Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Rekrytointiammattilaisen viisi vinkkiä työllistymiseen – Oletko yli viisikymppinen ja sait potkut?

Rekrytointiammattilaisen viisi vinkkiä työllistymiseen – Oletko yli viisikymppinen ja sait potkut?

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2013 klo 11:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Moni kokenutkin ammattilainen on viime aikoina irtisanottu. Vaikka potkut kirpaisevat, älä masennu, vaan usko työllistymiseen, neuvoo StaffPoint Oy:n rekrytointipalvelujen johtaja Jussi Pokkisen. 

– Muista, että oma aktiivisuus korreloi oikeasti työllistymisen kanssa. Työnhaku on miellettävä työksi ja vaivaa on nähtävä, jotta työllistyisi. Älä häpeile ikääsi, vaan ole ylpeä siitä että sinulla on arvokasta kokemusta, sanoo Jussi Pokkinen.

 

1.

Mieti mitä haluat?

Mieti ensimmäisenä, mikä sinua motivoi ja mitä haluaisit tehdä. Ihminen on parhaimmillaan työssä jossa viihtyy. Arvioi realistisesti omaa osaamistasi, tietoja ja taitoja. Tämä on tiukan itseanalyysin paikka. Pohdi siis myös rehellisesti, mitkä ovat puutteitasi. Juttele työmarkkinoita ja yrityselämää tuntevan konsultin kanssa.

                     

2.

Laadi tavoitteet

Laadi selkeät tavoitteet ja työnhakusuunnitelma yhdessä rekrytointikonsultin kanssa. Jos haluat jatkaa aikaisemmalla urallasi, valitse kohdeyritykset ja organisaatiot, joihin olet yhteydessä. Jos jatkaminen vanhalla uralla ei ole realistista, mieti mikä muu ala tai ammatti sinua voisi kiinnostaa. Älä ole liian kaavamainen tai kapea-alainen, mielenkiintoinen työ voi löytyä yllättävästä paikasta.

– Jos työpaikan saaminen vaatii lisä- tai täydennyskoulutusta, hakeudu heti koulutukseen. Pohdi myös sitä, voisiko yrittäminen olla vaihtoehto.

 

3.

Tee itsestäsi tarina

Mieti, mitä ja miten kerrot itsestäni. Tee itsestäsi tarina, joka koskettaa, jää mieleen ja kertoo vahvuutesi. Laita CV ja hakemus kuntoon. Vuoden vanha CV on jo vanhentunut, sillä opimme koko ajan uutta. Muista muokata CV kunkin työpaikan tarpeita vastaavaksi. Lähetä proaktiivisesti CV:si yrityksiin, joihin haluaisit työllistyä.

– Muista hyödyntää LinkedIn, Facebook ja muut sosiaalisen median välineet. Hakeudu sosiaalisessa mediassa kiinnostaviin ryhmiin.

 

4.

Hanki suosittelijoita

– Huolehdi siitä, että sinulla on hyvät suosittelijat ja referenssit. Valitse suosittelijoiksi ihmisiä, jotka antavat asiallista tietoa ja tuntevat sinut ja osaamisesi hyvin. Kannattaa valita suosittelijoihin sekä esimiehiä, kollegoja että mahdollisia alaisia. Kysy heiltä lupa, ennen kuin annat heidän yhteystietonsa eteenpäin.

 

5.

Hyödynnä verkostot

– Unohda turha vaatimattomuus ja laita sana kiertämään. Hyödynnä omia verkostojasi ja kysele rohkeasti töitä. Älä usko, jos joku sanoo, ettei töitä ole, sillä piilotyöpaikkoja on aina. Muista vanhat yhteistyökumppanit ja asiakkaat.

 

Lisätiedot: StaffPoint, rekrytointipalvelujen johtaja Jussi Pokkinen, puh 040 8359731, jussi.pokkinen@staffpoint.fi

Liitetiedostot

StaffPoint-konserni on henkilöstöpalvelualan suunnannäyttäjä, joka sisältää kolme liiketoiminta-aluetta. Henkilöstöpalvelut toimivat StaffPoint-nimellä, valmennuspalvelut Spring House -nimellä ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmiä tuotetaan Saima Soft -nimellä. Konsernin liikevaihto on noin 110 miljoonaa euroa. Konsernissa työskentelee noin 300 henkilöä. Valtakunnallinen palveluverkosto kattaa koko Suomen, toimipisteitä on 22 paikkakunnalla Suomessa ja yksi Virossa. Vuosittain StaffPoint työllistää 15 000 osaajaa, Spring House kohtaa 20 000 valmennettavaa ja Saima Softin ohjelmistoilla on 22 000 käyttäjää. StaffPoint-konsernin omistavat vakavaraiset, institutionaaliset sijoittajat GWS, Suomen Teollisuussijoitus, Etera ja Varma sekä yritysten johto. www.staffpoint.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs