Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Raksanappi digitalisoi vaihtolavojen hallinnan

Lassila & Tikanoja

Raksanappi digitalisoi vaihtolavojen hallinnan

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 10:29
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja toimittaa rakennus- ja purkutyömaille tuhansia vaihtolavoja vuosittain. Helpottaakseen eri jätemateriaalien kierrätystä, lavojen tilausta ja noutopalvelua, yhtiö on kehittänyt aivan uudenlaisen digitaalisen sovelluksen. Raksanappi-sovelluksen avulla asiakkaat pystyvät mobiililaitteitaan hyödyntäen vaivattomasti tilaamaan juuri omiin tarpeisiinsa sopivat lavat työmailleen. Palvelu on nyt saatavilla kaikkialla Suomessa.

Raksanappia on pilotoitu viime syksystä lähtien suurimpien rakennusliikkeiden kanssa. Pilotin aikana sitä on kehitetty vastaamaan mahdollisimman hyvin työmaiden tarpeita ja työnjohdon toiveita. Nyt kehitystyö on edennyt siihen pisteeseen, että palvelu laajenee valtakunnalliseksi ja on saatavilla kaikille rakennus- ja purkuliikkeille ympäri Suomen.

”Pilottikäyttäjät ovat arvostaneet palvelun helppoutta ja nopeutta. Lisäksi palvelu on osoittautunut luotettavaksi eli asiakaslupauksemme toimitusajasta on toteutunut”, kertoo palvelusta vastaava myyntipäällikkö Tommi Tupala. Kun lavan tuonti, tyhjennys, siirto tai poisvienti tilataan kello 14 mennessä luvataan palvelu viimeistään seuraavaksi arkipäiväksi.

Tällä hetkellä Raksanapilla on jo lähes 500 käyttäjää ja sen kautta on tehty reilut 1800 tilausta. Uusia tilauksia kertyy päivittäin kymmeniä ja sähköisten tilausten osuus kaikista vaihtolavatilauksista onkin noussut reippaasti viime kuukausien aikana.

”Käyttäjille tehdyn kyselyn mukaan huimat 95 % vastaajista suosittelee palvelua”, Tupala kertoo.

70 prosenttia raksajätteestä kierrätykseen

L&T:n tavoitteena on yhdessä asiakkaidensa kanssa minimoida sekalaisen rakennusjätteen määrä. Yhtiö etsii jatkuvasti uusia tapoja rakennus- ja purkutyömaiden kierrätyksen lisäämiseksi. Vuonna 2020 70 prosenttia rakennusjätteestä pitäisi saada kierrätykseen. Meillä on vielä pitkä matka kuljettavana, sillä tilastojen mukaan kierrätykseen ohjautuu tänä päivänä vain noin kolmannes.

”Tutkimusten mukaan kierrätyksen lisäämisen edellytys on vaivaton ja toimiva syntypaikkalajittelu. Tavoitteena on, että mahdollisimman suuri määrä materiaaleista saadaan talteen jo työmaalla”, Tommi Tupala kertoo.

Rakennustyömailla tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikille kierrätyskelpoisille materiaaleille tulee olla käytössä tarkoituksenmukaiset keräysvälineet, joiden tyhjennys toimii sujuvasti ja oikea-aikaisesti. Edistyksellisimmillä työmailla kerätään jo tänä päivänä talteen jopa 15 eri materiaalia.

”Raksanapin avulla asiakkaamme voivat näppärästi tilata lavat eri materiaaleille ja sitä kautta kierrätys tehostuu. Samalla jätehuollon kustannukset pienevät ja työturvallisuus kohenee”, Tupala toteaa.

Palvelu kehittyy asiakkaiden toiveiden pohjalta

Raksanappi on ensimmäinen L&T:n vuosi sitten perustetun digitiimin tuotantoon ehtinyt sovellus. Sitä kehitetään edelleen asiakastoiveiden pohjalta.

”Raksanapin avulla voi nykyään tilata vaihtolavojen lisäksi tyhjennykset myös puristimille. Otamme mielellämme vastaan uusia kehitysideoita ja pyrimme huomioimaan ne seuraavissa ohjelmistoversioissa”, kertoo L&T:n digimentalisti Ville Simola.

 

Näin raksanappi toimii:

• Voit tehdä vaihtolavatilaukset puhelimella, tabletilla tai tietokoneella mihin vuorokauden aikaan tahansa.
• Voit tilata uuden lavan, lavan tyhjennyksen, siirron ja poisviennin.
• Kello 14 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan viimeistään seuraavana arkipäivänä.
• Palvelun kautta näet sekä avoinna olevat tilaukset että niiden arvioidut toimitusajankohdat ja voit myös tarkastella työmaan tilaushistoriaa.

Lisätietoja:
myyntipäällikkö Tommi Tupala, puh. 050 3663141 tai tommi.tupala@lassila-tikanoja.fi
digimentalisti Ville Simola, puh. 050 3856217 tai ville.simola@lassila-tikanoja.fi.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2015 oli 646,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs