalta kilpailukykyisenä. Moderniin tuotantoteknologiaan investoiminen on kannattavaa ja välttämätöntäkin, jotta voi vastata Suomen jatkuvasti tiukentuvien energiavaatimusten haasteisiin, kertoo SBS Betonin toimitusjohtaja Timo Suutarinen.

Uuden tehtaan tuotanto perustuu edistykselliseen kiertomuottiteknologiaan sisältäen monia uusia automatisoituja ratkaisuja yhdistettyinä Elematicin ELiPLAN-tuotannonohjausjärjestelmään. Lisäksi toimitukseen kuuluu nykyaikainen betoniasema, joka mahdollistaa moninaisten julkisivujen pintabetonien tekemisen – Kiertomuottilinja tulee olemaan SBS:n ja Elematicin yhteistyön vakuuttava tulos. Kehitystyössä huomioitiin muun muassa nykyisten sandwich-elementtien paksumpien eristeiden vaatimus, kertoo myyntipäällikkö Tarmo Sahala Elematic Oy Ab:stä.

Suutarinen Yhtiöt ja Elematic ovat tehneet yhteistyötä jo pian parikymmentä vuotta. Vuodesta 1997 Suutarinen Yhtiöiden Mäntyharjun tehdas on toiminut täysin Elematicin tuotantolaitteistolla.

- Olemme pitkän yhteistyömme aikana saaneet Suutarinen Yhtiöiltä arvokasta tietoa ja palautetta tuotekehityksemme tueksi ja molempien yritysten toiminnan edistämiseksi. Jo aiemmin mainittujen teknologioiden lisäksi Mikkelin tehtaaseen tulee myös yhdessä kehittämämme, patentoitu betoninsekoittamisjärjestelmä, jonka idea syntyi Suutarinen Yhtiöiden Timo Suutarisen kokemuksesta 2000-luvun puolivälin tienoilla, Sahala mainitsee.

Sopimus elementtitehtaan laitteiden toimittamisesta allekirjoitettiin syyskuussa 2012, maatyöt tehtaan tontilla on aloitettu ja tuotanto tehtaassa alkaa keväällä 2014.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Suutarinen, SBS Betoni Oy, p. 0400 653 701
Toimitusjohtaja Mats Jungar, Elematic Oy Ab, p. 040 707 4943
Myyntipäällikkö Tarmo Sahala, Elematic Oy Ab, p. 040 501 2784

 

SBS Betoni Oy on osa Suutarinen Yhtiöitä, joka koostuu kolmesta yrityksestä: Sora ja Betoni V. Suutarinen Ky, Maarakennus Suutarinen Oy sekä SBS Betoni Oy. Suutarinen Yhtiöiden vuotuinen liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa. Yritystoiminta on alkanut 1951, nyt toiminnassa on mukana jo kolmas sukupolvi. www.suutarinen.fi

Suomalainen Elematic Oy Ab on maailman johtava betonielementtitehtaiden ja tuotantolinjojen toimittaja, jonka liikevaihdosta viennin osuus on 95 %. Yritys työllistää noin 200 ihmistä. Elematicilla on omat myyntikonttorit USA:ssa, Saksassa, Kiinassa, Venäjällä ja Arabiemiirikunnissa, jälleenmyyjiä on yli 20 maassa. Suomessa Elematicin toimipisteet sijaitsevat Toijalassa (Akaa), Valkeakoskella, Riihimäellä ja Nastolassa. Elematicin toiminta on vakaalla pohjalla: yli 50 toimintavuoden aikana on laitteita toimitettu 100 eri maahan, kaikkiin maanosiin. Laaja asiakaskunta on taannut jatkuvan vakaan ja kannattavan liiketoiminnan.
www.elematic.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs