Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Rudukselle energianhallintajärjestelmästä ISO 50001 -sertifikaatti

Rudus Oy

Rudukselle energianhallintajärjestelmästä ISO 50001 -sertifikaatti

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 11:41
Julkaisija: Rudus Oy

Ruduksen valmisbetoni-, kiviaines-, murskaus- ja kierrätysliiketoiminnoille myönnettiin energianhallintajärjestelmästä ISO 50001 -sertifikaatti tammikuussa 2015. Sertifikaatti täyttää uuden 1.1.2015 voimaan astuneen energiatehokkuuslain vaatimukset. Laki edellyttää yrityksiltä toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi, ja suuryrityksiltä vaaditaan siihen todennettu järjestelmä. Sertifikaatin myönsi Inspecta Sertifiointi Oy. Betonituoteliiketoiminta hakee energianhallintajärjestelmälleen ISO 50001 –sertifikaattia vuoden 2015 loppuun mennessä. 

Energiansäästötoimenpiteitä on toteutettu Ruduksessa jo vuosia, ja niitä toteutetaan jatkossakin järjestelmällisesti. Energiankulutusta on seurattu valmisbetonitehtailla useampia vuosia, ja poikkeaviin kulutuksiin on puututtu.  Murskaus- ja kiviainestoimialoilla parannuksia on tehty vähentämällä merkittävästi turhaa tyhjäkäyntiä ja korvaamalla polttoöljykäyttöisiä generaattoreita verkkosähköllä. Betonituotetehtailla käynnistyi tammikuussa 2015 energiatehokkuuskoulutus valituille henkilöille.  Koulutuksen avulla pyritään löytämään omasta työympäristöstä energiansäästökohteita, joista parhaat käytännöt otetaan käyttöön kaikilla betonituotetehtailla.

Lisätietoja

Rudus Oy, resurssijohtaja Kimmo Puolakka, p. 0400 627 017

Ruduksen voimassa olevat sertifikaatit >>

www.rudus.fi

Taustaa Ruduksesta: Rudus Oy:n liiketoiminnot ovat Kiviaines, Valmisbetoni, Betonituotteet, Murskaus ja Kierrätys. Rudus toimii Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä Pietarissa. Rudus-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 378 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on keskimäärin 1250 henkilöä. Suomessa Ruduksella on yli 130 toiminnassa olevaa kiviainesten toimipaikkaa (sora-alueita ja kalliolouhoksia), 71 betonitehdasta, 19 betonituotetehdasta, yli 30 kierrätyskeskusta (betoni- ja tiilijäte, lentotuhka) sekä yli 20 murskauslaitosta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs