Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » ROVANIEMEN SEUDULLE AVATAAN VIISI SÄHKÖAUTOJEN VIRTAPISTE-LATAUSASEMAA

Virtapiste

ROVANIEMEN SEUDULLE AVATAAN VIISI SÄHKÖAUTOJEN VIRTAPISTE-LATAUSASEMAA

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2015 klo 10:00
Julkaisija: Virtapiste

Kittilä ja Sodankylä tulevat sähköautoilijoiden ulottuville, kun Napapiirin Energia ja Vesi avaa ensimmäiset Virtapiste-latausasemat Rovaniemen keskustassa sekä sen lähialueilla.


Napapiirin Energia ja Vesi Oy (NEVE) avaa ensimmäisen sähköautojen pikalatausaseman keskeiselle paikalle Rovaniemen ydinkeskustaan Poromiehentien pysäköintilaitokseen lauantaina 10.10. Pikalatausaseman rinnalla on keskinopea kaksoislatausasema eli kaikkiaan kolme sähköautoa pystyy lataamaan samaan aikaan. 

”Tällä hetkellä Lapissa on vähän sähköautoja ja sähköistä liikennettä, mutta arvioimme sen nopeasti kasvavan kun saamme rakennettua Suomeen yhtenäisen valtakunnallisen latausverkoston”, sanoo NEVE:n kehityspäällikkö Jouni Karasti

Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n panostus on erittäin vahva: Ennen talven tuloa NEVE avaa Virtapisteet myös Peurassa, Meltauksessa, Käyrämössä sekä Lohinivassa.

”Nämä latausasemat kehittävät sähköautoilua merkittävällä tavalla paitsi paikallisesti myös valtakunnallisesti:  Niiden ansiosta Lapin tiet Kittilään ja Sodankylään asti avautuvat sähköautoilijoille”, Karasti korostaa.

Helppo ja suoraviivainen ratkaisu

Napapiirin Energia ja Vesi –konserni etsi helppoa ja suoraviivaista tapaa liittyä olemassaolevaan latausverkostoon ja teki yhteistyösopimuksen Virtapiste-latausasemaverkostoa operoivan Liikennevirta Oy:n  kanssa kesällä.  

”Napapiirin Energia ja Vesi halusi mahdollisimman valmiin ja selkeän konseptin latausverkoston teknologiaan”, sanoo konsernin toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen. ”Virtapisteen latausverkosto on jo nyt uskottava ja kartallekin sijoitettuna NEVEn uudet latauspisteet yhdessä aiempien Virtapisteiden kanssa muodostavat aiempaakin kattavamman ketjun Etelä-Suomesta Lappiin saakka. Prosessin eteneminen oli selkeää ja suoraviivaista”, Tykkyläinen kiittää.

” Virtapiste-latausverkostoa rakennetaan koko maan kattavaksi palveluksi ja tämä aidon valtakunnallisuuden tavoite Lapin osalta tulee ratkaisevasti lähemmäksi Napapiirin Energia ja Veden panostuksen myötä”, iloitsee Jussi Palola, Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja. ”Yhteistyömme Saksan autoteollisuuden kanssa avaa lappilaisille sähköautoilijoille tiet Etelä-Eurooppaan saakka.”

Kotimaiset latauspisteet

Latauspisteiden toimittaja on suomalainen Ensto.

”Latausverkoston kattavuus ja luotettavien palveluiden tarjoaminen käyttäjille on tärkeä keino edistää sähköautoilua. NEVEn  latauspisteiden avulla sähköautojen käytettävyys ja toiminta-alue paranee Suomessa huomattavasti. Ensto Chagon, NEVEn ja Liikennevirran yhteistyö on helppo tapa tarjota latauspalvelua asiakkaille paikallisesti ja valtakunnallisesti”, sanoo Ensto Chagon toimitusjohtaja Juha Stenberg.

Lisätiedot:

Liikennevirta Oy, Tj. Jussi Palola, puh. 050 434 0132, jussi.palola@virta.fiwww.virta.fi

Napapiirin Energia ja Vesi Oy, Tj. Markus Tykkyläinen, puh. 050 596 5482, markus.tykkylainen@neve.fi, www.neve.fi  

Ensto Chago Oy, Tj. Juha Stenberg, puh. 0400 575 579, juha.stenberg@ensto.com, www.enstochago.com

Liitetiedostot

Liikennevirta Oy on innovatiivinen sähköautojen latauspalveluohjelmistojen kehittäjä ja palveluntarjoaja. Liikennevirta operoi sähköautojen latausverkostoja kahdessa maassa: Virta.-latausverkostoa Suomessa sekä Swisscharge.ch –verkostoa Sveitsissä. Yrityksen omistaa 18 suomalaista johtavaa energiayhtiötä. Virta.-latausverkosto käsittää Suomessa noin 80 latauspistettä Hangosta Rovaniemelle. Jatkuvasti laajenevan ja kehittyvän latausverkoston lisäksi latauspalvelu sisältää maailmanluokan mobiiliapplikaation sekä ympärivuorokautisen asiakaspalvelun kolmella kielellä. www.virta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs