Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Safesaimaa-miniklusterin toiminta on käynnistynyt

Miktech Oy

Safesaimaa-miniklusterin toiminta on käynnistynyt

Tiedote.
Julkaistu: 10.07.2012 klo 13:38
Julkaisija: Miktech Oy

Ympäristöturvallisuus-liiketoiminnan kehittäminen Mikkelin seudulla on käynnistynyt. Safesaimaa-miniklusterin toiminta yhdistää yrityksiä, tutkimus- ja koulutusyksiköitä sekä julkisia toimijoita kattavan ympäristöturvallisuus-käsitteen alle.  Ympäristöturvallisuustoimialan kehittäminen on valittu yhdeksi Mikkelin kaupungin kärkialoista, minkä kehittämiseen panostetaan voimakkaasti lähivuosina. Toimintaa koordinoi Miktech Oy.

Safesaimaa -nimellä kutsutun miniklusterin toimintaa vetää ohjelmakoordinaattori Heikki Silvennoinen Miktech Oy:stä. ”Safesaimaa -nimi kuvastaa ympäristöturvallisuus -käsitteen laaja-alaisuutta ja korostaa alueellista identiteettiä ”, kertoo Silvennoinen.  ”Safesaimaa miniklusteri ja Mikkelin alueella helmikuussa aloittanut bioenergia-alan Biosaimaa-miniklusteri muodostavat yhdessä vahvan, toisiaan täydentävän kehittämiskokonaisuuden,” Silvennoinen jatkaa.  kanssa

Toiminnassa on mukana kattava joukko eteläsavolaisia ympäristöturvallisuusalan toimijoita. ”Erityisen ilahduttavaa on saada mukaan kunnallinen jätteenkäsittely- ja jätevesilaitos, joiden toiminnan modernisoinnissa voidaan hyödyntää alueen yritysten ja tutkimus- sekä oppilaitosten ympäristöalan osaamista ja palveluja”, toteaa Silvennoinen. Yksi painopistealueista onkin ympäristöturvallisuuden ns. living lab-konseptin luominen, jonka puitteissa voidaan tehdä jo olemassa olevalle ja toimivalle Metsäsairilan jätehuoltoalueelle erilaisia pilotteja ja käyttää aluetta myös niiden testaukseen. Alueesta voidaan luoda ympäristövaikutuksiltaan hyvin valvottu ja suojattu jätemateriaalien käsittelyn, kierrätyksen sekä hyötykäytön tutkimus- ja kehittämisympäristö. Tarkoituksena on myös kartoittaa, ideoida ja synnyttää uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia ympäristöalalle. Samalla voidaan hyödyntää myös Mikkelin jätevesilaitoksen siirtyminen alueelle.

Muita painopisteitä toiminnassa ovat mm. ympäristöanalytiikan kaupallistaminen sekä sen kaupallisen toiminnan vahvistaminen ja jatkuvatoiminen ympäristömonitorointi. Lisäksi tärkeänä tavoitteena on Mikkelin seudun ja koko maakunnan profiloiminen sekä kansallisesti että kansainvälisesti ympäristöturvallisuuden osaajana.

Safesaimaa-miniklusterin yritykset edustavat alansa kansallista huippua. Lisäksi Mikkelissä toimivat yliopistojen tutkimusryhmät, kuten Lappeenrannan teknillisen yliopiston ASTRal ja Vihreän kemian laboratorio LGC, sekä ympäristöteknologiaan voimakkaasti painottava Mikkelin ammattikorkeakoulu tuottavat merkittäviä resursseja ja tukevat alan elinkeinoelämän kehitystä.  Myös Mikkelin kaupungin tuki on ollut merkittävää.

Safesaimaa-miniklusterin toimintaa rahoittaa alueen kunnat, yritykset sekä Euroopan aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

Lisätietoja: Ohjelmakoordinaattori Heikki Silvennoinen, Miktech Oy, p. 0440 365 704, heikki.silvennoinen@miktech.fi

Miktech Oy tarjoaa erilaisia yrityskehityspalveluita erikokoisten yritysten tarpeisiin. Miktech toimii pääasiassa Etelä-Savon alueella. Miktechin koordinoimien hankkeiden toimialue voi kuitenkin olla laajempi. Itäsuomalaisten ja kansallisten hankkeiden lisäksi Miktech toimii eräillä painopistealoillaan myös kansainvälisesti. www.miktech.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs