Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Sähköpyörät lähdössä lentoon

Sähköpyörät lähdössä lentoon

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 11:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

– Kaikki merkit viittaavat siihen, että sähköpyörät lyövät vihdoin läpi myös Suomessa.  Mallisto on laajentunut. Helkama tuo tänä keväänä markkinoille sporttisen, Hangossa valmistetun sähköpyörän, joka miellyttää varmasti nuorempiakin polkijoita, kertoo Helkama Veloxin toimitusjohtaja Jari Elamo.

– Suomessa on monta vuotta odotettu, että sähköpyörämarkkinat vilkastuisivat. Sähköpyörien markkinaosuus on kuitenkin pysytellyt  1-2 prosentin tietämillä. Kun viime syksynä aloitimme sähköpyöriemme ennakkomyynnin , näytti vihdoinkin siltä, että uudet mallimme kiinnostavat ostajia todella paljon, kertoo Jari Elamo.

Maaliskuun Go Expossa syke vain kasvoi. Messuilla oli sähköpyörille tarkoitettu koeajorata, joka täyttyi innokkaista testaajista.

– Suurin osa sähköpyöristämme on Suomessa tehtyjä eli Made in Hanko. Ne ovat Suomen ainoita Suomessa tehtyjä sähköfillareita. Pyörissä on japanilaisen Shimanon laadukas moottori ja akku, ja muutkin käytetyt komponentit edustavat alansa parhaimmistoa.  Pyörät kootaan yksilöllisesti Helkaman tehtaalla Hangossa, Elamo sanoo.

– On odotettu monta vuotta, että sähköpyörät lyövät läpi ja nyt näyttää siltä, että näin todella on. Espoon Olarin liikkeessä olemme myyneet tähän mennessä jo tuplasti enemmän sähköpyöriä edellisiin keväisiin verrattuna. Sähköpyörien mallisto on monipuolistunut. Jokainen löytää nyt itselleen sopivan sähköpyörän. Ei tarvitse pelätä, että joutuu ajamaan mummomallilla, sillä valikoimissa on paljon myös sporttisia malleja, toteaa Suomen Polkupyörätukun Espoon Olarin liikkeen myymäläpäällikkö Harri Helin.

Nuorekas ja sporttinen trendipyörä

Helkaman uutuussähköpyörä on SE10/SE10L. Viimeisintä huutoa oleva ja trendikkään näköinen, urheilullinen pyörä on suunnattu selkeästi nuoremmalle kohdeyleisölle.

–  Saksassa ja Hollannissa sähköpyörien markkinaosuus on melkein 20 prosenttia, Jari Elamo sanoo. Siellä sähköpyörällä pystytään korvaamaan perheen toinen auto.

Sähköpyörä on loistava valinta vaikka toimistotyöläiselle, joka ei halua polkea hiki hatussa töihin. Samoin sähköpyörä mahdollistaa pyöräilyn töihin myös pitempien etäisyyksien päästä, tarvitsematta tinkiä hyötyliikunnasta.

– Kysyntä on nyt kovaa. Ennakkoon myydyt Helkama-sähköpyörät on kaikki toimitettu liikkeisiin ja nykyiset tilaajat joutuvat jonkun aikaa odottamaan pyöriään, Elamo kertoo.

SE10/SE10L

Uusi urheilullinen SE10 tuo sähköpyöräilyyn 10 vaihteen verran keveyttä ja tyyliä. Joustokeula, led-valot ja hydrauliset levyjarrut viimeistelevät ajonautinnon. Miesten SE10 ja naisten SE10L mattamustana punaisella säväyksellä. Runkokorkeudet 52/56 cm (SW10) ja 46/50 cm (SE10L). Ovh. 2 490 euroa.

Jalkajarrullinen sähköpyörä

Toinen Helkaman sähköpyörämalli on osin tuttu jo viime vuodelta. E27 on unisex-mallinen matalan jalan pyörä. Pyörä lanseerattiin jo viime vuonna, mutta tänä vuonna tarjolle on tullut myös jalkajarrullinen versio.  Ostaja voi valita, haluaako pyörän jalka- vai käsijarrulla.

– Suomalaiset oppivat pyöräilemään jalkajarrullisilla pyörillä, joten monet haluavat aikuisenakin ajaa jalkajarrullisella. Siksi lisäsimme hyvän vastaanoton saaneen mallin rinnalle myös jalkajarruversion, Jari Elamo kertoo.

E27 28”

Laadukas ja viimeistelty kotimainen e-Bike Shimanon Steps-tekniikalla. Vakiovarusteina mm. valot ja säädettävä ohjainkannatin. Tyylikkään sinimusta unisex-malli sopii niin naisille kuin miehille, saatavana käsijarrulla tai jalkajarrulla. Runkokorkeus 50 cm. Ovh. 2 190 euroa.

Lisätietoja:

Helkama Velox Oy, toimitusjohtaja Jari Elamo p. 040 767 2538, jari.elamo@helkamavelox.fi

Polkupyörien painokelpoiset kuvat ovat ladattavissa Helkama Veloxin kuvapankista osoitteesta www.helkamavelox.fi

käyttäjätunnus: velox

salasana: jm2468

Mikäli haluat Helkama Veloxin polkupyöriä testeihin tai kuvauksiin, olethan yhteydessä Pirkko Soiniseen, OSG Viestintä p. 0207 806 839 tai pirkko.soininen@osg.fi.

Liitetiedostot

Helkama Emotor on suomalainen perheyrityskonserni, jonka konserniliikevaihto vuonna 2015 oli 72,8 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 356. Konsernin yhtiöihin kuuluvat Helkama Velox Oy, Suomen Polkupyörätukku Oy, Helkama Bica Oy sekä tämän tytäryhtiö Helkama Bica (Shanghai) Co.,Ltd. Helkama Bica valmistaa laiva- ja teollisuuskaapeleita Kaarinan ja Hangon tehtaillaan. Sen liikevaihto on 40,7 miljoonaa euroa. Laivakaapeleita valmistavalle Helkama Bica Shanghaille liikevaihtoa kertyi 8,9 miljoonaa euroa. Polkupyöriä valmistavan, maahantuovan ja markkinoivan Helkama Veloxin tehdas sijaitsee Hangossa ja yrityksen liikevaihto on 14,0 miljoonaa euroa. Suomen Polkupyörätukku on 9,4 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen suurin polkupyörien vähittäismyyntiketju. Helkaman polkupyöräliiketoiminnan polkupyöräbrändejä ovat Helkama, -jopo-, Merida, Insera ja KTM.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs