Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Sähköautojen Virtapiste-latausverkosto laajenee Toijalaan ja Paimioon

Virtapiste

Sähköautojen Virtapiste-latausverkosto laajenee Toijalaan ja Paimioon

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 12:12
Julkaisija: Virtapiste

Sähköautojen Virtapiste-latausasemaverkosto jatkaa kasvuaan ja laajenee nyt kahdella uudella latausasemalla liikenteen solmukohdissa Toijalassa ja Paimiossa. Avautuvat pisteet monipuolistavat sähköautoilijoiden palveluja Helsingin, Turun ja Tampereen välillä. 

Liikennevirta Oy:n operoimassa Virtapiste-latausverkostossa aukeaa kaksi uutta latausasemaa Toijalan Akaalla sekä Paimiossa. Toijalan pisteen omistaa Vatajankosken Sähkö ja Paimion piste on Turku Energian kolmas. Toijalan virtapiste avautuu 19.5 ja Paimion kesäkuun alussa.

Molemmat uudet pisteet sijaitsevat keskeisillä valtaväylillä ja helpottavat sähköautoilijoiden matkantekoa Helsingin, Turun ja Tampereen välillä. ABC-asemien yhteyteen avattavat pikalatauspisteet antavat 50 kW tehon ja lataus onnistuu Chademo- ja Combo-liittimillä.

Liikennevirralta projektiosaamista Teslalle

Uudet virtapisteet sijaitsevat Tesla Motorsin pikalatausasemien yhteydessä. Tesla valitsi ensimmäisiksi Supercharger-paikkakunniksi Akaan ja Paimion käyttäen toteutuksessa tukena Liikennevirta Oy:n projektiosaamista.  

”Yhteistyö Virran kanssa sujui erinomaisesti ja olemme Virralle kiitollisia avusta”, sanoi project developer Lasse Netterstrom Tesla Motorsilta. ”Kun tulee uusille markkinoille, on aina paljon uutta opittavaa. Virta tarjosi avoimesti käyttöömme kontaktinsa ja  asiantuntemuksensa sekä perehdytti meidät syvälliseti paikalliseen lataustoimialaan, mikä oli todella arvokasta .”

Ensimmäiset latauspalvelukeskittymät kaikille sähköautoilijoille

Toijalan ja Paimion pisteet ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa: ne ovat monipuolisia latauspalvelukeskittymiä, josta löytyvät kaikki pikalatausmahdollisuudet.

”Liikennevirran yhteistoiminta Tesla Motorsin kanssa hyödyttää kaikkia sähköautoilijoita, kun liikenteen solmukohtiin rakennetaan usean toimijan latauspisteet. Sijoittelussa tärkeää on, että muutkin matkapalvelut ovat sähköautoilijoille kätevästi saatavilla.” , sanoo Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

LISÄTIETOJA: 
Jussi Palola, toimitusjohtaja, Liikennevirta Oy, jussi.palola@virta.fi puh. +358 50 434 0132

Liitetiedostot

Virtapiste

Yhteiskäyttöinen sähköautojen latausverkosto Virtapiste aloittaa palvelutoimintansa 2015. Verkostossa on toiminnan alkaessa yhteensä 60 latauspistettä seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Kotka, Laitila, Mäntsälä, Naantali, Oulu, Pori, Porvoo, Rauma, Tammisaari, Turku ja Vantaa. Palvelu tarjoaa verkoston ja huippuluokan mobiiliapplikaation käyttöoikeuden lisäksi 24/7 asiakaspalvelun kolmella kielellä.

Liikennevirta Oy
toimii Suomeen rakennettavan valtakunnallisen, yhteiskäyttöisen Virtapiste-latausasemien verkoston operaattoriyhtiönä. Liikennevirran omistajat ovat Ekenäs Energi, Helsingin Energia, Oy Herrfors Ab, Imatran Seudun Sähkö Oy, Jyväskylän Energia Oy, Kotkan Energia Oy, Lahti Energia Oy, Lännen Omavoima Oy, Mäntsälän Sähkö Oy, Naantalin Energia Oy, Nykarleby Kraftverk, Oulun Energia Oy, Pori Energia Oy, Porvoon Energia Oy, Turku Energia Oy, Vaasan Sähkö Oy, Vantaan Energia Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy.
www.virta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs