Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Samsung avaa uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Espooseen

Samsung Electronics Nordic

Samsung avaa uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Espooseen

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2013 klo 15:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsung Electronics on tänään virallisesti avannut Suomeen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen, jonka tarkoituksena on entisestään vauhdittaa yrityksen innovaatiotoimintaa ja tutkimus- ja tuotekehitystä Euroopassa. 

Espoo – 13. kesäkuuta 2013 – Maailman johtaviin teknologiayrityksiin lukeutuva Samsung Electronics Co. Ltd juhli tänään Espoossa ensimmäisen pohjois-eurooppalaisen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa avajaisia. Keskuksen avasi asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen yhdessä Samsungin edustajien kanssa.

Samsung päätti laajentaa tutkimus- ja tuotekehitystoimintaansa Pohjois-Eurooppaan, koska yritys näkee erittäin tärkeänä eurooppalaiset teknologiamarkkinat ja Euroopan pitkälle kehittyneen osaamispohjan. Espoon valintaan uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen sijainniksi vaikutti Suomen tarjoama erinomainen toimintaympäristö teknologian kehitykselle. Uusi tutkimus- ja tuotekehityslaboratorio sijaitsee Otaniemi Science Parkin välittömässä läheisyydessä. Otaniemi on Pohjois-Euroopan suurin korkean teknologian keskittymä.

Samsung haluaa toimia läheisessä yhteistyössä suomalaisten maailmanluokan tutkimusorganisaatioiden ja korkeakoulujen kanssa. Yritys etsii myös yhteistyökumppaneita Otaniemen 800:sta yrityksestä, joihin lukeutuu niin start-up-yrityksiä kuin suuria kansainvälisiä toimijoitakin. Samsung Electronics haluaa kehittää aktiivisesti yhdessä suomalaisten partnereiden kanssa alan kärkiteknologiaa.

“Samsung haluaa säilyttää johtavan asemansa innovatiivisena globaalina teknologiayrityksenä ja kehitämme siksi jatkuvasti tutkimustoimintaamme. Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen tarkoituksena on lisätä entisestään innovaatioidemme määrää. Uskomme, että Suomen keskuksellamme tulee olemaan merkittävä asema Samsungin innovaatiotoiminnassa Euroopassa”, Samsung Electronicsin Executive Vice President Chang-Yeong Kim, Head of Digital Media & Communications R&D Centeristä sanoo.

Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskus keskittyy kehittämään avoimeen lähdekoodiin perustuvia ohjelmistoja ja kehittyneitä teknologioita digitaalisiin laitteisiin, kuten matkapuhelimiin, televisioihin ja tietokoneisiin. Teknologioissa pääpaino on grafiikkaan, verkkoon ja turvallisuuteen liittyvissä ratkaisuissa. Samsung aikoo rekrytoida keskukseen 50 asiantuntijaa lähivuosien aikana. Yhtiön suunnitelmissa on myös vakaasti kasvattaa keskuksen toimintaa tarjolla olevan osaamisen ja teknologisen kehityksen perusteella.

Samsung Electronics on määritellyt globaalissa strategiassaan tavoitteeksi lisätä investointejaan tutkimus- ja tuotekehitykseen. Vuonna 2012 yhtiö investoi 10 miljardia dollaria tutkimus- ja tuotekehitykseen. 

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. on globaalisti johtava teknologiayritys, joka avaa uusia mahdollisuuksia ihmisille kaikkialla. Jatkuvan innovoinnin ja löytämisen kautta muutamme käsityksiä televisioista, älypuhelimista, tietokoneista, tulostimista, kameroista, kodinkoneista, LTE-järjestelmistä, terveydenhuollon laitteista, puolijohteista ja LED-ratkaisuista. Työllistämme 236 000 ihmistä 79 maassa. Vuosittainen myyntimme on 187,8 miljardia dollaria. www.samsung.com.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs