Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Sähköautojen latauspisteitä lisää energiayhtiöiden yhteistyöllä

Energiateollisuus ry

Sähköautojen latauspisteitä lisää energiayhtiöiden yhteistyöllä

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 08:30
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry:n (ET) jäsenyritykset edistävät sähköistä liikennettä rakentamalla sähköautojen latausverkostoa yhä useammalle paikkakunnalle. 18 energiayhtiön perustaman Virtapisteen verkostossa latauspisteitä on 16 paikkakunnalla yhteensä yli 80, ja Fortumin verkostossa yli 20 pikalatausasemaa. Sähköisen liikenteen lisääminen ja julkisten latauspisteiden määrän kasvattaminen on osa ET:n yhteiskuntasitoumusta, johon ET kannustaa myös jäsenyhtiöitään liittymään.

Sähköisen liikenteen edistäminen on tärkeää liikenteen päästöjen vähentämisen sekä muun muassa kaupunkien ilmanlaadun parantamisen vuoksi. Sähköauton käytöstä ei synny lainkaan kasvihuonekaasu- eikä typpioksidipäästöjä, minkä lisäksi sähköntuotannon päästöt ovat ajettua kilometriä kohden alhaisemmat kuin polttoaineen jalostamisesta aiheutuvat päästöt.

Sähköisen liikenteen lisäämisessä on edistytty ET:n sitoumuksen tekemisen jälkeen: sähköinen liikenne -hankkeen ylläpitämään tietokantaan ilmoitettujen sähköautojen julkisten latauspisteiden määrä on kahdessa vuodessa noussut 545:een, kun luku vielä vuonna 2014 oli 227. Latauspisteitä on asennettu eniten Etelä-Suomeen, mutta ne yleistyvät vähitellen myös muualla Suomessa. Esimerkiksi Napapiirin Energia ja Vesi Oy on edistänyt Pohjois-Suomen sähköistä liikennettä asentamalla 14 latausasemaa Lapin teille.

Myös sähkön mikrotuotantoa ostavien sähkönmyyjien määrä on noussut viime vuonna 26:een. ET:n sitoumuksen tavoitteisiin kuuluvat sähköisen liikenteen lisäämisen ja sähkön pientuotannon mahdollistamisen lisäksi muun muassa oppilaitosyhteistyön ja kesätyöpaikkojen tarjonnan edistäminen.

Nyt vietetään maailmanlaajuista kestävän kehityksen viikkoa

Energiateollisuus ry on mukana kansallisessa kestävän kehityksen sitoumuksessa, jonka tarkoituksena on saada suomalaisia yrityksiä ja yhteisöjä sitoutumaan kestävämpään tulevaisuuteen. ET on mukana myös sitoumusta koordinoivassa toimikunnassa, joka on haastettu kasvattamaan sitoumusten määrää omalla tahollaan. Tavoitteena on saada 100 uutta sitoumusta jokaisen osallistuvan järjestön jäseniltä - lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

ET kannustaakin nyt jäsenyhtiöitään tekemän oman yhteiskuntasitoumuksen. Idea on yksinkertainen: tehdään konkreettisia tekoja, joista saadaan mitattavia tuloksia. Yhtiöt voivat itse päättää annettavan sitoumuksen ja tavoitteen.

Lue lisää Energiateollisuus ry:n kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksesta:
https://sitoumus2050.fi/commitment/kohti-hiilineutraalia-yhteiskuntaa-1

Lisätietoja:
Asiantuntija Jukka Makkonen, p. 040 702 8634, jukka.makkonen@energia.fi

Kuva: Teknologiateollisuuden sähköinen liikenne -toimialaryhmä

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs