Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Restel ostaa Primulan Ravintolat Oy:n liiketoiminnan

Restel Ravintolat

Restel ostaa Primulan Ravintolat Oy:n liiketoiminnan

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2013 klo 11:00
Julkaisija: Restel Ravintolat

Restel on ostanut Primulan Ravintolat Oy:n liiketoiminnan, ja tänään 2. huhtikuuta Primulan Ravintolat Oy:n liiketoiminta siirtyy Restel Ravintolat Oy:lle. Kaupan myötä Restelin ravintolatarjontaan siirtyvät neljä Helsingin keskustassa sijaitsevaa ravintolaa: Kaarle XII, Vespa, Primula sekä Baker’s. 

”Kaikki ravintolat jatkavat olemassa olevilla liikeideoillaan ja nimillään. Ravintoloiden toimintaa tullaan toki kehittämään, sillä pääkaupunkiseutu on tärkeä liiketoiminta-alueemme. Kunnioitamme Primulan ravintoloiden historiaa, ja kaupan myötä meille siirtyy hienoa tekemistä ja osaamista”, painottaa Restelin ravintolatoimialan johtaja Leena Turunen.

Turusen mukaan Primulan ravintolat sopivat hyvin Restelin ravintolaliiketoimintaan. Päätöstä hankkia Primulan Ravintolat Oy:n liiketoiminta puolsi monta tekijää: maineikkaat ravintolat, osaava henkilökunta, hyvät liikepaikat sekä ravintoloiden sitoutuneet kanta-asiakkaat.

”Meillä on jo vastaavaa liiketoimintaa, eli vahvaa ruoka- ja juomaravintolatoimintaa. Primulan ravintolat nivotaan olemassa olevaan liiketoimintarakenteeseemme osaksi Restelin ravintolatoimintaa.” 

Restel rekrytoi lisähenkilökuntaa

Restelillä on Helsingissä monipuolinen ravintolatarjonta korkeatasoisesta Musiikkitalon ravintolasta rennompiin Bambuun ja Grillssoniin. Vastikään avattiin ranskalaiseen keittiöön keskittyvä hotelli Seurahuoneen Brasserie Le Havre. Yksilölliset ravintolat ovat ketjuravintoloiden lisäksi tärkeä osa Restelin ravintolaliiketoimintaa.

”Samalla linjalla aiomme jatkaa – haluamme pitää ravintolatarjontamme monipuolisena ja erilaista asiakaskuntaa palvelevana”, toteaa Leena Turunen.

Kaupalla Restel vahvistaa asemaansa ja täydentää tarjontaansa Helsingin ydinkeskustassa, jossa yrityksen markkinaosuus on ollut pieni.

”Meillä on tahtotila kasvattaa markkinaosuuttamme Helsingissä. Haluamme tarjota uusia vaihtoehtoja helsinkiläisille ja olla vahvemmin siellä, missä ihmiset liikkuvat”, kertoo Turunen.

Primulan ravintoloissa työskentelee noin 100 henkilöä, jotka jatkavat Restelin palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Henkilökunnalle kauppa merkitsee uusia ura- ja työllistymisvaihtoehtoja.

”Ravintolahenkilökunnan vähentämistarvetta meillä ei ole, vaan rekrytoimme lisää. Itse asiassa meillä on lisähenkilökunnan tarve useilla eri organisaatiotasoilla”, toteaa ravintolatoimialan johtaja Leena Turunen.

Restelin ravintolaliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2012 oli noin 200 miljoonaa euroa. Restel työllistää noin 5 000 työntekijää, joista 3 000 työskentelee ravintolaliiketoiminnassa.

Primulan asiakkailla säilyvät kanta-asiakasedut ennallaan, minkä lisäksi kanta-asiakkaat saavat myös kaikissa Restelin ravintoloissa voimassa olevat K-plussa- ja Ykkösbonus-korttien edut ja tarjoukset. Restelin nykyisille asiakkaille Primulan ravintolat tarjoavat lisää vaihtoehtoja, kun ravintolatarjonta laajenee kaupan myötä. 

Lisätietoja:

Leena Turunen, toimialajohtaja, ravintolat, Restel Oy, puh.044 545 0545

Restelin laajasta ravintolatarjonnasta löytyvät niin valtakunnan suurimmat tapahtuma-areenat Hartwall Areenasta Helsingin Musiikkitaloon kuin ravintolaketjut Martina ja Rax Buffet. HelmiSimpukka-ketju toimii valtakunnallisesti 64 liikepaikalla. Restelin valikoimaan kuuluvat myös Grillsson, Hemingway’s, Blok, Mario, Lauantai, Bambu ja Wanha Mestari -ketjut. Restelin ravintolatarjonnasta löytyy myös yksilöllisiä ravintoloita, kuten Foija Turussa, Sampo Kuopiossa ja Brasserie Le Havre Helsingissä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs